Nogomet

Nagrađeni Forlan, Müller i Casillas

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.12.2010.
Nagrađeni Forlan, Müller i Casillas
Foto: EPA

Napadač Urugvaja, Diego Forlan, primio je nagradu nakon što je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Riječ je Adidasovoj Zlatnoj lopti. Nagrađeni su i Thomas Müller te španjolski vratar Iker Casillas...

U utorak su na ceremoniji u Njemačkoj podijeljene nagrade najboljim pojedincima ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Zlatnu loptu za najboljeg igrača čitavog natjecanja dobio je urugvajski reprezentativac Diego Forlan. Nagradu mu je uručio Franz Beckenbauer.

Urugvaj je stigao do polufinala Prvenstva i tamo izgubio od Nizozemske. "Sigurno da ova nagrada nosi sjajan osjećaj za mene, ali u nju je ugrađen rad čitave momčadi."

Na putu do polufinala Forlan je postigao pet pogodaka. "Pogoci koje sam postigao bili su bitni, pomogli su nam da pobjeda ode na našu stranu. To su pogoci koje ću pamtiti i uvijek uživati u njima. Sretni smo zbog onoga što smo napravili na SP-u, dali smo svojoj zemlji velike razloge za slavlje."

Nijemcu Thomasu Mülleru pripala je Zlatna kopačka, nagrada za najboljeg strijelca Prvenstva. "Nevjerojatno je da sam već na svom prvom SP-u bio najbolji strijelac. O tome definitivno nisam razmišljao kada smo dolazili u Južnoafričku Republiku. Pogotovo što sam tamo stigao i igrao kao vezni igrač."

Zlatne rukavice otišle su u ruke vratara momčadi europskog i svjetskog prvaka. "Ovo je jedinstven osjećaj. Protekle dvije godine bile su sjajne, nezaboravne. Kako za nas tako i za Španjolsku", izjavio je po primitku nagrade Iker Casillas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.12.2010. u 10:38
    SAN IKER <3
    Obrisan korisnik