Nogomet

Karpaty nemoćan protiv Seville

Nikola Vlahović • četvrtak, 21.10.2010.
Karpaty nemoćan protiv Seville
Foto: EPA

U utakmicama koje su se večeras igrale u skupinama H, I i J nije bilo prevelikih iznenađenja, osim onog kojeg je priredio Metalist pobijedivši Sampdoriju. Danski Odense doživio je potop od Young Boysa, dok je Stuttgart minimalno pobijedio Getafe. PSV je također došao do pobjede nad Debrecenom, a pobjedu je zabilježila i Sevilla. Utakmicu bez pobjednika odigrali su Borussia Dortmund i PSG.

Skupina H

Stuttgart - Getafe 1:0 (Marica 29')

Nijemci su Getafe dočekali kao vodeći u skupini H s osvojenih šest bodova iz dvije utakmice. Njemački prvoligaš je u prvih pola sata uputio sedam udaraca koji su išli u okvir protivničkog gola, a u vodstvo su došli u 30. minuti zahvaljujući pogotku Marice. Stuttgart je bio puno opasniji i konkretniji te je njihova pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Getafe je na cijeloj utakmici uputio samo dva udarca koja su išla u okvir gola.

Young Boys - Odense 4:2 (Ntsama 25', Sutter 34', Degen 61', Lulić 74'/Utaka 48', Sorensen 84')

Odense je jedina momčad u skupini koja je treće kolo dočekala bez iti jednog boda. Young Boys je bolje krenuo u utakmicu i to im se isplatilo u 25. minuti. Tada je mrežu Odensea zatresao Henri Bienvenu Ntsama. Domaći navijači slavili su pogodak i u 34. minuti, a za lijepu prednost Young Boysa zabio je Scott Sutter. Ipak, odmah na početku drugih 45 minuta Danci su smanjili rezultat, a domaćeg vratara matirao je Utaka. Nakon sat vremena igra Young Boys je ponovno imao dva gola prednosti, a treći gol za domaćine djelo je Davida Degena. Potpuni potop Odense je doživio u 74. minuti kada je primio i četvrti pogodak. Za novo slavlje domaćih navijača zaslužan je Senad Lulić. Četiri minute prije kraja utakmice Odense je smanjio rezultatski zaostatak nakon što je jedanaesterac precizno izveo Chris Sorensen. Dodajmo ovome da je cijelu utakmicu za Odense odigrao bivši veznjak Istre 1961 Traore.

Skupina I

Debrecen - PSV 1:2 (Mijadinoski 35'/Engelaar 40', Reis 66')

PSV je doputovao u Mađarsku kao druga momčad skupine I, a mađarski prvoligaš se smjestio na začelje skupine. Pomalo neočekivano Debrecen je iznenadio nizozemskog velikana te je poveo u 35. minuti. Navijače na stadionu Ferenc Puškaš obradovao je stoper Mijadinoski. Međutim, PSV se brzo vratio u igru te je nakon pet minuta poravnao rezultat, a strijelac je bio Engelaar. Nizozemci su do potpunog preokreta došli u 66. minuti. Tada je Malinauskasa svladao Jonathan Reis. PSV je nakon primljenog gola puno bolje zaigrao te je sasvim zasluženo došao do pobjede.

Metalist - Sampdoria 2:1 (Taison 38', Xavier 73'/Koman 32')

Metalist je ovu utakmicu dočekao u nadi da može pobijediti i tako ostati u igri za drugi krug. Domaćin je puno bolje otvorio utakmicu te je imao nekoliko prilika, međutim, gosti su poveli u 32. minuti. Vodstvo Sampdoriji donio je Vladimir Koman. Šest minuta nakon toga došlo je do promjene rezultata na semaforu, a za 1:1 precizan je bio Taison. Imao je Taison još jednu priliku u 50. minuti, ali nije uspio zabiti, a nakon toga je morao napustiti teren. Naime, napadač Metalista dobio je crveni karton te je morao ranije pod tuš. Iako su imali igrača manje, domaćini su poveli u 73. minuti, a tada je loptu iza Curcija poslao Cleiton Xavier. Metalist je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto, dok je Sampdoria pala na treće.

Skupina J

Borussia Dortmund - PSG 1:1 (Sahin 50'/Chantome 87')

Francuzi su u prva dva kola ostvarili dvije pobjede te su se istaknuli kao prvi favoriti za prolaz skupine. Borussia Dortmund je tražila pobjedu u ovoj utakmici koja bi joj ostavila nadu da može izboriti drugi krug. Prvih 45 minuta prošlo je u izjednačenom ritmu, a gledatelji u tom razdoblju nisu vidjeli¸pogodak. Nakon što je prošlo pet minuta u drugom poluvremenu Borussia je povela. Najstrožu kaznu sigurno je realizirao Nuri Sahin. I kada su domaći navijači mislili kako je njihov klub došao do važna tri boda, PSG je poravnao rezultat tri minute prije kraja utakmice, a radost gostujućim igračima i navijačima omogućio je Clement Chantome.

Karpaty - Sevilla 0:1 (Kanoute 34')

Prvo poluvrijeme završilo je minimalnom prednošću gostiju. Sevilla je bila bolja i svoju dominaciju okrunila je pogotkom u 34. minuti. Tada je domaćeg vratara glavom svladao Frederic Kanoute. Karpaty je pred kraj utakmice ostao s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Checher. S ova tri boda i remijem Borussije Dortmund, Sevilla je preuzela drugo mjesto u skupini.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Young Boys4:2Odense BK
Stuttgart1:0Getafe
1Stuttgart 616:6+1015
2Young Boys 610:1009
3Getafe 64:8-47
4Odense BK 68:14-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!