Europska liga, Natjecanje po skupinama, Skupina G, 4. kolo, 04.11.2010, 21:05 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Iturralde Gonzalez, Perez de Palomar, Nunez Fernandez, Clos Gomez, Muniz Fernandez (svi Španjolska)
Hajduk
Hajduk
Marin Ljubičić 68'
Ante Vukušić 82'
2:3(0:1) Zenit
Aleksej Ionov 32'
Szabolcs Huszti 47' (11m)
Alessandro Rosina 51'
Zenit

Čudo zaobišlo Poljud

Mario Plavčić • četvrtak, 04.11.2010.
Čudo zaobišlo Poljud
Foto: Bruno Karadža

Hajduk je na Poljudu poražen od jačeg Zenita koji je ovom pobjedom potvrdio prvo mjesto u skupini G. Nakon 0:3 Splićani su postigli dva pogotka i vratili se u utakmicu, no više od toga nije išlo...

Zenit
Hajduk
Zenit
14
(do 61')
Pričuvni igrači
 
 
Trener
 
16
Vjačeslav Malafejev
2
Aleksandr Anjukov
4
Ivica Križanac
(do 57')
5
Fernando Meira
9
Aleksandr Buharov
17
Alessandro Rosina
(do 73')
20
Viktor Fajzulin
23
Szabolcs Huszti
24
Aleksandar Luković
27
Igor Denisov
(do 65')
57
Aleksej Ionov
Pričuvni igrači
99
Maksim Kanunnikov
57'
25
Sergej Semak
65'
8
Danko Lazović
73'
Trener
Luciano Spalletti

Gosti su bolje otvorili susret unatoč brojnim izmjenama u sastavu u odnosu na susret u Sankt Peterburgu. Sve do 20 minute Splićani su djelovali bezglavo i igralo se uglavnom pred Subašićevim vratima.

Prva opasnost za Splićane zbila se u 12. minuti kada se Ionov našao u dvoboju sa Strinićem unutar šesnaest metara, Rus je pao, a sudac Eduardo Iturralde Gonzalez mu pokazuje žuti karton. Bila je to u najmanju ruku dvojbena situacija.

Četiri minute kasnije, Strinić je glavom očistio gužvu pred Subašićem, ali samo zakratko jer lopta dolazi do Anjukova, no desni bočni Zenita je neprecizan. Bili su stajali daleko od Zenitovih igrača i Rusi su i dalje lako dolazili u zonu šuta.

Hajduk je bljesnuo tek s nekoliko kontri, a jedna takva zbila se u 20. minuti - Anas Sharbini je uposlio Vukušića, no Sinjanin je bio prekratak. Minutu kasnije isti akteri, ali u zamijenjenim ulogama - Vukušić je povukao novu kontru, dodao do Anasa koji je tukao, ali lopta je otišla pored vratnice.

Bila je dionica igre u kojoj su Splićani donekle parirali, a najveću prigodu imali su u 25. minuti - ponovno je bljesnula kontra Sharbinija koji je tražio Vukušića, no lopta se odbila do Tomasova koji iskosa tuče, ali je Malafejev izvrsno reagirao.

Gosti su ponovno ubacili u brzinu više, a to im se isplatilo u 31. minuti kad su došli do zasluženog vodstva. Nakon ubačaja sa strane Meira je bio najviši u skoku, Subašić je izvrsno reagirao, no lota se odbila do Ionova koji pogađa za 0:1.

Prigodu za povećanje vodstva Rusi su propustili u 42. minuti kada je Rosina uputio udarac s 13 metara, no Subašić je ponovno siguran. Bila je to ujedno i posljednja šansa u prvom dijelu i na odmor se otišlo s 0:1.

Već u prvoj minuti nastavka uslijedio je novi šok za Splićane - Buharov je krenuo oči u oči sa Subašićem, no ruši ga Jurica Buljat za jedanaesterac. Precizan s bijele točke bio je Huszti koji je pogodio u lijevi kut za 0:2.

Još se Hajdukovci nisu ni snašli, a već je 0:3 - Buljat je ponovno skrivio jedanaesterac, a ovaj puta izvođač je bio izvrsni Rosina. Talijan je pucao, Subašić nakratko obranio, no lopta se opet odbila do Rosine koji je sada precizan.

Prvu prigodu u nastavku Splićani su imali u 56. minuti kada je Ibričić ubacio iz kuta, a Ljubičić nije uspio skrenuti u gol. To što promašio u 56. minuti, Marin je ispravio u 69. kada je smanjio na 1:3. Loptu je s lijeva uputio Anas, a Ljubičić primio prsima i pogodio donji lijevi kut. Rusi su tražili igranje rukom, no Španjolac je pokazao na centar.

Kada se činilo da će Rusi mirno privesti susret kraju, proradio je Vukušić. Najprije je u 82. minuti opasno tukao, ali je vratar gostiju skrenuo u korner. Udarac iz kuta izveo je Ibro, a Vukušić pogodio za neizvjesnu završnicu.

Splićani sve bacili na napad, izveli nekoliko kornera u nizu, prijetili, no za veliki povratak nije bilo snage. Hajduk se kasno probudio, no u konačnici je ipak s ova dva postignuta pogotka donekle isprao gorak okus nakon 0:3 i slabe igre u većem dijelu susreta.

Unatoč porazu, Hajduk nije izgubio sve izglede za proljeće u Europi. U idućem kolu na Poljud dolazi grčki AEK koji je u ovom kolu doma remizirao s Anderlechtom. Susret s Grcima na rasporedu je prvog dana u prosincu.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Hajduk2:3Zenit
AEK Atena1:1Anderlecht
1Zenit 618:6+1218
2Anderlecht 68:807
3AEK Atena 69:13-47
4Hajduk 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000705.11.2010. u 17:14
    bravo jurica
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 10:53
    bravo jurica -.-
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 09:04
    zaboli me glava kad vidim koje to igrace je bilic pozvo u repku...pa neznas ko je gori. strinic ili buljat inace kod hajduka do 60 minuta nije bilo nikake igre. samo su isli na kontre. moglo je se pomisliti da igraju u rusiji a ne u splitu. pred kraj su bili malo bolji ali neznam, reko bi da su se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 08:52
    pa normalno da ga je zaobisla....... kako da pobijedis ako dva puta napravis nepromišljeni penal!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 02:06
    Ne znam sta da mislim...Jadan nam je hajduk...al ajde da budem pozitivan, ipak su na kraju malo gurnuli (na silo) ovaj ZENIT koji je mozda prerano mislia da je gotov susret, nadam se da ce to nesto uciniti igracima. Mada za nekih nema se sta nadat... al ovaj remi aek-a nam pruzi zanjimlivu utakmicu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik