Europska liga, Natjecanje po skupinama, Skupina D, 2. kolo, 30.09.2010, 21:05 h, Stadion Toumba, Solun
Suci: F. Fautrel, M. Annonier, C. Gringore, A. Gautier, R. Buquet (svi Francuska)
PAOK
PAOK
Vladimir Ivić 56'
1:0(0:0) Dinamo
Dinamo

Zalutali metak porazio Dinamo

Tomislav Pacak, Borna Rupnik • četvrtak, 30.09.2010.
Zalutali metak porazio Dinamo
Foto: EPA

U utakmici s dvije prigode, PAOK je onu svoju iskoristio i tako pobijedio zagrebački Dinamo s 1:0. U prilično nesadržajnoj utakmici hrvatski prvak s lakoćom je onemogućio grčkoj momčadi stvaranje šansi, ali jedan prekid bio je koban za goste. S druge strane, Sammirova dva pokušaja u istoj akciji Grci su uspjeli odbiti i tako sačuvati vrijednu pobjedu...

PAOK
PAOK
Dinamo
91
Dario Krešić
3
Anis Boussaidi
(do 16')
5
Pablo García
6
Vitolo
7
Nabil El Zhar
(do 80')
8
Bruno Cirillo
(do 63')
11
Zlatan Muslimović
15
Pablo Contreras
20
Vieirinha
21
Vladimir Ivić
27
Miroslaw Sznaucner
Pričuvni igrači
23
Lefteris Sakellariou
16'
42
Zuela
63'
9
Dimitris Salpingidis
80'
Trener
Pavlos Dermitzakis
7
(do 71')
55
(do 83')
Pričuvni igrači
Trener
Vahid Halilhodžić

Dinamo u Solunu nije uspio doći do priželjkivanog boda, iako se utakmica odvijala baš po takvom receptu – prilično nesadržajnih 90 minuta nije donijelo puno šansi ni udaraca, no jedan trenutak dekoncetracije koštao je Zagrepčane bodova. Ipak, Dinamo s tri boda nakon dva kola i pozitivnom gol-razlikom i dalje stoji vrlo solidno, posebno nakon spoznaje da PAOK – bez obzira na ovaj poraz – nipošto nije momčad koje se treba bojati.

Vahid Halilhodžić na teren je izveo momčad u sličnom sustavu i sastavu onom koji je kod kuće svladao Villarreal, iako s par defanzivnijih izmjena - Ibanez je uskočio umjesto Moralesa, Etto umjesto Tomečaka, dok se Chago izborio za prigodu pored Ademija.

Dinamo je već u prvih nekoliko minuta pokazao da se neće uplašiti vatrene atmosfere u Solunu, ”normalno” se postavio na terenu i nije dopustio nikakav pritisak domaćinu, Kelava je mogao mirno promatrati zbivanja na sredini travnjaka.

Plavi, točnije večeras Zlatni, bili su rezervirani prema naprijed, pa smo gledali prilično nesadržajno prvo poluvrijeme. Kelava i Krešić uglavnom su se dosađivali, tek je nekoliko slabih dalekometnih pokušaja jednih i drugih razbijalo monotoniju koja je puno više odgovarala hrvatskom nego grčkom predstavniku.

Halilhodžićeva momčad izvrsno je držala raspored, nije bilo većih individualnih pogrešaka, pa su domaći usprkos pritisku tribina ostali bez šanse u prvih 45 minuta. Dinamo je, pak, s premalo igrača kretao prema naprijed, nije ni ulazio u rizičnije akcije, pa Rukavina jednostavno nije imao pravu podršku u napadu. Dinamo, zapravo, kao da je bio iznenađen koliko lako drži nulu, pa je bilo za pretpostaviti da će Vaha na odmoru dopustiti i ”kontrolirani juriš” na tri boda, iako bi i ovaj jedan Dinamo sigurno u tom trenutku potpisao.

Zagrepčani su upisali prvu šansu u nastavku, Sammir je vrha šesnaesterca iz slobodnog udarca dobro gađao, ali je pogodio Muslimovića u glavu, a iz kornera Dinamo nije uspio zaprijetiti.

Nažalost, Grci su u 56. minuti iskoristili svoju prvu šansu i, kao što to obično u Europi biva, kapitalizirali na pogrešci Dinamovih igrača. Na visoki ubačaj Pabla Garcije iz slobodnog udarca Bišćan i Kelava nisu reagirali, a Ivić kojeg je u startu čuvao Chago to kažnjava i iz blizine postiže pogodak za 1:0 i oduševljenje na PAOK-ovom stadionu.

Četiri minute kasnije, Dinamo je umalo domaćima poklonio još jedan pogodak - Tonel je odugovlačio s izbijanjem lopte koju mu je ukrao Vierinha, no srećom, lopta mu bježi pa Kelava ostaje bez posla.

Vodstvo je dalo samopouzdanja Grcima koji su sada lakše kontrolirali loptu, ostavivši Dinamo bez šanse da stvori neki kontinuirani pritisak. Rukavina je i dalje bio odsječen, Ibanez i Etto bili su preslaba podrška brzonogom napadaču, a Sammira su Grci brzo okružili čim je dobio loptu. Takav Dinamo jednostavno nije bio posebno opasan sve do 76. minute kada je Sammir dva puta ozbiljno zaprijetio – prvo je na lijepu povratnu loptu pucao s ruba šesnaesterca (skinuo Krešić), a potom je opalio na ”rolicu” Rukavine samo da bi ovoga puta udarac blokirao Pablo Contreras.

Dinamo je do kraja uspio stvoriti dvije-tri gužve pred Krešićem (jednom zahvaljujući i njemu), ali nije uputio pravi udarac kojim bi došao do boda.

Stoga je nezahvalno razglabati je li Dinamo zaslužio bod u Solunu, odnosno, je li PAOK s ovakvom igrom zaslužio sva tri – važno je da su Grci upisali tri boda koji ostavljaju ovu skupinu sasvim otvorenom.

Halilhodžić je tako upisao svoj prvi poraz na klupi Dinama i iz prve ruke vidio kako to izgleda kada Dinamo poklanja pogotke protivniku i kada je napadački previše anemičan da bi ozbiljnije zaprijetio. Plavi su bili korektni i solidni, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno za bod, iako se PAOK nudio na pladnju...

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

PAOK1:0Dinamo
Villarreal2:1Club Brugge
1Villarreal 68:5+312
2PAOK 65:3+211
3Dinamo 64:5-17
4Club Brugge 64:8-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 09:01
    Mislim da je dinamo rezultatski više zaslužija i nastavi li slično igrat proći će grupu.
    Obrisan korisnik
  • pisonja_i_zuga01.10.2010. u 08:42
    držati ibaneza i etta unutra, a vani ostaviti tomečaka i moralesa..ne kužim?!
    pisonja_i_zuga
  • pljoska01.10.2010. u 01:52
    Evo, večeras neću lupati ni + ni -, niti ću opširnije dati svoj komentar. A razmišljam o njemu od kraja utakmice. Sve u svemu, puno vas je ovdje večeras u pravu. Nije tragedija, ali mi smo izgubili europsku utakmicu od najgore ekipe u svojoj povijesti. Ovi su u rangu Brann Bergena( a i ti su nas... [više na forumu]
    pljoska
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 01:04
    jucerasnja tekma u 3 smajlića = :) --> :O --> X(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 00:25
    Ja stvarno ne kuzim ovaj dinamo!!! Da li je to do trenerove taktike ili do stupidnosti igraca...pa jel je moguce da imaju brzu spicu u napadu koju krasi brzina,eksplozivnost a ti nju cijelu utakmicu trazis sa duelima u zraku!!!!??? pa ko je tu lud??? Ovo je bila sramotna utakmica...badelj ne da me... [više na forumu]
    Obrisan korisnik