Europska liga, skupina G, 6. kolo, 16.12.2010, 21:05 h
AEK Atena
AEK Atena 0:3 Zenit
Zenit

Zenit izbacio AEK

Josip Piršljin • četvrtak, 16.12.2010.
Zenit izbacio AEK
Foto: EPA

Nogometašima grčkog AEK-a bio je dovoljan samo bod u utakmici protiv Zenita kako bi prošli u šesnaestinu finala Europske lige, no momčad iz Sankt Peterburga uvjerljivo je slavila s 3:0 omogućivši tako Anderlechtu drugo mjesto u skupini G.

Na Olimpijskom stadionu u Ateni Zenit je ostvario i šestu pobjedu u skupini i time osvojio maksimalnih 18 bodova. Drugo mjesto pripalo je Anderlechtu koji je slavljem protiv Hajduka osigurao europsko proljeće osvojivši sedam bodova koliko ima i trećeplasirani AEK, no Belgijci su prošli zbog boljeg međusobnog omjera.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše atraktivan nogomet pošto su se i jedna i druga ekipa uglavnom koncentrirale na obranu. Prilika je bilo vrlo malo na obje strane, tek poneki opasan udarac uzbudio je publiku. U 15. minuti susreta Nikos Liberopoulos je snažno pucao prema Vjačeslavu Malafejevu, no vratar Zenita je to odbio u korner.

Pred kraj prvog dijela, u 39. minuti, grčka momčad je imala sjajnu priliku da dođe do vodstva i bitno poveća svoje šanse za prolazak skupine. Aleksandar Luković je u svom šesnaestercu srušio Ignacija Scocca, a sudac je pokazao na bijelu točku. Izvođač je bio Ismael Blanco, no Argentinac šalje loptu visoko iznad vratnice.

Samo četiri minute nakon promašenog jedanaesterca za nogometaše AEK-a uslijedio je novi šok. Poslije jedne brze akcije Aleksander Bukarov je uputio oštar udarac prema vratima Diega Saje i lopta je odsjela u mreži, te se s vodstvom gostiju od 1:0 otišlo na odmor.

U nastavku utakmice momčad Manuela Jimeneza zaigrala je puno ofenzivnije kako bi došla do željenog izjednačenja, no to je ostavilo dosta prostora Rusima da iz kontranapada povećaju svoje vodstvo.

AEK je stvorio nekoliko dobrih prilika, no do poravnanja rezultata nije došlo. Najprije je Ignacio Scocco zaprijetio Malafejevu iz slobodnog udarca, a kasnije je Australac Nathan Burns iz blizine neprecizno pucao.

U 67. minuti iz jedne polukontre ekipa Luciana Spallettija povela je s 2:0 lijepim udarcem Alessandra Rosine i na taj način prelomila utakmicu u svoju korist. Domaći igrači pokušali su do kraja susreta doći barem do počasnog pogotka, no Zenit je samo povećao svoju prednost na 3:0 preko Igora Denisova u 88. minuti.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Anderlecht2:0Hajduk
AEK Atena0:3Zenit
1Zenit 618:6+1218
2Anderlecht 68:807
3AEK Atena 69:13-47
4Hajduk 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2010. u 09:09
    Ima sanse, ali tu su i Porto, Bayer, Villareal, Cska koji su takoder legitimni kandidati za naslov i tim momcadima bi ja zaokruzil moguce pobjednike.
    Obrisan korisnik
  • Sejlor17.12.2010. u 04:03
    Zenit osvaja ovu EL.
    Sejlor