Košarka

Zahuktava se borba za doigravanje

Vedran Babić • ponedjeljak, 21.03.2011.
Zahuktava se borba za doigravanje
Foto: Kristijan Komarica

U 22. kolu talijanske lige vodeće momčadi Montepaschi, Bennet i Armani Jeans upisale su domaće pobjede, a borba za doigravanje se prilično zahuktala te će, po svemu sudeći, za tri mjesta konkurirati minimalno sedam klubova...

Montepaschi je bez ikakvih problema odradio i posljednju prvenstvenu obvezu uoči polaska u Pirej gdje ga sredinom tjedna čeka prva četvrtfinalna utakmica Eurolige protiv Olympiacosa. Četverostruki aktualni prvaci Italije deklasirali su posljednjeplasirani Banca Tercas 107:71, a u strijelce su se upisali svi igrači osim Shauna Stonerooka, koji u igru nije niti ulazio.

Najefikasniji bili su Malik Hairston (18) i Marko Jarić (16), a kod gostiju, kojima je ovo 16. poraz, Jesse Young (14). Montepaschiju je ovo 20. pobjeda i sve je izglednije kako će u doigravanje ući s očekivane prve pozicije. Prvi pratitelji, Bennet i Armani Jeans, imaju po 16 pobjeda. Bennet je zahvaljujući boljoj igri u posljednjoj četvrtini na svom parketu s 87:76 nadvisio Pepsi, dok je Armani s 87:68 bio bolji od Fabi Shoesa.

Prva trojka već je izborila doigravanje, a na dobrom putu su Canadian Solar i Air Avellino, koji imaju omjer 12-10. Prvospomenuta momčad je kod kuće izgubila od Varesea (69:71), za koji je naš Rok Stipčević postigao devet koševa, od čega nekoliko važnih s crte slobodnih bacanja u samoj završnici. Bivši igrač Zadra i Cibone još je pridodao čak sedam skokova i šest asistencija.

Avellino je, pak, na krilima Omara Abdula Thomasa i Marquesa Greena koji su zajedno ukrcali 50 koševa s 83:76 pobijedio Angelico, za koji je Goran Suton ubacio 11 koševa i uhvatio sedam skokova.

Ako pretpostavimo kako je prvih pet pozicija u doigravanju sigurno, onda će borba za preostala tri mjesta biti vrlo uzbudljiva. Naime, za ta tri mjesta konkurira minimalno sedam momčadi koje imaju identičan omjer (10-12). Među njima su već spomenuti Pepsi i Varese te još Scavolini, Vanoli-Braga, Dinamo, Lottomatica i Benetton.

Potonji klub, kojeg vodi naš Jasmin Repeša, je slavio upravo u Pesaru protiv Scavolinija 71:65 uz 12 koševa Hrvoja Perića, Vanoli-Braga je uz 25 koševa Je'Kela Fostera i devet Jasmina Perkovića nadigrao Lottomaticu 83:70, a Dinamo je poražen u Brindisiju kod pretposljednjeg Enela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!