Europska liga, skupina D, 4. kolo, 04.11.2010, 19:00 h
PAOK
PAOK 1:0 Villarreal
Villarreal

PAOK slavio protiv Villarreala

Josip Piršljin • četvrtak, 04.11.2010.
PAOK slavio protiv Villarreala
Foto: EPA

Nogometaši PAOK-a priredili su malo iznenađenje pobijedivši s 1:0 favorizirani Villarreal na domaćem terenu i time bitno zakomplicirali situaciju u skupini D gdje se nalazi i zagrebački Dinamo.

Nakon četiri kola u skupini D na čelu tablice nalaze se PAOK i Dinamo sa sedam bodova, odmah iza njih je Villarreal sa šest, dok je Club Brugge skupio tek dva boda i vrlo vjerojatno izgubio sve šanse za prolaz u šesnaestinu finala Europske lige.

PAOK je nakon pobjede protiv Dinama u drugom kolu, na svom stadionu tri boda uzeo i protiv španjolskog Villarreala. Grci ponovno nisu prikazali suviše atraktivan nogomet, no uspjeli su pobijediti prvog favorita skupine koji se ovim porazom doveo u neugodnu situaciju.

Tijekom prvog poluvremena ekipe su pokazale čvrstu igru, no nije bilo previše uzbuđenja i zanimljivosti. I PAOK i Villarreal su nekoliko puta zaprijetili, ali njihovi napadači nisu bili raspoloženi. Domaći trener Ioakim Havos već je u 41. minuti obavio prvu zamjenu kada je iz igre izvadio Srbina Vladimira Ivića, a uveo Marokanca Nabila El Zhara koji je u PAOK došao na posudbu iz Liverpoola.

U nastavku utakmice solunska momčad je krenula nešto ofenzivnije prema vratima Diega Lopeza što im se kasnije i isplatilo. Gostujući trener Juan Carlos Garrido uveo je sredinom drugog dijela u igru Giuseppea Rossija i Santija Cazorlu, no niti oni nisu spasili Žutu podmornicu od poraza. PAOK je do vodstva došao u 70. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Portugalac Vieirinha. Obrana grčke momčadi odbila je sve napade Španjolaca do kraja susreta, te se rezultat nije mijenjao i slavlje na stadionu Toumbas je moglo početi.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

PAOK1:0Villarreal
Club Brugge0:2Dinamo
1Villarreal 68:5+312
2PAOK 65:3+211
3Dinamo 64:5-17
4Club Brugge 64:8-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • db04.11.2010. u 23:42
    koliko mi se čini, villarreal ne doživljava baš pretjerano ozbiljno europa ligu... tako da ne vidim razlog da dinamo ne uzme bodove u španjolskoj... samo hrabro, potuć se s njima... a ovaj paok ima sreće ko ničega... opet su zabili gol iz nekakvog krumpira nakon kornera, lopta se jedva provukla do... [više na forumu]
    db
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 23:33
    puknemo villarreal i čekamo proljeće... praktički treba nam još jedna pobjeda u 2 tekme
    Obrisan korisnik
  • markoli04.11.2010. u 21:58
    gol razlika se gleda
    markoli
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 21:50
    ma dinamo je uklet klub!Nikad oduska,nikad laganini,sad se sve komplicira jer paok kuci igra vs otpisanog bruggea a mi idemo na noge Villarealu koji ima imperativ pobjede...al opet i Plavi ce se nesto tu pitat :)
    Obrisan korisnik