Nogomet

CSKA rutinski u Lausanni

Vedran Babić • četvrtak, 16.09.2010.
CSKA rutinski u Lausanni
Foto: EPA

U 19 sati započele su i utakmice prvog kola skupina E i F Europske lige. U četiri odigrane utakmice vidjeli smo dvije pobjede domaćina, jednu gostiju te jedan neodlučeni ishod.

Skupina E

AZ Alkmaar - Šerif 2:1
(Gudmundsson 14', Jaliens 83'; Moreno 68'(ag))

Vezane vijesti

Moldavski Šerif i u Alkmaaru je pokazao da ima momčad koja ove sezone u Europi može zagorčati život mnogima. Na svojoj koži to su već osjetili nogometaši Dinama, a večeras su dobro namučili i nizozemski AZ.

Domaćin je poveo u 14. minuti pogotkom Gudmundssona, no zahvaljujući autogolu vlastitog igrača Morena Šerif je 22 minute prije kraja u džepu imao bod. Ipak, u 83. Jaliens postiže pobjedonosni pogodak za momčad čija je vrata cijelu utakmicu branio Joey Didulica.

Dynamo Kijev - BATE Borisov 2:2
(Milevskij 34', Eremenko 44'; Rodionov 3', Nekajčik 54')

Bez našeg Ognjena Vukojevića, koji je morao odraditi kaznu zbog žutih kartona, kijevski Dynamo nije uspio pobjednički startati natjecanje po skupini. Već poslije tri minute gosti su imali prednost pogotkom Rodionova.

Ipak, stvari su krenule nabolje za domaćina. Iako je u 13. minuti promašio jedanaesterac, Milevskij se iskupio u 34. minuti kada je iz igre ipak pogodio za izjednačenje. U samoj završnici prvog dijela Eremenko je zabio za 2:1, no početkom nastavka Nekajčik donosi vrijedan bod bjeloruskom predstavniku.

Skupina F

Lausanne - CSKA Moskva 0:3
(Love 22', 80'(pen), Ignaševič 68')

U maniri rutinera nogometaši moskovskog CSKA apsolvirali su gostovanje u Lausanni. Na polovici prvog dijela Vagner Love je zabio vodeći pogodak i malo rasteretio svoje suigrače. Na drugi pogodak čekalo se do 68. kada je precizan bio Sergej Ignaševič, a potvrdu pobjede donio je opet Love deset minuta prije kraja s bijele točke.

Sparta Prag - Palermo 3:2
(Wilfried 17', Kladrubsky 68', Kadlec 75'; Maccarone 38', Hernandez 83')

Najefikasnija utakmica u ove dvije skupine odigrana je u Pragu gdje je domaća Sparta s 3:2 nadvisila Palermo. Na poluvremenu je rezultat bio neodlučen da bi u rasponu od osam minuta, od 68. do 75., domaćin s dva pogotka riješio susret.

Sedam minuta prije kraja Hernandez je smanjio zaostatak svoje momčadi na 3:2, no to je bilo sve što su Talijani mogli napraviti.

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

AZ Alkmaar2:1Šerif Tiraspol
Dynamo Kijev2:2BATE Borisov
1Dynamo Kijev 610:6+411
2BATE Borisov 611:11010
3AZ Alkmaar 68:10-27
4Šerif Tiraspol 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!