Europska liga, Natjecanje po skupinama, Skupina D, 5. kolo, 02.12.2010, 21:05 h, El Madrigal, Villarreal
Suci: Manuel Gräfe (Njemačka), Volker Vezel, Markus Häcker
Villarreal
Villarreal
Giuseppe Rossi 25' (11m), 80'
Marco Ruben 62'
3:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Villarreal naplatio dominaciju

Antonija Pavlić, Ante Zovko • četvrtak, 02.12.2010.
Villarreal naplatio dominaciju
Foto: EPA

U uglavnom kazališnoj atmosferi Villarreal se pred svojim ne baš popunjenim El Madrigalom osvetio Dinamu za zagrebački poraz i pobijedio ga 3:0. Španjolci su dominirali većim dijelom susreta ne dopuštajući Zagrepčanima da se sastanu s loptom i triput poentirali iako su mogli bar još toliko.

Villarreal
Villarreal
Dinamo
13
Diego Lopez
4
Maeto Musacchio
5
Carlos Marchena
6
Angel Lopez
8
Santi Cazorla
9
Marco Ruben
(do 64')
10
Cani
15
Jose Catala
20
Borja Valero
(do 79')
21
Bruno Soriano
22
Giuseppe Rossi
(do 82')
Pričuvni igrači
19
Marcos Senna
64'
7
Nilmar
79'
23
Jefferson Montero
82'
Trener
Juan Carlos Garrido
6
(do 79')
10
(do 71')
21
(do 89')
Pričuvni igrači
Trener
Vahid Halilhodžić

Villarreal je večeras pokazao Dinamu zašto mu je Vahid Halilhodžić komplimentirao na igri koja ga podsjeća na Barcelonu. Ovaj put Garrido je na teren poslao najbolje što je imao, a njegovi su mu izabranici odgovorili nadahnutom predstavom kojom su ostvarili potpunu dominaciju i držali Modre uglavnom na njihovoj polovici.

Mogli su Modri nešto napraviti da su u početku iskoristili nekoliko odličnih prilika, ali ostatak susreta u cijelosti je pripao razigranim igračima u žutim dresovima. Ivan Kelava spašavao je u brojnim prilikama i samo njemu njegovi suigrači mogu zahvaliti što su se spasili težeg poraza. Uostalom, Dinamo će svoju priliku tražiti protiv PAOK-a u Maksimiru. Brugge mu je učinio uslugu odigravši 1:1 u Grčkoj pa Modrima za proljeće igra bilo kakva pobjeda.

Dinamo je krenuo odlično, iznimno disciplinirano te je u startu čak i pritisnuo domaće na njihovu polovicu. U Takvoj igri morala se roditi nekakva prilika za Modre pa je u 13. minuti Tonel iz gužve nekako pogodio stativu.

Još ljepša i bolja situacija dogodila se kad je dvije minute poslije Badelj fintom prevario španjolske braniče, ušao u šesnaesterac i uspio napraviti pomutnju pred golom, ali je Beqiraj ostao na krivoj nozi i nespretnom reakcijom pustio loptu u korner. Nakon toga Dinamo se povukao pod presingom Villarreala i dobro držao domaće od gola.

No, u 21. minuti Rossi je izbjegao pažnji braniča i morao je spašavati Tonel. Ni on nije uspio spasiti situaciju u 24. kad je Marco Ruben pobjegao i Kelava ga je pokupio nogama, a lopta je otišla na bijelu točku. Odande Rossi nije pogriješio. Za razliku od Kantride, Kelava je ovaj put ostao na krivoj nozi i Talijan je bez problema poentirao.

Nastavio je Villarreal pritiskati već od svoje polovice, ali je Dinamo dobrom obrambenom igrom odbijao pokušaje. U 33. minuti Badelj je u potrazi za Sammirom neoprezno poklonio loptu protivničkim veznjacima, rodila se izgledna prilika koju je srećom po hrvatskog prvaka Cazorla okončao udarcem pored gola. Dinamo se nije uspijevao othrvati iz španjolskog obruča, tek ponekad bi Beqiraj bljesnuo, a Rossi je u 43. minuti zaključio poluvrijeme udarcem koji je sjajno ukrotio Kelava.

Svepristuni Rossi zaprijetio je Kelavi već u prvoj minuti nastavka u situaciji jedan na jedan, ukazala se i Sammiru prilika na drugog strani, ali puca iznad okvira. Žuta podmornica pritisnula je još jače i u 53. Dinamo se spašavao kad su obranu izigrali prvo Rossi pa Borja Valero. Pet minuta poslije udarila je nova brza akcija domaćih, a Cani pogađa stativu.

Snažni pritisak Villarrealu se kad-tad morao isplatiti. Dogodilo se u 62. minuti kad je Ruben pobjegao Cufreu, dobio loptu u prostor od sjajnog Rossija na desnoj strani, Bišćan ga nije mogao stići i na semaforu je zasvjetlilo 2:0. Mogao je Senna nokautirati Dinamo snažnim udarcem iz daljine, ali Kelava je pokazao kakva ga forma krasi.

Dinamova vezna linija kao da nije ni postojala, nije se mogla sastati s loptom, a Žuti su je brzo oduzimali u situacijama kad bi nakratko ostali bez nje. Tek kad je malo popustila španjolska ofenziva, ukazala se prilika Dinamu, ali iz slobodnog udarca Ibanez šalje loptu pored stative.

Španjolci su dotukli Modre u 80. minuti kad je Nilmar proigrao Rossija, a ovaj ne griješi i upisuje svoj drugi gol za 3:0. Bišćan se u 86. našao pred golom kad je Jefferson pucao, Kelava je obranio, a kapetan je zbog igre rukom zaradio crveni karton zbog kojeg neće igrati protiv PAOK-a. Sjajni Kelava spasio je svoje od još težeg poraza obranivši Senni jedanaesterac kao Đaloviću u Rijeci prije par dana.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Villarreal3:0Dinamo
PAOK1:1Club Brugge
1Villarreal 68:5+312
2PAOK 65:3+211
3Dinamo 64:5-17
4Club Brugge 64:8-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 20:22
    Vidljivo je da ekipa ipak nema snage za veće domete u euroligi. Šteta što više naših klubova ispada imamo manje bodova, pa manje ekipa, pa puno kvalifikacija, te na kraju korak unatrag prema europi. Bolji i sretniji je odnio pobjedu, a gubitnik ima pravo na žal iljutnju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 16:22
    @pajso: istina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 10:44
    Objektivno gledajući Villareal je zasluženo pobjedio. Čestitke Dinamu, prvenstveno zbog načina na koji su otvorili utakmicu ali i na hrabroj igri usprkos naizgled visokom porazu od 3:0. Jasno da se može filozofirati o početnoj postavi Dinama, naravno i o propuštenoj prilici Beqiraja, ali sve je to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kee03.12.2010. u 09:16
    nakon prespavane noći treba reći istinu: razlika u kvaliteti, ipak je Dinamo trećerazredni klub u okvirima Europe, pustimo sada na stranu razloge tome, našu ligu, ambicije i želju, ali to je tako. Ono što veseli da konačno igraju i srcem i hrabrošću, a uz to dolazi i rezultat. Svim srcem želim da... [više na forumu]
    kee
  • beaver03.12.2010. u 08:44
    dinamo je platio danak neiskustvu nista vise...
    beaver