Nogomet

Borussiji triler, PSG-u trobod

Lovro Štrbinić • četvrtak, 16.09.2010.
Borussiji triler, PSG-u trobod
Foto: EPA

U skupini J viđena je prava golijada u susretu između Karpatyja i Borussije D., gdje u posljednjim minutama njemačka momčad izvukla pobjedu. u drugom susretu skupine PSG je uhvatio važnu pobjedu u Španjolskoj kod Seville.

Karpaty - Borussia D. 3:4 (Golodyuk 44', Kopolovets 52, Kozhanov 78'/Barrios 12', 87', Götze 27', 90')

Utakmica je započela s dva gola u mreži domaćina i nitko nije očekivao da će Borussija, koja je i bila favorit u ovom susretu, dopustiti da se stvari zakompliciraju. Međutim, nakon što su za Nijemce bili precizni Barrios i Götze u prvih 27 minuta igre, kreće razdoblje bolje igre domaćina. Minutu prije kraja na 2:1 smanjuje Golodyuk i s tim se rezultatom odlazi na odmor.

Drugi dio ovaj put bolje otvaraju domaćini i preko Kopolovetsa dolaze do izjednačenja u 52. minuti, a 12 minuta prije kraja Kozhanov pogađa za vodstvo Karpatyja. To vodstvo se držalo do tri minute prije kraja kada na scenu stupaju strijelci prva dva pogotka za Borussiju i sada svaki dodaju po još jedan za preokret i pobjedu bundesligaškog kluba u ovoj utakmici.


Sevilla - PSG 0:1 (Nene 75')

Dvoboj u Sevilli bio je suprotnost druge utakmice ove skupine i ovdje je jedan pogodak bio dovoljan za osvajanje tri boda. Njega je postigao Nene na asistenciju Peguya Luyindule u 75. minuti utakmice. Tako je donio osmijeh na lica navijača PSG i dodatne brige svima onima koji vole Sevillu. Ovaj španjolski klub prolazi kroz malu krizu i nakon što se nisu uspjeli kvalificirati za Ligu prvaka, doživjeli su novi šok na otvaranju natjecanja u Europskoj ligi.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Karpaty Lviv3:4Borussia D.
Sevilla0:1PSG
1PSG 69:4+512
2Sevilla 610:7+310
3Borussia D. 610:7+39
4Karpaty Lviv 64:15-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!