Liga prvaka, skupina D, 5. kolo, 24.11.2010, 18:30 h
Rubin Kazan
Rubin Kazan 1:0 København
København

Rubin zadržao nadu

Ante Zovko • srijeda, 24.11.2010.
Rubin zadržao nadu
Foto: EPA

Rubin se u Kazanu protiv Kobenhavna vratio u igru za osminu finala Lige prvaka svladavši Dance minimalno, pogotkom Noboe iz jedanaesterca. No, s obzirom na raspored pitanje je hoće li se pobjeda pokazati beskorisnom.

Rusima je prije ove utakmice vrijedila samo pobjeda kako bi zadržali nadu za drugi krug Lige prvaka. I uspjeli su dobivši Kobenhavn rezultatom kojim su poraženi u danskom glavnom gradu u prvom kolu.

Prvo poluvrijeme na Centralnom stadionu bilo je za zaborav. Svega su zabilježene dvije (polu)prilike prije jedinog gola. U osmoj minuti Noboa je iz gužve nakon kornera pogodio danskog braniča, ali sudac Martin Atkinson nije htio ni čuti za jedanaesterac.

Kobenhavn se povukao na svoju polovicu braneći za njih vrijedni bod, ali nijedna momčad nije nametnula ritam niti je stvarala veće šanse. U 14. minuti gosti su mogli i povesti kad se Gronkjaer oslobodio čuvara, ubacio za Bolanosa, ali ovaj u šesnaestercu puca iznad okvira.

Kad se činilo da će momčadi u svlačionicu čistih mreža, u prvoj minuti sudačke nadoknade dosuđen je jedanaesterac. Gronkjaer je malo gurnuo Nobou s leđa, ovaj pada i ubrzo nakon toga sam realizira kazneni udarac za drugi gol Rubina u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Zaostatak je probudio Dance koji su odlučnije krenuli u drugom dijelu tražeći put do ruske mreže i boda koji bi im donio drugi krug. U 48. Popsech je prodorom i neugodnim udarcem zagrijao vratara Rižikova.

Bolja danska igra nije uspijevala otključati rusku bravu. Svakako najbolju priliku za to imao je N'Doye, koji je u 75. minuti iskoristio slabo pokrivanje pred ruskim šesnaestercem i nakon dodavanja Zohorea najljepšim potezom utakmice pogađa prečku. Mogao je Rubin do kraja povisiti na 2:0 da Wiland u 90. nije obranio Karadenizov udarac, a u posljednjim trenucima Ruse je od ispadanja iz Lige prvaka spasio Rižikov obranivši pokušaj Zohorea.

Rubin je sada došao na bod iz Danaca (7-6), ali će mu za prolaz u drugi krug trebati pravo čudo jer gostuje na Camp Nou, dok Kobenhavn dočekuje Panathinaikos.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rubin Kazan1:0København
Panathinaikos0:3Barcelona
1Barcelona 614:3+1114
2København 67:5+210
3Rubin Kazan 62:4-26
4Panathinaikos 62:13-112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 23:35
    Obavezno igrati dvicu, Barca igra sa drugom ekipom, koeficijent 9,5.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 21:36
    da vaha tips.majko mila. rubin je dobio barcu i lani, prakticki je favorit na nou campu:)
    Obrisan korisnik