Europska liga, skupina G, 2. kolo, 30.09.2010, 19:00 h
Zenit
Zenit 4:2 AEK Atena
AEK Atena

Zenitu i druga pobjeda

Josip Piršljin • četvrtak, 30.09.2010.
Zenitu i druga pobjeda
Foto: EPA

Nogometaši Zenita ostvarili su svoju drugu pobjedu u skupini G Europske lige, ovog puta bili su bolji od grčkog AEK-a kojeg su nadigrali i pobijedili s 4:2. Sljedeći protivnici Hajduka u Europskoj ligi tako su potvrdili da su glavni favoriti za prvo mjesto...

Nakon uvjerljive pobjede od 3:1 protiv Anderlechta u Belgiji, momčad iz Sankt Peterburga slavila je i protiv AEK-a pred svojim navijačima. Grci su se nadali barem bodu, no više od poraza nisu uspjeli izvući. Rusi su u prva dva kola upisali isti broj pobjeda, te sa šest bodova drže prvu poziciju i eventualnim slavljem protiv Hajduka u sljedećem kolu mogli bi veoma rano osigurati šesnaestinu finala.

Zenit je otvorio utakmicu na najbolji mogući način. Prva minuta nije još niti istekla, a domaći su već imali prednost. Loptu je na nekih dvadesetak metara od gola AEK-a primio slovački reprezentativac Tomaš Hubočan i uputio snažan udarac koji je bio neobranjiv za gostujućeg vratara Giannisa Arabatzisa. Nakon tog gola, Zenit je još više pritisnuo i ubrzo ponovno zatresao mrežu gostiju.

Nakon kornera Danka Lazovića, najviši u skoku bio je Bruno Alves koji odmjerenim udarcem glavom postavlja 2:0 u 13. minuti. Grčka momčad je nakon drugog primljenog pogotka ipak počela bolje igrati, te su par puta opasno prijetili golu Vjačeslava Malafeeva. U 37. minuti Grci uspijevaju smanjiti rezultat udarcem Nikosa Liberopoulosa s ruba kaznenog prostora.

No, nada AEK-a da može izvući pozitivan rezultat iz ove utakmice nije dugo trajala. U 41. minuti ostaju s igračem manje jer Cristian Nasuti ruši Vladimira Bystrova u šesnaestercu i sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator za 3:1 bio je Lazović.

Reprezentativac Srbije postiže i svoj drugi pogodak na utakmici u 57. minuti kada sjajno reagira na ubačaj Bystrova. Zenit je i u drugom poluvremenu bio apsolutno bolja momčad od AEK-a koji je do kraja susreta uspio tek ublažiti poraz. Nacho Scocco je izbio sam pred Malafeeva koji ga ruši i skrivljuje jedanaesterac. Pantelis Kafes je bio precizan postavivši konačnih 4:2 u 83. minuti.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hajduk1:0Anderlecht
Zenit4:2AEK Atena
1Zenit 618:6+1218
2Anderlecht 68:807
3AEK Atena 69:13-47
4Hajduk 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 23:42
    Pa za njih se i prije početka znalo da su prvi favoriti skupine. Upitno je drugo mjesto.
    Obrisan korisnik