Nogomet

Stuttgartu proljeće, PSV prema njemu

Ante Zovko • četvrtak, 04.11.2010.
Stuttgartu proljeće, PSV prema njemu
Foto: EPA

Nakon četvrtog kola u skupinama H, I i J Europske lige Stuttgart je uvjerljivom pobjedom u Španjolskoj osigurao europsko proljeće, a vrlo blizu tom ostvarenju približili su se PSV i Sevilla sigurnim domaćim pobjedama.

Skupina H

Getafe - Stuttgart 0:3
(Marica 26', Gebhart 64', Harnik 76')

Stuttgart je u Španjolskoj upisao i četvrtu pobjedu i osigurao europsko proljeće. Kod Getafea se pokazao u impresivnom izdanju, a susret je vodio hrvatski sudac Marijo Strahonja.

Da se domaćima crno piše, u 26. minuti nagovijestio je Ciprian Marica. Dosta izjednačena utakmica mogla je polučiti i izjednačenje, ali nepreciznog domaćina u 64. je minuti kaznio Timo Gebhart i usmjerio susret na njemačku stranu. Priču je glavom zaključio Harnik u 76.

Odense - Young Boys 2:0
(Andreasen 12', 60')

Danski Obense malo je zakomplicirao situaciju u skupini jer je pobjedom protiv Young Boysa stigao do prva tri boda. Ipak, Švicarci su sa svojih šest bodova prvi favorit za prolaz iza Nijemaca. Dancima je s dva pogotka nadu u prolaz vratio Henrik Andreasen, u 12. i 60. minuti.

Skupina I

PSV - Debrecen 3:0
(Affelay 22', Reis 44', Wuytens 88'-ag.)

Nizozemci nisu dopustili iznenađenje i nakon 0:0 u Mađarskoj bez poteškoća su arhivirali Debrecen. S deset bodova teško da neće osigurati proljeće u Europskoj ligi jer ima pet bodova ispred trećeplasirane Sampdorije.

U 22. minuti veliku dominaciju momčadi iz Eindhovena realizirao je Ibrahim Afellay na dodavanje Dzsudzsaka. Praktički se ništa nije promijenilo ni nakon toga. U 40. je Toivonen je pogodio stativu, a četiri minute poslije Jonathan Reis udvostručuje vodstvo. Utakmica koja je išla uglavnom u jednom smjeru zaključena je autogolom Wuytensa za uvjerljivi poraz svoje momčadi.

Sampdoria - Metalist 0:0

U Italiji je pala "nula" s nekolicinom prilika s obje strane. Međutim, po jedan bod koji odlazi svakome znači da će se u posljednja dva kola Sampdoria i Metalist boriti za drugu poziciju, s tim da Ukrajinci imaju dva boda prednosti, sedam u odnosu na pet.

Skupina J

Sevilla - Karpaty 4:0
(Alfaro 9', 42', Cigarini 31', Negredo 51')

Sevilla se laganom pobjedom protiv Rumunja progurala u vrh skupine, a Karpaty je ostao i bez teoretske šanse za prolaz. Španjolci su glavninu posla obavili u prvom poluvremenu. Početni pritisak urodio je plodom u devetoj minuti, kad pogađa Alfaro.

Dominacija domaćina nastavila se i dalje pa je logičan slijed događaja bilo povećanje vodstva u 31. minuti za koje se pobrinuo Luca Cigarini. Posao je praktički bio gotovo u 42. nakon drugog gola Alfara. Nemoćno gosti pokleknuli su opet u 51. pred Alvarom Negredom.

PSG - Borussia Dortmund 0:0

Paris Saint-Germain više će žaliti zbog propuštene prilike da se napravi veliki korak prema drugom krugu natjecanja. Na Parku prinčeva dominirali su većim dijelom susreta, ali bez potrebne preciznosti da se uzme puni plijen. Nijemci tako sada imaju pet bodova, PSG s osam, a vjerojatno će i jedni i drugi sudbinu krojiti protiv Karpatya.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Odense BK2:0Young Boys
Getafe0:3Stuttgart
1Stuttgart 616:6+1015
2Young Boys 610:1009
3Getafe 64:8-47
4Odense BK 68:14-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!