Nogomet

Povratak Lausanne i slavlje Dynama

Mirza Seferagić • petak, 22.10.2010.
Povratak Lausanne i slavlje Dynama
Foto: EPA

Švicarski Lausanne uspio je izvući bod u Pragu protiv Sparte iako je nakon prvog dijela gubilo s 3:1. Izjednačujući pogodak Švicarci su postigli u 5. minuti sudačke nadoknade. U istoj skupini F CSKA iz Moskve je bio uvjerljiv u gostima kod Palerma, a slavio je s 3:0. U skupini E Dynamo iz Kijeva na gostujućem je terenu slavio proiv AZ Alkmaara s 2:1 dok je BATE Borisov, također na gostovanju, slavio protiv moldavskog Sheriffa s 1:0.

Skupina E

AZ Alkmaar - Dynamo Kijev 1:2 (Falkenburg 35; Milevskij 16', Khacheridi 40')

Gosti su do vodstvo stigli u 16. minuti, a akciju je započeo naš Ognjen Vukojević kada se sjurio s loptom u polovicu domaćih te je poslao odličnu loptu za Romana Jeremenka koji potom ubacuje za Milevskog kojem nije bilo teško pogoditi gol. Ukrajinci su se nakon tog gola povukli te su se odlučili na branjenje rezultata, a to im se obilo o glavu u 35. minuti kada je Falkenburg uspio poravnati na 1:1. No, taj je gol opet probudio goste koji ponovno vode, a strijelac je u 40. minuti bio Khacheridi udarcem glavom nakon kornera. Nizozemci su do kraja utakmice imali još nekoliko dobrih prilika, a na samom su kraju imali jednu stopostotnu, ali je udarac Niklasa Moisandera otišao pored gola gostiju.

Sheriff - BATE Borisov 0:1 (Sosnovski 8')

Gosti su poveli već u 8. minuti kada je korner za BATE Borisov izveo Renan Bressan, a u skoku je odlično reagirao Sosnovski koji je silovitim udarcem glavom svladao domaćeg vratara. Domaći su do kraja susreta nastojali izjednačiti, no to im nije pošlo za rukom. Imali su puno više dobrih šansi, a u durgom su poluvremenu pogodili i vratnicu, no Bjelorusi su izdržali te kući odlaze sa sva tri boda.

Skupina F

Sparta Prag - Lausanne 3:3 (Bony 10', 24', Kučka 21'; Meoli 6', Steuble 75', Silvio 90+5')

Švicarci su poveli već u 6. minuti kada je Meoli glavom pogodio za 1:0 nakon kornera. No, njihovo slavlje je kratko trajalo jer su domaći u idućih 15 minuta postigli čak tri pogotka. Bony je izjednačio u 10. minuti kada je lijepo primio loptu prsima te iz voleja pogodio vrata gostiju. Potom je Kučka doveo domaće u vodstvo u 21. minuti kada je ubačena lopta Kušnira prošla netaknuta sve do daljnje vratnice gdje je čekao Kučka te ju pospremio u mrežu. Samo tri minute kasnije Bony postiže svoj drugi pogodak za velihi 3:1, a s tim se rezultatom otišlo na odmor. Početkom drugog dijela Kučka je imao sjajnu priliku, no nije ju realizirao, a 75. minuti za goste je izjednačio Steuble te se ušlo u nervoznih posljednjih 15 minuta. Prilika nije bilo ni s jedne strane sve do 5. minute sudačke nadoknade kada je Silvio donio prvi bod gostima u ovoj skupini. Silvio je pogodio nakon jedne gužve u šesnaestercu domaćih.

Palermo - CSKA Moskva 0:3 (Doumbia 34', 59', Necid 82')

Moskovljani su imali sjajnu priliku za vodstvo kada je u 22. minuti domaći vratar Benussi skrivio jednanaesterac na Gonzalezu, no Benussi se iskupio obranviši kazneni udarac Vagneru Loveu. No, to nije puno pomoglo domaćima jer je Doumiba u 34. minuti glavom pogodio za vodstvo gostiju. Isti je igrač povisio na 2:0 u 59. minuti nakon katastrofalne igre u obrani domaćih, a Doumbia se doslovno prošetao između dvojice braniča te lagano matirao Benussija. U 76. minuti Palermo je ostao s igračem manje nakon isključenja Pastorea i tu je priča za njih završila. Necid je u 82. minuti još malo uljepšao rezultat nakon lijepe asistencije Vagnera Lovea.

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Šerif Tiraspol0:1BATE Borisov
AZ Alkmaar1:2Dynamo Kijev
1Dynamo Kijev 610:6+411
2BATE Borisov 611:11010
3AZ Alkmaar 68:10-27
4Šerif Tiraspol 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ElKun1022.10.2010. u 11:20
    Ovi Švicarci rasturaju u Europi ove godine, Basel kod Rome, Young Boysi i Laussane sinoć, još da ih nisam igrao na kladionici...
    ElKun10
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 10:57
    IMA NAS JOŠ
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 10:38
    i mene isto. ma jebemti pemce, više nikad na njih neću stavljati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 00:35
    j...m li majku sparti sjebali me na kladioni. protiv svicarskog drugoligasa??!!
    Obrisan korisnik