Nogomet

Lokica: "Naš je motiv veći"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 29.04.2011.
Lokica: "Naš je motiv veći"
Foto: Kristijan Komarica

I uoči utakmice s novim/starim prvakom na Šubićevcu, Šibenčani imaju problema s ozljedama. No, trener Lokica ne kuka, pokušat će s onim što ima iznenaditi favorizirane goste. U jednoj utakmici sve je moguće, kaže Lokica, i ističe kako će motiv njegove momčad zasigurno biti veći nego kod Zagrepčana i da bi to itekako moglo utjecati na konačan rezultat.

"Dinamo je uvijek favorit sam po sebi. Uostalom, to je klub koji je šest godina zaredom prvak države. Organizacijski, financijski i igrački su, to sam i ranije rekao, jedan drugi svijet u odnosu na sve ostale klubove u HNL, pa čak i Hajduk. Trenutno, što će biti u dogledno vrijeme o tom potom. Kao takvi oni su sigurno favoriti, ali kao što sam već rekao, ne mora u jednoj utakmici favorit pobijediti. To je pod jedan. A pod dva je što niti približno njihov motiv ne može biti kao naš. Njihov motiv je sportski, odigrati, pobijediti, naš motiv je, malo ću karikirati, kao životinja u šumi kad se bori za goli život onda sve radi, da pobijedi i da se spasi", jasno je kazao u uvodu današnje konferencije za novinare trener šibenskog prvoligaša Vjekoslav Lokica.

Jer, nakon duže vremena Lokica je stigao na redovitu konferenciju za novinare dan prije susreta. Bio je iznimno dobro raspoložen, pa i kad se spomenuo zdravstveni bilten koji ni ovoga puta nije idealan. "O problemima s ozljedama više ne razbijamo glavu. Momci koji su igrali i u Splitu pokazali su da se mogu boriti. Nažalost, nismo osvojili bod. Mislim da moramo imati neusporedivo veći motiv nego Dinamo i da to moramo pokazati na terenu".

Već za vrijeme utakmice u Parku mladeži bilo je jasno da Alispahića neće biti protiv njegova budućeg kluba. No, ta je utakmica uzela i još jednu žrtvu: "Jurčević je sigurno van konkurencije, dobio je udarac u predjelu rebara na utakmici u Splitu i ima nagnječenje rebara".

No, onih koji će propustiti susret s Dinamo, vjerojatno će biti još: "Medvid je isto jako upitan iz osobnih razloga. Jakoliš je dobio težak udarac u gležanj i pitanje je hoće li biti sposoban za igru. Standardno još od prije, to se stalno povlači, Jelić, a Malčić ponovno ima problema sa zubom", informirao je Lokica.

A na Alispahićevoj poziciji zaigrat će Stipe Bačelić-Grgić, što je Lokica najavio još nakon susreta u Splitu. Na toj poziciji Bačelić-Grgić je odlično igrao na pripremama ove zime, ali u prvenstvenim utakmicama ta je pozicija bila namijenjena bugojanskom veznjaku. No, protiv Dinama Bačelić-Grgić ponovno se vraća na poziciju koja mu je draža: "Sigurno da mi odgovara ta pozicija, ali na toj poziciji igra Alispahić koji je naš najbolji igrač. Moje je da igram gdje me trener stavi tako će biti i u ovoj utakmici. Nije neka nova pozicija za mene, igrao sam to cijeli život tako da ništa novo", ističe šibenski veznjak.

"Dinamo je favorit. Dolaze i oni bez par standardnih igrača, ali oni koji su na klupi mogu ih zamijeniti. Jer oni imaju malo širu klupu nego mi. Imamo dosta problema, ali Dinamo je sam po sebi veliki motiv, tako da nam u utakmici motiva sigurno neće nedostajati. Ja se nadam da ćemo uzeti bod ili sva tri, koliko nam se pruži i nadam se da ćemo iskoristiti svoje prilike", kaže Bačelić-Grgić.

I Bačelić-Grgić vjeruje kako će Zagrepčanima itekako biti stalo do rezultata: "Ne bih rekao da će oni doći baš puno rasterećeni. Možda će priliku dobiti igrači koji su manje igrali u ovom prvenstvu, pa će i oni biti puni motiva za dokazivanjem, da dokažu da i oni zaslužuju dres. Ali isto tako mi se borimo za goli život i svaka nam utakmica puno znači. Kao što je i trener rekao, imamo sve u svojim nogama. Ja mislim da ćemo uspjeti izboriti opstanak i prije zadnjeg kola."

Motiv kao ključnu riječ uoči pretposljednjeg domaćeg susreta ove sezone spominje i napadač Šibenika Dražen Jelić: "Mislim da je naš motiv u ovom trenutku veći nego Dinamov. I to nam daje pozitivnu snagu za bolji rezultat."

"Sam spomen riječi Dinamo znači da su svi motivirani. Svatko od nas će sigurno dati svoj maksimum na toj utakmici. Oni su prvaci, mi nemamo što izgubiti. Idemo na pobjedu", završio je napadač koji je ove sezone postigao šest golova u HNL-u.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!