Nogomet

Vukojeviću i Pamiću 90 minuta

Marin Pintur • srijeda, 15.12.2010.
Vukojeviću i Pamiću 90 minuta
Foto: EPA

Posljednje kolo Europske lige u skupinama E i F je nudilo samo ”prijateljske” dvoboje jer su se momčadi koje će sudjelovati u europskom proljeću znale i prije ovih utakmica. Iako nije bilo rezultatskih imperativa, postignuto je samo šest pogodaka u četiri susreta...

Skupina E: Počasna pobjeda Alkmaara

AZ Alkmaar – BATE Borisov 3:0
(Sigthorsson 7', 84', Maher 86')

Nizozemci su na oproštaju od europskih natjecanja došli do visoke pobjede nad bjeloruskim prvakom BATE Borisovim. Domaći su igrači odlično otvorili dvoboj te poveli već u sedmoj minuti preko Sigthorssona. Potvrda pobjede je stigla tek u posljednjih deset minuta. Opet je Sigthorsson bio precizan u 84. minuti, a samo dvije minute kasnije strijelac je bio Adam Maher, za kojeg vrijedi spomenuti da je rođen 1993. godine.

Dynamo - Šerif 0:0

Može se reći da su ovim neriješenim rezultatom zadovoljni i jedni i drugi. Ukrajinci su osvojili prvo mjesto na ljestvici skupine E, a s druge strane mnoge jače momčadi bi bile zadovoljne remijem u Kijevu, a kamoli ne i Šerif. Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević je odigrao cijelu utakmicu za domaće.

Skupina F: Prvi izgubljeni bodovi CSKA

Sparta Prag - CSKA Moskva 1:1
(Kadlec 44' ; Dzagoev 15')

Gosti iz Rusije nisu uspjeli zadržati savršeni niz, te su u posljednjem kolu odigrali neriješeno s domaćinom Spartom. Iako je Sparta bolje krenula u dvoboj, u vodstvo su u ranoj fazi došli Rusi preko Dzagoeva. Izjednačenje je stiglo na isteku prvog poluvremena. U 44. minuti svoj je drugi pogodak u Europskoj ligi postigao 18 – godišnji Vaclav Kadlec. Cijeli dvoboj za Spartu je odigrao Manuel Pamić.

Lausanne - Palermo 0:1
(Munoz 84')

Senzacija pretkola Europske lige, švicarski drugoligaš Lausanne je ostala na jednom bodu, osvojenom na listopadskom gostovanju u Pragu. U posljednjem kolu u goste je stigao Palermo, također bez šansi za prolaz. Dugo su domaći nogometaši odolijevali kvalitetnijim i spremnijim igračima Palerma, ali su ipak pokleknuli pri kraju dvoboja. Pogodak je postigao Ezequiel Munoz koji je u igro ušao u 57. minuti.

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

AZ Alkmaar3:0BATE Borisov
Dynamo Kijev0:0Šerif Tiraspol
1Dynamo Kijev 610:6+411
2BATE Borisov 611:11010
3AZ Alkmaar 68:10-27
4Šerif Tiraspol 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!