Nogomet

Bitka za Rim i Bayernov put iskupljenja

petak, 11.03.2011.
Bitka za Rim i Bayernov put iskupljenja
Foto: EPA

Englezi su ovoga vikenda posvećeni FA kupu, no u preostalim ligama "petice" uzbuđenja, kao i obično, neće nedostajati...

Mnogo navijača Real Madrida uoči ovotjednog kola Primere očekuje smanjenje bodovne razlike između vodeća dva kluba. Ponajveći razlog tome je što Barcelonu čeka zahtjevno gostovanje u Sevilli, koja nije toliko moćna kao proteklih godina, ali i dalje predstavlja jedan od najtežih ispita katalonskog kluba do kraja prvenstva. Igrači Barcelone možda su se i ispraznili pobjedom nad Arsenalom pa će Rakitić i društvo možda igrati i na tu kartu i pokušati spriječiti nastavak Barceloninog niza.

Mnogo manje problema prije najvažnije utakmice dosadašnjeg dijela sezone trebao bi imati Real jer će uoči gostovanja Lyona na Santiago Bernabeu istrčati Hercules, klub kojem ostanak u prvom razredu španjolskog nogometa opasno visi. Bit će Madriđani opet bez Cristiana Ronalda, neće biti ni Kake, ali pokazali su u Santanderu da i bez najubojitijeg igrača mogu biti atraktivni i efikasni.

Villarreal će dočekati Sporting i pokušati se vratiti pobjedničkim navikama, istovremeno se nadajući da će Valencia prosuti bodove u Zaragozi. Konkurenti za Europu, Espanyol i Athletic B., na rasporedu imaju protivnike koji zasigurno mogu ugroziti njihove ovosezonske prvenstvene ambicije.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Almería - Atlético Madrid 3.00 3.30 2.30
20:00 Real Madrid - Hércules 1.15 7.00 17.00
22:00 Zaragoza - Valencia 2.90 3.30 2.35

Nedjelja:
17:00 Espanyol - Deportivo 1.95 3.35 3.80
19:00 Villarreal - Sporting Gijón 1.55 3.75 6.25
21:00 Sevilla - Barcelona 8.25 4.25 1.40

Njemačko nogometno prvenstvo stiglo je do 26. kola kojeg će susretom u petak otvoriti Köln i Hannover. Domaćin ovog dvoboja živnuo je u proljetnom dijelu prvenstva. U posljednjih pet kola poraženi su samo protiv vodeće Borussije, a s Jajalom u početnom sastavu dočekuju treće plasirani Hannover.

Od subotnjih susreta najzanimljivije će biti u Münchenu gdje Bayern, dočekuje Petrićev HSV. Naš napadač je u odličnoj formi, ali Hamburg ne pobjeđuje. Van Gaal je doživio dva uzastopna prvenstvena poraza i sigurno želi pobjedom dočekati utorak i uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Intera. Nakon prolaza u četvrtinu finala Lige prvaka Schalke i Gavranović dočekuju slabi Frankfurt, koji je bez pobjede, ali i postignutog gola već osam kola.

Dortmundska Borussia brani prednost na vrhu kod Hoffenheima, Kaiserslautern bodove spasa traži na svom terenu protiv Freiburga, a Wolfsburg, s oporavljenim Mandžukićem, dočekuje Nürnberg. Derbi začelja će, u kasnijem subotnjem terminu, odigrati Werder i Borussia iz Mönchengladbacha. U nedjelju nas očekuju susreti St. Paulija i Stuttgarta, dok će Bayer priključak s vrhom tablice pokušati zadržati na gostovanju kod Mainza.

Nakon što je Brescia u prošlome kolu "otkinula" bod Napoliju, ovaj put im u goste dolazi Inter. Iako je aktualni prvak "na papiru" favorit, Interov strateg Leonardo neće imati lak posao. Njegovi će igrači sigurno u mislima biti na Allianz Areni,gdje u utorak igraju uzvratni susret Lige prvaka protiv Bayerna.

Još jedan milanski klub ima za protivnika momčad s dna ljestvice, Milan će na San Siru pokušati svoje frustracije nakon ispadanja iz Lige prvaka iskaliti na Bariju. Stara dama će nakon poraza u prošlome kolu od Milana pokušati osvijetliti obraz kod Cesene, a Napoli će svoje šampionske ambicije morati potvrditi na neugodnom gostovanju kod petnaestoplasirane Parme. Zanimljive dvoboje odigrat će momčadi Genoe i Palerma te Caligarija i probuđenog Udinesea.

Utakmica koja privlači najviše pozornosti je uvijek vrući Derby della Capitale između Rome i Lazija. Vincenzo Montella imati će tešku zadaću u svome prvom rimskom derbiju u ulozi trenera.Vučica je teško ranjena u Donjecku, dok je Lazio ove sezone vrlo dobar i lovi mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

27. kolo Le Championnata u petak otvaraju Rennes i Marseille u utakmici koju domaćin nije izgubio od 2007., a ovog puta protiv prvaka priželjkuje nastavak dviju serija. Jedne koja otkriva da je Rennes u posljednjih pet utakmica protiv PSG-a (1:0), Nice (2:0), Toulousea (2:1), Lensa (2:0) i Montpelliera (1:0) osvojio svih 15 bodova i primio tek jedan gol, a druge koja kaže da su na svom terenu u posljednjih sedam susreta nanizali isto toliko pobjeda.

Tri boda protiv Marseillea ispred Lillea bi ih osamila na čelu tablice najmanje na 48 sati i susreta Lillea i Valenciennesa. VA je tek 13. na tablici, ali od konca siječnja u nizu od šest utakmica nije okusio gorčinu poraza. Lille je prošli vikend nakon pet utakmica zaredom bez pobjede u pet do 12 slavio u Marseilleu i nakon što je posljednje tri sezone VA pobijedio bez primljenog gola (ukupno 8:0) odlučno preko prvog strijelca lige Mousse Sowa najavljuje i četvrtu uzastopce.

Lyon Dejana Lovrena bez Crisa, Gourcuffa i Cissokha gostuje kod Sochauxa, PSG dočekuje Montpellier, a Lens Vedrana Runje i Gregoryja Sertica slamku spasa hvata protiv Toulousea koji je od posljednje četiri utakmice sve četiri i izgubio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 23:24
    FORZA ROMA, LAZIO MERDA!!!!!
    Obrisan korisnik