Nogomet

Radošević: "Možemo dostići Dinamo"

Duje Bonačić • petak, 26.11.2010.
Radošević: "Možemo dostići Dinamo"
Foto: Duje Bonačić

Pred Hajdukom su četiri vrlo bitne utakmice. O njima ovisi hoće li bijeli ostati u kakvoj-takvoj utrci s Dinamom za naslov prvaka, kao i hoće li prezimiti u Europi. Posljednja prepreka za protivničke napadače će biti mladi splitski vratar Božidar Radošević koji ponovno mijenja ozlijeđenog Subašića...

Božidar Radošević ovog je ljeta vraćen s posudbe u sarajevskom Željezničaru kako bi bio pričuva Hajdukovom reprezentativnom vrataru Danijelu Subašiću. No, ozljede i kartoni prvog Hajdukovog vratara otvorili su Radoševiću nekoliko prigoda ove sezone, a u samoj završnici jeseni dobio je ulogu prvog vratara zbog Subašićeve ozljede koljena.

"Moram reći da mi je jako žao što pod ovakvim okolnostima stajem na vrata, ali takav je naš posao. Subi želim što brži oporavak te da što prije riješi probleme s koljenom", rekao nam je Radošević i nastavio:

"Što se mene tiče, naravno da sam spreman. U svoje kvalitete ne sumnjam i mislim da ću to odraditi na visokoj razini te da ćemo se kao momčad vratiti pobjedama i ponovno razveseliti navijače."

Radošević je branio i posljednju prvenstvenu utakmicu Istre, kao i prethodne dvije protiv istog protivnika ove sezone. Kako je moguće da pretposljednja momčad lige pobijedi klub koji se bori za prvo mjesto?

"Ne znam što bih rekao. Ja se nadam kako se takve stvari neće ponavljati, jer klub kao Hajduk ne smije sebi dozvoliti takve kikseve ako misli osvojiti prvenstvo. Smatram da nismo kako treba otvorili obje utakmice protiv Istre i to nam se osvetilo. Vrijeme je da se svi skupa probudimo jer sve ostalo nas vodi ka crnoj rupi. I da se vratimo staroj navici - pobjedama."

Dinamo je pobjegao na sedam bodova. Može li Hajduk skinuti modre s vrha i koliko je realno to očekivati?

"Mislim da se nepotrebno digla buka oko te Dinamove prednosti. Imamo dobru ekipu koja je dokazala da može svakoga dobiti i da ništa nije nemoguće. Ja se nadam da to možemo dostići jer ima puno do kraja, a to možemo samo ako se vratimo igrama s početka sezone."

Kad smo već kod toga, započeli ste sezonu na najbolji mogući način. Padali su veliki protivnici, Dinamo vam je gledao u leđa. Onda je uslijedio veliki pad. Što je razlog tome?

"Pa ni sam ne znam. Činjenica je da smo imali i malo sreće u svemu tome. Mazilo nas je i onda se, kako mi to kažemo, špina zatvorila i nastala je panika. Mislim da se sve može ispraviti i da se možemo vratit pobjedama."

Priča se o umoru, o nesportskom življenju, svi traže neke razloge lošim igrama. Što ti misliš o tome?

"Kad krene loše svašta ispliva. I ono što je i nije istina. Imali smo niz teških utakmica i dosta se umora nakupilo. Ali to nam ne smije bit izlika za onakve partije koje smo pružali u posljednjim kolima. Što se tiče izlazaka mislim da su to priče za malu djecu. Ne vjerujem da bi netko sve upropastio jednom nesportskom gestom."

Je li se što promjenilo odlaskom Špace i dolaskom Vučevića?

"Teško mi je reći je li se nešto primijenilo, svaki je na svoj način donio neke nove stvari. Sa Špacom smo dobro gurali i na kraju nesretno ispali od Istre, a novi trener će nas izvući iz krize u koju smo upali. Vidi se veliko znanje i mislim da nam moze puno toga usaditi dok je tu. Nadam se što duže."

U subotu na Poljud dolazi Osijek. Razmišljaš li samo o toj utakmici ili su ti misli već na susretu protiv AEK-a?

"Idemo utakmicu po utakmicu. Sada je najvažniji Osijek. O AEK-u čemo razmišljati u nedjelju. Iznenađenja neće biti. Hajduk pobjeđuje."

Može li Hajduk proći dalje u Europa ligi? Kolike su šanse protiv AEK-a i Anderlechta?

"Imamo realne šanse za prolazak. Uz našu prepoznatljivu publiku i pun Poljud možemo do pobjede protiv AEK-a. Onda put u Bruxelles i što Bog da. Ako se poklope neke stvari sve je moguće. Iako sam mišljenja da se trebamo skoncentrirati na prvenstvo i tu pobjeđivati. Ipak je 100 godina kluba i naslov prvaka bi bio najljepši poklon navijačima."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack27.11.2010. u 00:36
    Božo je oduvijek znal ispričat dobar vic
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik26.11.2010. u 23:40
    i sta bi ja sad trebao.....ajde postali ste ko Delije :Zvezda je bila prvak europe prije 20 god bla bla vi necete nikad bit ko Zvezda a di su sad....propali su vise nitko nije ni cuo za njih.....makar se vi bas i ne mozete pouzdati u povijest a bome ni sadasnjost hahahahahah  zato gledajte... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2010. u 20:33
    Radoševiću ne obraćaš se šiparicama.....vi možete dostić?koga?s porazima od drugoligaških ekipa tipa Istra?daj se saberi,vučete se ko magla na terenu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2010. u 19:58
    to i je problem prijatelju,vi i dalje živite u prošlosti.i to ne samo u sportu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2010. u 19:14
    ZA PURGERE. KAD NEMATE SVOJU UCITE NAŠU POVIJESTHrvatski nogometni klub "Hajduk" osnovala je, u praškom kafiću U Fleku, skupina splitskih studenata koji su studirali u Pragu: Fabijan Kaliterna, Lucijan Stella, Ivan Šakić, Vjekoslav Ivanišević, a po nekima i Vladimir Šore, i to nakon što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik