Nogomet

Liverpool uvjerljiv, Napoliju samo bod

Lovro Štrbinić • četvrtak, 16.09.2010.
Liverpool uvjerljiv, Napoliju samo bod
Foto: EPA

U skupini K Liverpool nije dopustio iznenađenje i na svom travnjaku je porazio rumunjskog predstavnika. Na jugu Italije, Napoli nije krenuo u europsku avanturu željenom pobjedom, već se u dvoboju s Utrechtom morao zadovoljiti remijem.

Liverpool - Steaua 4:1 (Cole 1', N'Gog 56', 90', Lucas 81'/Tanase 13')

Liverpool je dočekao Europsku ligu da barem malo pokuša uljepšati još jednu sezonu koja je loše započela na domaćem planu. U tome je uspio iako nije bilo lako kao što krajnji rezultat sugerira. Poveli su već u prvoj minuti kad je precizan bio Joe Cole, ali se Steaua vraća u rezultatski egal već u 13. minuti kad pogađa Cristian Tanase. S tim rezultatom otišlo se na odmor.

Drugo poluvrijeme donosi uvjerljiviji Liverpool, pa tako vodstvo domaćinima vraća N'Gog u 56. minuti, a isti igrač postiže posljednji pogodak na utakmici u posljednjoj minuti. Između njegova dva pogotka precizan je bio i Lucas u 81. minuti.


Napoli - Utrecht 0:0

U Napoliju su gledatelji svjedočili dosta borbenoj i gruboj utakmici u kojoj nijedna momčad nije uspjela postići pogodak. O samoj utakmici dosta govori podatak o čak osam podijeljenih žutih kartona, od čega tri gostima u prvom dijelu, a ostatak domaćinima u nastavku. Za bodovima će više žaliti Napoli koji je u ovu utakmicu ušao kao favorit.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Liverpool4:1FCSB
Napoli0:0Utrecht
1Liverpool 68:3+510
2Napoli 68:9-17
3FCSB 69:11-26
4Utrecht 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!