Hrvatski kup, Osmina finala, 26.10.2010, 15:00 h, Žuknica, gledatelja: 200
Suci: Šime Bugarija (Bibinje), Goran Perica (Šibenik), Danijel Storić (Vodice)
Pomorac
Pomorac
0:1 Zagreb
Ivan Krstanović 76'
Zagreb

Krstanović izvukao Zagreb

Mihaela Bradovski • utorak, 26.10.2010.
Krstanović izvukao Zagreb
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Po snažnoj buri i pred tek 200-tinjak gledatelja nogometaši Pomorca i Zagreba odigrali su prvu današnju utakmicu osmine finala Kupa. Pobjeda je otišla na stranu gostujućeg sastava zahvaljujući pogotku Ivana Krstanovića iz 75. minute...

Pomorac
Zagreb
Pomorac
Zagreb
12
Davor Burcsa
4
Vedran Turkalj
5
Luka Marić
6
Luka Kujundžija
(do 61')
8
Tomislav Ivičić
9
Martin Šaban
11
Marin Prpić
(do 73')
14
Stipe Režić
16
Naum Batkoski
20
Mario Tadejević
21
Dario Tomić
(do 58')
Pričuvni igrači
2
Josip Rudan
58'
19
Diego Živulić
61'
22
Domagoj Prtenjača
73'
Trener
Predrag Stilinović
12
Hrvoje Višić
5
Mario Tokić
6
Jefthon Ferreira
7
Josip Jurendić
(do 46')
8
Igor Jugović
11
Mateo Pavlović
16
Besart Abdurahimi
(do 46')
20
Vedran Ivanković
21
Ivica Džolan
26
James Dens da Silva
(do 90')
29
Ivan Krstanović
Pričuvni igrači
19
Damir Šovšić
46'
25
Sven Dedić
46'
27
Valentino Novosel
90'
Trener
Luka Pavlović

Snažna je bura u velikoj mjeri utjecala na posjetu današnjeg susreta, no momčadi Pomorca i Zagreba kvalitetno su joj odolijevale te u početnih pola sata igre niti jedna situacija pred protivničkim vratima nije bila posljedica vremenskih uvjeta.

A u spomenutom su periodu domaći nogometaši bez respekta prema prvoligašu iz Kranjčevićeve hrabro krenuli u napad i već u trećoj minuti preko Kujundžije kreirali prvu opasnost u kaznenom prostoru Pjesnika. Prvu u nizu sjajnih obrana upisao je Hrvoje Višić. Zagrebov je vratar bio uspješniji i nekoliko minuta kasnije kada je pod prečku gađao Šaban.

Vezane vijesti

Domaći napadač Tomislav Ivičić propustio je realizirati dvije izgledne prilike u 16., odnosno 17. minuti, a na scenu je ponovno stupio nakon točno pola sata igre. U jednoj gužvi nagazio je Zagrebova kapetana Tokića i glavni sudac susreta, Šime Bugarija, odmah mu je pokazao crveni karton. Ostatak prvog dijela protekao je u nešto manje dominantnoj igri domaćina, no "bijeli" niti nakon isključenja nisu imali značajnijih prilika.

Svega četiri minute drugog dijela igrali su gosti s igračem više, a onda je zbog prekršaja nad Šabanom pocrvenio Tokić. Što se prilika tiče, u 62. minuti Višić je još jednom dobro intervenirao, pucao je Šaban, a pet minuta kasnije na ubacivanje Ivankovića najbolje ne reagira Krstanović. Zagrebaši su bez obzira na izjednačenje snaga na terenu zaigrali nešto poletnije, no ne i konkretnije.

Ipak, ono što domaći nisu znali, odnosno zahvaljujući sjajnom Višiću nisu mogli realizirati, u pogodak je pretvorio Zagreb. Igrala se 76. minuta kada je za slavlje Pjesnika pogodio najbolji strijelac momčadi, Ivan Krstanović. S 20-ak metara, nakon izvedenog kornera, opalio je neugodno u gornji desni kut i matirao Burcsu. U 84. minuti Rudan propušta izjednačiti, lopta je otišla daleko preko gola.

Do kraja susreta, u 88. minuti, još je jednom pokušao strijelac jedinog pogotka, no ovoga puta nije bio precizan. Zagrebaši nakon današnjih 90 minuta još jednom mogu zahvaliti Krstanoviću na pobjedi, a nakon odigranog susreta možda će se više pričati o, dojam je s tribina, prestrogo dosuđenim crvenim kartonima.

Hrvatski kup

osmina finala

Pomorac0:1Zagreb
Varaždin1:0HAŠK
Rijeka3:1Međimurje
Karlovac 19190:2Dinamo
Hajduk0:1 *Istra 1961
Inter-Zaprešić0:3Cibalia
Osijek2:1Šibenik
Slaven Belupo2:0Suhopolje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!