Nogomet

Rapsodije Portugalaca i Villarreala

Marin Pintur • četvrtak, 07.04.2011.
Rapsodije Portugalaca i Villarreala
Foto: EPA

Odigrane su prve četvrtfinalne utakmice Europske lige. Postignuto je čak 19 pogodaka, a svoj plasman u polufinale su gotovo osigurali Villarreal, Porto i Benfica...

Dynamo – Braga 1:1
(Yarmolenko 6'; Gusev ag 14')

Dynamo iz Kijeva je ugostio Bragu te odlično otvorio susret. Nakon lijepog ubacivanja Guseva s desne strane, glavom je precizan bio Yarmolenko. Nažalost, hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević je najzaslužniji za izjednačenje gostiju. Nakon ubacivanja iz kuta Brage u 14. minuti, Vukojević je jednu prizemnu loptu zahvatio nespretno, pogodio Guseva, od kojeg se lopta odbila u mrežu domaćina. Iako su krenuli efikasno, rezultat se do kraja nije mijenjao. Loša vijest za Ukrajince je i isključenje Shevchenka koji je u 61. minuti zaradio drugi žuti karton.

Villarreal – Twente 5:1
(Marchena 23', Valero 43', Nilmar 45', 80', Rossi 55'; Janko 90')

Villarreal je demolirao Twente na El Madrigalu i gotovo osigurao nastup u polufinalu Europske lige. Villarreal, koji je od početka ovog natjecanja bio proglašen za jednog od glavnih favorita, do vodstva dolazi u 22. minuti. Nakon ubacivanja iz kuta Borje Valera, s nekoliko metara glavom je loptu u mrežu gostiju poslao Marchena.

Blizu novog pogotka domaćin je bio u 32. minuti, međutim Nilmar je pogodio vratnicu. Ipak, glavninu posla su Španjolci odradili na samom kraju prvog dijela. Prvo je u 43. minuti poentirao Valero, a tri minute kasnije vrlo lošu reakciju obrane Twentea je iskoristio Nilmar. Da utakmica ne bi prošla bez njegovog pogotka, Giuseppe Rossi se pobrinuo u 55. minuti. Peti pogodak je zabio Nilmar deset minuta prije kraja. Žuta podmornica je došla do velike pobjede zaokruživši odličan tjedan španjolskog nogometa. Počasan pogodak za goste je djelo Janka u posljednjim trenucima utakmice.

Benfica – PSV 4:1
(Aimar 37', Salvio 45', 52', Saviola 90'; Labyad 80')

Vrlo su lijepu utakmicu imali priliku vidjeti gledatelji na Luzu između Benfice i PSV-a. Obje su momčadi imale svoje prilike, međutim domaćin je bio precizniji te s velikom prednošću odlazi na uzvrat. Već u devetoj minuti napadač domaćih Saviola je zatresao vratnicu. Portugalci do vodstva dolaze u 37. minuti kada je Pablo Aimar jednu odbijenu loptu poslao mrežu PSV-a. Benfica je nastavila s napadima te im se to isplatilo u 45. minuti. Lijepo je po boku prošao Coentrao, a na ubačenu loptu je lijepo reagirao Salvio, te je petom ubacio u mrežu.

Već u 51. minuti je bilo 3:0 kada je svoj drugi pogodak postigao Argentinac Salvio. PSV se tada malo trgnuo i više otvorio prema naprijed, a kako je Benfica momčad koja se ne zna previše braniti, prilike su frcale na obje strane. Međutim, u promašajima su se iskazali Cardozo kod Benfice, te Berg kod gostiju. Ipak, Nizozemci su do gola vrijednog nade pred uzvrat došli u 80. minuti kada je nakon pogreške vratara domaćih Roberta spretan bio Laybad. Za 4:1 je u posljednjoj akciji utakmice poentirao Javier Saviola.

Porto – Spartak 5:1
(Falcao 37', 84', 90', Varela 65', Maicon 70'; Kombarov 71')

Porto je također napravio veliki korak ka polufinalu. Poznato je da rijetko koja momčad uspije ostati neporažena na gostovanju u Portu, a to nije pošlo za rukom ni Spartaku iz Moskve. Štoviše, domaćin nije bio baš gostoljubiv te je ispratio Ruse doma s petardom. U prvom poluvremenu Porto je samo jednom poentirao, preko Falcaa u 37. minuti, ali su zato puno efikasniji bili u drugom poluvremenu.

Tri su pogotka postignuta u razmaku od samo šest minuta. U 65. je na 2:0 povećao Varela, a pet minuta kasnije za domaće je zabio Maicon. Nadu gostima je vratio samo minutu kasnije Kombarov, ali za razrješenje dvih dvojbi se pobrinuo Falcao te pogocima u 84. i 90. minuti osigurao visoku pobjedu Portu.

Europska liga, završnica

četvrtfinale

Benfica4:1PSV Eindhoven
Dynamo Kijev1:1Braga
Porto5:1Spartak Moskva
Villarreal5:1Twente
Spartak Moskva2:5Porto
Braga0:0Dynamo Kijev
PSV Eindhoven2:2Benfica
Twente1:3Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 19:33
    Com Porto vá até o fim! Dragao vai queimar!
    Obrisan korisnik
  • KORISNIK 00708.04.2011. u 18:15
    procitaj cjeli post jos jednom ZENIT JE PRVAK RUBIN JE LANI bil prvak dakle CSKA i Spartak su ispod RUBINA I ZENITA koje je Twente izbacio proso je i ZENIT grupu s 6 pobjeda pa ih je Twente razmontiro? a ak si gledo CSKA-PAOK uzvrat je PAOk imao 6 stopostotnih sansi sto zbog leda i snjega sve ih je... [više na forumu]
    KORISNIK 007
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 17:01
    Čoviče koliko golova i u LP i u EL !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 15:14
    igraju s praznim loptama :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 13:54
    CSKA su osrednji Rusi?A prošli su grupu sa 6 pobjeda.Po meni su Porto i Villarreal podjednako jaki,trenutno jednu ligu iznad svih ostalih,šteta što će se srest već u polufinalu.S tim da više cijenim Porto ove sezone jer su razbili konkurenciju u svom prvenstvu i već sad su osigurali naslov
    Obrisan korisnik