Nogomet

Levski slavio protiv Genta

Mirza Seferagić • četvrtak, 16.09.2010.
Levski slavio protiv Genta
Foto: EPA

U skupini C sastali su se bugarski Levski i belgijski Gent, a slavili su domaći s 3:2. U drugoj utakmici iste skupine Sporting iz Lisabona je kao gost svladao francuski Lille s 2:1.

Levski - Gent 3:2 (Joaozinho '42, Dembele '60, Greene '84; Azofeifa '23, Šuler '48)

Iako su domaćini puno bolje otvorili utakmicu gosti su bili ti koji su došli u vodstvo. Igrač iz Kostarike Randall Azofeifa opalio je s više od 35 metara, a lopta je prevarila domaćeg vratara Georgija Petkova. Samo nekoliko minuta poslije Azofeifa je ponovno pokušao sa slične udaljenosti no ovaj put lopta je otišla pored gola. Nakon primljenog pogotka domaći su krenuli još jače prema naprijed i to im se isplatilo u 42. minuti kada Joaozinho poravnava rezultat.

U drugom poluvremenu se nije dugo čekalo na novi pogodak, a opet su gosti bili uspješniji. U 48. minuti Slovenac Marko Šuler dovodi goste drugi put u vodstvo. Stijin De Smet je nakon kornera opalio prema vratima, a Šuler je samo skrenuo loptu u domaću mrežu. No, domaći se ponovno vraćaju, a strijelac je ovaj put bio Garra Dembele. Pobjedu domaćinima donosi ovoljetno pojačanje iz nizozemskog Vitessea Serginho Greene pogotkom u 84. minuti susreta. Nakon udarca glavom Dembelea gostujući vratar odbija loptu do Greenea kojem nije bilo teško zabiti u prazan gol.

Lille - Sporting 1:2(Frau '57; Vukčević '11, Helder Postiga '34)

Portugalci su sve dvojbe riješili već u prvom poluvremenu pogotcima Crnogorca Simona Vukčevića te domaćeg igrača Heldera Postige. Gosti su bili puno bolja momčad u prvom poluvremenu te su bez problema poveli s 2:0.

U drugom su poluvremenu domaći zaigrali znatno bolje, no to im je bilo dovoljno samo za smanjenje vodstva preko Pierrea-Alaina Fraua u 57. minuti susreta. Lille je u zadnjim trenucima utakmice dao sve u napad, ali to im nije pomoglo. Vrlo loše odigrano prvo poluvrijeme domaćina bilo je dovoljno Sportingu iz Lisabona da s ovog neugodnog gostovanja odnese sva tri boda.

Europska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Levski3:2Gent
Lille1:2Sporting
1Sporting 614:6+812
2Lille 68:6+28
3Gent 68:13-57
4Levski 66:11-57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!