Nogomet

Gerrard hat-trickom donio preokret

Damir Žbulj • četvrtak, 04.11.2010.
Gerrard hat-trickom donio preokret
Foto: EPA

U skupini K Liverpool je preokretom stigao do pobjede protiv Napolija, dok je Steaua lagano svladala nizozemski Utrecht. Porto je u skupini L remizirao s Bešiktašom, a Rapid je u Beču izgubio od CSKA iz Sofije.

Skupina K

Liverpool - Napoli 3:1 (Gerrard 76', 88', 89'; Lavezzi 28')

Nakon neodlučenog rezultata prije dva tjedna Liverpool i Napoli su ponovno odmjerili snage. Hodgson je i ovom susretu iz početne jedanaestorice izostavio Gerrarda i Torresa. Gosti su poveli preko Lavezzija u 28. minuti susreta, a tim rezultatom se odlazi na odmor.U nastavku susreta, Hodgson ipak u igru uvodi Gerrarda, a on mu se odužio pogotkom u 76. minuti utakmice. Dvije minute prije kraja susreta sudac sudi kazneni udarac za Liverpool, a sigurni izvođač je Gerrard. Kapetan domaćih minutu kasnije postiže još jedan pogodak i tako rješava pitanje pobjednika ovog susreta. Liverpool se pobjedom izdvojio na vrhu skupine K.

Steaua - Utrecht 3:1 (Surdu 29', Stancu 52', 53'; Mertens 33'. )

Steaua je na svom terenu dočekala nizozemski Utrecht. Rumunji su poveli golom Surdua u 29. minuti prvog dijela. Nizozemci su izjednačili samo četiri minuti kasnije, a pogodak je postigao Mertens. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao. U nastavku domaći u samo dvije minute postižu dva pogotka. Stancu prvo zabija u 52. minuti, a drugi pogodak zabija samo minutu kasnije. Steaua je sigurno vodstvo sačuvala do kraja susreta i pobjedom se uključila u borbu za drugo mjesto u skupini.

Skupina L

Porto - Bešiktaš 1:1 (Falcao 36'; Kahveci 61')

Porto je nakon pobjede u Turskoj odlično krenuo i na svom terenu. Poveli su u 36. minuti, a kazneni udarac iskoristio je Falcao. U nastavku Porto ostaje s deset igrača u 60. minuti. Rodriguez u samo dvije minute dobiva dva žuta kartona, a gosti brojčanu prednost koriste već minutu kasnije. Kahveci je strijelac za Bešiktaš. U 65. minuti Toraman također dobiva drugu javnu opomenu i tako vraća brojčano stanje na terenu u egal. Desetorica igrača sa svaka strane do kraja susreta nisu više uspjeli postići pogodak, koji bi riješio pitanje pobjednika ovog dvoboja.

Rapid Beč - CSKA Sofija 1:2 (Salihi 61'; Yancev 50', Marquinhos 65')

Rapid je do poluvremena sačuvao nulu, ali gosti do vodstva stižu nakon pet minuta nastavka. Yancev je strijelac za vodstvo gostiju. Šest minuta kasnije Salihi, iz penala, vraća rezultat u ravnotežu. Gosti ponovno vode u 65. minuti, a pogodak postiže Marquinhos. Bugari su stigli do prve pobjede, ali za eventualni plasman u idući krug trebat će im još dva slavlja u dva posljednja kola.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

FCSB3:1Utrecht
Liverpool3:1Napoli
1Liverpool 68:3+510
2Napoli 68:9-17
3FCSB 69:11-26
4Utrecht 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 07:55
    steta za Pacheca, al Gerrard je jos jednom pokazao da je KRALJ
    Obrisan korisnik
  • IanZG04.11.2010. u 23:35
    Puna minutaža za Shelveya i Spearinga, 30 minuta za Ecclestona, jedino me smeta što Wilson, Kelly i Pacheco nikako da igraju, nadam se da će uskoro dobiti priliku, prolaz bi trebao biti osiguran u siljedećem kolu
    IanZG