Košarka

Stipčevićevih 12 u porazu

Vedran Babić • nedjelja, 27.02.2011.
Stipčevićevih 12 u porazu
Foto: Davor Sajko

20. prvenstveno kolo Italije bilo je nesretno za gostujuće momčadi, koje su upisale svih osam poraza. Među domaćinima pobjednicima našao se i Montepaschi, koji se oporavio od poraza u prošlom kolu savladavši u derbiju trećeplasirani Cantu'. Hrvatska kolonija u Benettonu porazila je Lottomaticu i vratila se u borbu za doigravanje...

Nakon što je u prošlom kolu doživio drugi ovosezonski poraz u prvenstvu (Caserta), Montepaschi se oporavio prvo pobjedom u Euroligi i plasmanom među osam, a onda i novom, 18. pobjedom u prvenstvu. Protiv trećeplasiranog sastava Bennet iz Cantua, Montepaschi je slavio 73:63, a gosti su jedinu pobjedu odnijeli u skoku (34-24).

Ta činjenica, dakako, nije imala nikakvog utjecaja na rezultat, koji je od početka bio u kontroli domaćeg sastava ponajprije zbog nedvojbeno veće kvalitete. No, gosti se nisu osramotili i Montepaschi je u svakom trenutku bio spreman pojačati tempo ako to bude bilo potrebno. Do toga ipak nije došlo i momčad iz Siene upisala je 18. pobjedu. Najefikasniji igrači bili su Srbi - Milovan Raković (18) kod domaćina te Vladimir Micov (13) kod gostiju.

S omjerom 14-6 Bennet ostaje na trećoj poziciji, no sada mu za jednu pobjedu bježi Armani Jeans, koji je s 88:72 bio bolji od Dinama. Baš kao Montepaschi, i Armani je, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Davidu Hawkinsu (27 poena), kontrolirao razvoj situacije na parketu od prvih minuta te je njegova pobjeda na kraju apsolutno zaslužena.

Košarkaši Benettona ostali su u borbi za doigravanje nakon pobjede nad jednim od konkurenata, Lottomaticom, 86:72. Ključnu prednost igrači Jasmina Repeše stekli su u trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 26:12, a njihov prvi strijelac bio je Devin Smith s 21 košem. Hrvoje Perić bio je skroman u pucačkom dijelu te je za 15 minuta na parketu ubacio dva koša, ali je zato uhvatio tri skoka i četiri puta asistirao. Sandro Nicević još se oporavlja od ozljede, a Dino Repeša nije ulazio u igru.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti 12 poena Roka Stipčevića u porazu njegovog Varesea kod Enela u Brindisiju kao i deset koševa i šest skokova Gorana Sutona u porazu njegovog Angelica od Vanoli-Brage, za koji je Jasmin Perković ubacio osam koševa i uhvatio pet skokova.

Lega A Basket, 20. kolo:
Air Avellino - Fabi-Shoes Montegranaro 83:75
Virtus Bologna - Pepsi Caserta 69:61
Montepaschi Siena - Bennet Cantu' 73:63
Benetton Treviso - Lottomatica Roma 86:72
Scavolini Siviglia Pesaro - Banca Tercas Teramo 72:53
Enel Brindisi - Cimberio Varese 96:79
Vanoli-Braga Cremona - Angelico Biella 87:72
Armani Jeans Milano - Dinamo Sassari 88:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!