Nogomet

BATE i CSKA već osigurali proljeće

Borna Rupnik • četvrtak, 04.11.2010.
BATE i CSKA već osigurali proljeće
Foto: EPA

BATE Borisov i CSKA iz Moskve novim su pobjedama osigurali svoje mjesto u nastavku natjecanja Europske lige, dok su važne pobjede upisali Vukojevićevi Kijevljani te češka Sparta...

Skupina E

BATE Borisov - Šerif Tiraspol 3:1
(Rodionov 16', Pavlov 70', Bressan 75'/Erohin 32')

Bjeloruski predstavnik u skupini E ostao je na čelu tablice. Domaće je navijače već u 16. minuti obradovao čvrsti Rodionov, koji se u protunapadu uspješno othrvao čuvaru, ali je Erohin glavom vratio Šerif u igru nakon još 16 minuta igre. Međutim, susret u kojemu su i jedni i drugi imali svoje prilike, domaćin je na svoju stranu okrenuo u samo pet minuta.

Između 70. i 75. minute mrežu mlade pričuve Stajile pogodili su Pavlov te Bressan, iz slobodnog udarca s 20 metara, a zanimljivo, obojica su nedugo poslije svojih golova odlukom trenera morali na klupu. BATE Borisov time je osigurao šesnaestinu finala Europske lige, odnosno po prvi puta će dočekati europsko proljeće.

Dynamo Kijev - AZ Alkmaar 2:0
(Milevskiy 47', 61')

Artem Milevskiy zabio svoj peti i šesti gol u samo pet dana kako bi Kijevljanima donio tri vrlo vrijedna boda. Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević odigrao je protiv Nizozemaca svih 90 minuta, a nakon samo dvije minute igre zaprijetio je poslije prodora u kazeni prostor, dok su Ukrajinci potom propustili priliku i preko Jarmolenka.

Pri oba je pogotka asistent bio Roman Eremenko, a Milevskiy je imao priliku i za hat-trick. Dynamo je nakon četiri kola drugi u skupini sa sedam bodova, tri iza Bjelorusa, a četiri ispred AZ-a i Šerifa.

Skupina F

CSKA Moskva - Palermo 3:1
(Honda 47', Necid 50', 54'/Maccarone 10')

Ruska je momčad svoj maksimalni učinak zadržala i na svom terenu protiv Palerma. Doduše, neometani Maccarone zaprijetio je takvom raspletu u desetoj minuti dvoboja, ali potom je Nocerino još u prvom poluvremenu zaradio dva žuta kartona i morao na privremeno tuširanje.

Brojčanu je prednost CSKA iskoristio uraganskim početkom nastavka. Prvo je na proigravanje Tošića poravnao sjajni Japanac Honda, a već do 54. minute još je dva pogotka postigao Čeh Necid i tako riješio sve dileme oko pobjednika. Pobjedu je mogao podebljati Vagner Love, no istaknuo se i talijanski vratar Benussi. CSKA je tako postao siguran sudionik drugog kruga natjecanja.

Lausanne - Sparta Prag 1:3
(Katz 6'/Bony 45', 90+6' Kweuke 75')

Švicarci su rano poveli zahvaljujući stoperu Katzu, koji je najviše skočio nakon ubačaja Marazzija. Bony se pokazao kao najveća prijetnja domaćinima u potrazi češkog sastava za izjednačenjem, a svoje je namjere napokon ostvario netom prije odlaska na odmor.

U mirnom drugom poluvremenu potpuni je preokret režirao Kweuke u 75. minuti, kada je prebacio Favrea, a pobjedu Sparte duboko u sudačkoj nadoknadi zapečatio je Bony svojim drugim golom. Lausanne je tako ostao na jednom osvojenom bodu i na dnu poretka, a Sparta je stekla četiri boda viška ispred Palerma.

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

BATE Borisov3:1Šerif Tiraspol
Dynamo Kijev2:0AZ Alkmaar
1Dynamo Kijev 610:6+411
2BATE Borisov 611:11010
3AZ Alkmaar 68:10-27
4Šerif Tiraspol 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!