Nogomet

Nastavlja se nogometno prvenstvo za žene

Sportnet • petak, 25.02.2011.
Nastavlja se nogometno prvenstvo za žene
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U nedjelju, 27. veljače utakmicama jedanaestog kola započinje drugi dio Prvenstva Prve HNLŽ. Rijeka Jack Pot bit će domaćin četvrtoplasiranoj ekipi Agrama.

Riječanke su ove zime prošle žestoke pripreme, koje su zaključile proteklog vikenda na Krku. Na terenu NK Krk, te u dvorani OŠ Fran Krsto Frankopan u tri dana odradile su čak šest paklenih treninga, te na kraju odigrale utakmicu sa viceprvakinjama slovenskog prvenstva, ŽNK Slovenj Gradecom.

U utakmici u kojoj je trener Milanović isprobao sve raspoložive snage, uključujući i najperspektivnije juniorke, riječke nogometašice izgubile su rezutatom 0:2. Na igru Riječanki utjecao je umor, no dobrih poteza nije nedostajalo.

Provjeru kroz utakmicu sa slovenskim nogometašicama prošle su standardne prvotimke: Karnjus(g), Grković (g), Makar, Oštarčević, Mrakovčić, Horvat, Jurić, Morožin, Perić, Vrbanić, Juko, Vukić, Štokan, Korica, te juniorke Kundić, Jerbić, Zandona, Sudan, Vicić, Mehmedović i Kuljanin.

Prema nekim izračunima riječke nogometašice u sljedeća četiri kola trebale bi osvojiti barem tri boda što bi ih zadržalo u daljnjem natjecanju u ligi za prvaka u završnici prvenstva. Iako su u pripremnom periodu u tri odigrane utakmice ubilježile tri poraza, odlična igra u prvom dijelu prvenstva, plasman u samom vrhu ljestvice, te profesionalno odrađene pripreme s pravom daju nadu da će cilj postavljen pred početak sezone biti i ostvaren.

Naime, ciljevi kluba u ovoj sezoni bili su plasman među prva četiri na ljestvici, te kao i prethodne dvije godine, ulazak u finale Kupa Hrvatske. Prvu utakmicu u Kupu Žnk Rijeka Jack Pot odigrat će također s ekipom Žnk Agram iz Zagreba.

I na kraju jedna vijest iz Rusanove. U Komisiju za ženski nogomet uz još sedam svojih kolega izabrana je i predsjednica ŽNK Rijeka Jack Pot Jelena Jurić. Obzirom da je Jelena nesebično, kroz niz godina, uz borbu na terenu, aktivna i u vodstvu kluba ne sumnjamo da će njen angažman kroz Komisiju za ženski nogomet pri Hrvatskom nogometnom savezu biti koristan za dobrobit i afirmaciju ženskog nogometa u Hrvatskoj.

Utakmica između ŽNK Rijeka Jack Pot i ŽNK Agram Zagreb odigrat će se u nedjelju, 27. veljače na igralištu Orijent s početkom u 14 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!