Hrvatski kup, 1/16 finala, 22.09.2010, 15:30 h, Hrastovsko, gledatelja: 1.500
Suci: Alen Gerek (Zabok), Tomislav Kučina (Sveti Ivan Žabno), Goran Dević (Koprivnica)
Zadrugar
0:6 Dinamo
Fatos Beqiraj 12', 70'
Jakub Sylvestr 24'
Andrej Kramarić 40', 64', 76'
Dinamo

Kramarićev hat-trick u Hrastovskom

Ivana Strahija • srijeda, 22.09.2010.
Kramarićev hat-trick u Hrastovskom
Foto: Ivana Strahija

Dinamo u Hrastovskom, pitomom mjestu u Varaždinskoj županiji, nije primio ni gol, iako su domaći igrali bolje od očekivanog i imali svoje prilike. Tri je gola za momke u zlatnim dresovima postigao Kramarić.

Zadrugar
Zadrugar
Dinamo
24
Damir Piljak
5
Danijel Kolak
8
Nino Marković
10
Marko Šegović
11
Danijel Novak
(do 81')
13
Dejan Bobetić
16
Marko Kolak
(do 46')
17
Robert Namjesnik
20
Denis Balažinec
(do 64')
23
Tomislav Hlebec
77
Nikola Pačko
Pričuvni igrači
4
Dalibor Tukser
46'
15
Nedeljko Kolak
64'
7
Tomislav Hrženjak
81'
Trener
Zvonimir Oskoruš
5
(do 61')
21
(do 73')
77
(do 61')
Pričuvni igrači
Trener
Vahid Halilhodžić

U Hrastovskom je Dinamo dočekala kazališna atmosfera, a 1500 okupljenih gledatelja pljeskalo je tek kod dobrih domaćih akcija i obrana. No, po onom što smo čuli od gledatelja, u utakmici su uživali, samo nisu navikli baš glasno navijati.

Doček Dinama

Domaćini su se potrudili Dinamo dočekati na puno višoj razini no svoje uobičajene protivnike. Dok su VIP gosti uživali na za tu prigodu postavljenim tribinama, ni vozač autobusa zagrebačkih plavih nije se trebao brinuti za svoje vozilo, jer su mu Zadrugari asfaltirali parkiralište. Teren je također bio u odličnom stanju, možda malo prekratak u odnosu na ono na što su Zagrepčani navikli, no bez i jedne vlati trave manjka. I skoro potpuno ravan.

Utakmicu akcijama otvaraju domaći. Pačko pokušava, pokušava i najbolji strijelac Zadrugara Šegović, no Bišćan je uz dva tri laka skoka pred njima i uzima loptu. U 13. minuti prekida Dinamo sušu golova, Ademi puca, golman Piljak odbija loptu u padu, a na nju nalijeće Beqiraj i zabija za 0:1. Desetak minuta kasnije, i nakon slobodnjaka Etta, Sylvestr diže na 0:2.

Udarac iz kuta potom ima Marković, ali Beqiraj je izbija iz opasne zone. Marković je potom u prilici i iz slobodnog udarca sa 25 metara, a lopta ide iznad Dinamovog gola. Intervenciju, i to dobru, upisao je potom domaći vratar Piljak.

U 35. minuti Hlebec se s loptom sjurio u kazneni prostor gostiju, prošao je Bišćana i loptu dodao do Pačka, koji loptu centrira za Šegovića, ali je na njoj brži vratar Skender. Slobodni udarac potom je imao Namjesnik, koji loptu šalje na balkon obližnje obiteljske kuće. Oštru loptu poslao je pored Dinamovog gola i Marković.

Kulturno-umjetnički program

Utakmicu je pjevanjem Lijepe naše otvorila poznata operna pjevačica rodom iz Ludbrega, Barbara Othman, koja je zadivila svojim glasom, a susret je pratila i iz gledališta te je bila najglasnija navijačica Zadrugara.
U poluvremenu je na travnjak izašao ludbreški twirlingaš Tihomir Bendelja i također zadivio svojim umijećem.

Razigranost domaće momčadi prekida golom Kramarić, koji rezultat diže na 0:3, s kojim se ide na odmor.

U drugom dijelu susreta odmah se odličnim pokazao domaći vratar, koji brani šut iz blizine Sylvestra. Piljak je odličan i u 58. minuti, kad skida šut Moralesa ispod same prečke.

S druge strane igrališta odmah potom nervozu u redove Dinama unosi Pačko, koji s loptom vrlo brzo napreduje prema golu, ali je Ibanez stigao izbiti mu loptu prije no što je opasnije zaprijetio gostujućoj mreži.

Kazna stiže nedugo potom, Kramarić u solo akciji probija pred vrata Zadrugara i puca, vratar odbija loptu, ali je Kramarić uporan i trese mrežu za 0:4. Mreža se trese i u 69. minuti, ali je Sylvestr bio u zaleđu.

Posebni pozdrav - punici

Ozračje u Hrastovskom bilo je više slavljeničko nego nogometno. Tako je za vrijeme odmora jedna punica doživjela da joj se rođendan čestita preko službenog razglasa, što se ne može doživjeti baš na svakoj nogometnoj utakmici.

Još jedna gužva pred domaćim golom ipak donosi povećanje prednosti Dinamu. Loptu je u domaći kazneni prostor uveo Ibanez, vratar je izbija, ali na nogu Beqiraju, koji je šalje iznad istrčalog vratara. Tukser pokušava izbiti loptu, ali je prekasno, već je prešla gol-crtu.

Za 0:6 pogodio je Kramarić, koji je bez većih problema prošao D. Kolaka. Do kraja utakmice trude se domaći, bez uspjeha, kao i gosti, no rezultat ostaje bez promjene.

Hrvatski kup

1/16 finala

Marsonia 19091:2Osijek
Rudar-472:10Hajduk
Karlovac 19195:0Moslavina
Opatija0:1Slaven Belupo
Vrbovec0:2Zagreb
Slavija Pleternica3:4 *Šibenik
Rudeš0:3Cibalia
Lokomotiva1:2Inter-Zaprešić
Graničar Županja0:2Pomorac
Suhopolje3:1Segesta
Zagora2:4 *HAŠK
Međimurje3:1Konavljanin
Istra 19613:1Hrvatski dragovoljac
Zadrugar0:6Dinamo
BSK Bijelo Brdo0:2Varaždin
Nosteria2:4Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 16:57
    A kak bu se stesal kad ne igra? Dudua je stesal Inter, a dok je postal igračina Dinamo ga je vrnul s posudbe. Ali Kramu ne daju na posudbu jer bi mogel pokazati da je stvarno dobar, a pošto Krama stariji nije htel potpisat robovski ugovor (zna se kome), to i ne bi bilo tak dobro.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 09:59
    treba tog kramarića 'istesat'... , nije ni dudu zabijao odma po 20 komada, tek je treću sezonu proradio....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 00:14
    Kramarića u repku!
    Obrisan korisnik
  • cameosis22.09.2010. u 23:44
    dvostruki naslov prvaka u jednoj sezoni? objasni molim te kako to može biti moguće ...
    cameosis
  • Weasley22.09.2010. u 21:37
    odlična uvertira uoči važnih euro-utakmica...skender nije primio gol...zabijali su samo napadači...krama, beqiraj, sylvestr...nakon jedne godine stanke opet idemo po dvostruki naslov prvaka...
    Weasley