Nogomet

Juventusu samo bod u golijadi

Mirza Seferagić • četvrtak, 16.09.2010.
Juventusu samo bod u golijadi
Foto: EPA

Nogometaši Juventusa odigrali su utakmicu s puno preokreta protiv Lecha iz poljskog Poznana za koji je Latvijac Artjoms Rudnjevs postigao hat-trick, a završilo je 3:3. U drugoj utakmici skupine A Manchester City je bio uvjerljiv u Salzburgu protiv Red Bulla s 2:0.

Skupina A

Juventus - Lech Poznan 3:3 (Chiellini '45+2, '50, Del Piero '68; Rudnjevs '14(pen), '30, '90+2)

Latvijac u redovima poljskog Lecha Artjoms Rudnjevs bio je neriješiva enigma za obranu Juventusa. Svoj prvi pogodak na utakmici postigao je u 14. minuti iz jedanaesterca kojeg je izborio Slawomir Peszko nakon prekršaja Brazilca Felipea Mela. Nije se dugo čekalo na njegov drugi pogodak jer je već u 30. minuti bilo velikih 2:0 za Poljake. Nakon jedne odlično odigrane kontre Poljaka po lijevoj strani do udarca je došao Semir Štilić, a Manninger uspijeva odbiti samo do Rudnjevsa koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Gieorgio Chiellini vraća Juventus u igru u drugoj minuti sudačke nadoknade još u prvom poluvremenu, a isti je igrač u 50. minuti vratio stvari na početak. Oba puta asistent je bio neuništivi Alessandro Del Piero. Del Piero je ponovno u prvom planu u 68. minuti susreta kada fenomenalnim pogotkom dovodi svoju momčad u vodstvo. Udarac ljevicom odsjeo je u lijevim rašljama gostujućeg vratara. No, Stara dama ipak ne dolazi do pobjede jer se opet ukazao Rudnjevs koji svoj treći pogodak postiže u drugoj minuti sudačke nadoknade za veliki bod svoje momčadi. Snažnim i preciznim udarcem svladao je Manningera te je ušutkao domaće navijače koji su već počeli slaviti pobjedu svojih ljubimaca.

RB Salzburg - Manchester City 0:2 (Silva '8, Jo '63)

U drugom susretu skupine A u Salzburgu su se sastali Red Bull i Manchester City. Ekipa Manchester Cityja postigla je po jedan pogodak u svakom poluvremenu za uvjerljivu pobjedu od 2:0.

Gosti su poveli već u 8. minuti preko Španjolca Davida Silve koji je ovog ljeta preselio iz Valencije u Englesku. Brazilac Jo je, nakon lijepe akcije gostiju, poslužio Silvu koji sigurnim i prizemnim udarcem svladava domaćeg vratara. Domaći su se pokušavali vratiti u utakmicu, ali nisu uspjeli stvoriti konkretne prilike. Najbolja je došla poslije indirektnog udarca iz kojeg je naš Nikola Pokrivač pogodio gredu.

Nakon asistencije Silvi i sam Jo se upisao u strijelce u 63. minuti utakmice. Poslije još jedne lijepe akcije gostiju Argentinac Carlos Tevez uputio je jedan udarac na vrata Tremmela, a ovaj uspijeva samo odbiti do Joa koji postiže lagan pogodak za uvjerljivu pobjedu.

Skupina B

Bayer Leverkusen - Rosenborg BK 4:0 (Helmes '4, '58, '61, Reinartz '38)

Apotekari su sve dvojbe riješili već u prvom poluvremenu, a golijadu je započeo Patrick Helmes već u 4. minuti susreta. Bila je to akcija u tri poteza domaćih, a započeo ju je Finac Sami Hyypija dugom loptom prema naprijed za Sidneyja Sama koji pronalazi samog Helmesa koji tako postiže prvi od svoja tri večerašnja pogotka.

U 38. minuti na 2:0 povisio je Reinartz vrlo lijepim pogotkom u gornji lijevi kut gostujućeg vratara. Svoj drugi pogodak na utakmici Helmes je postigao u 58. minuti, a samo tri minute poslije udarcem glavom postavlja konačnih 4:0 za sjajan početak Europske lige.

Aris - Atletico Madrid 1:0 (Javito '59)

Atletico iz Madrida nije na najbolji način krenuo u obranu naslova, a koban je po njih bio - Španjolac. 26-godišnji Javito u 59. minuti susreta postigao je jedini pogodaka na utakmici. Nakon vrlo lijepog primanja lopte sjajano je opalio te razgalio domaće navijače. Gosti iz Madrida nisu pokazali gotovo ništa u ovoj utakmici, pa poraz ne treba čuditi. Bila je ovo i više nego zaslužena pobjeda domaćih.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Juventus3:3Lech Poznań
Salzburg0:2Manchester City
1Manchester City 611:6+511
2Lech Poznań 611:8+311
3Juventus 67:706
4Salzburg 61:9-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 00:02
    jebote takav Juve, ovo je već za plač i škrgut zuba :/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 23:26
    Pa ti stedi igrace u europskoj utakmici
    Obrisan korisnik