Nogomet

Lugano: "Ključ je u zajedništvu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.07.2011.
Lugano: "Ključ je u zajedništvu"
Foto: EPA

Urugvajci slave jubilarni 15. naslov najboljeg na južnoameričkog kontinentu, a svoje su dojmove prenijeli i kapetan Diego Lugano te izbornik Oscar Tabarez...

Nakon 3:0 protiv Paragvaja u finalu Copa Americe moglo je početi urugvajsko slavlje, a kapetan momčadi Diego Lugano istaknuo je da je ključ tijekom cijelog turnira bilo - jedinstvo. Urugvaj se i na ovom natjecanju istaknuo kao sjajan kolektiv.

Oscar Tabarez, izbornik Urugvaja: "Osvajanje titule je sjajna stvar, prava nagrada za nas. Ali neće igrati nikakvu ulogu kada počnu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, nije nam to nikakvo jamstvo uspjeha. Sada treba uračunati dužine putovanja, klimatske razlike, a svaki će nam protivnik također biti pun nacionalnog naboja i želje da se plasira na svjetsku smotru. Zato mislim da će to biti teži posao nego na Copa Americi".

"Jako smo marljivo radili kako bismo ostvarili ovaj uspjeh. Sanjali smo o tome kako ćemo usrećiti urugvajski narod i na kraju pokazali da smo najbolji u Južnoj Americi. Ključ je bio u zajedništvu unutar reprezentacije, svi vučemo na istu stranu", izjavio je branič turskog Fenerbahčea.

No, nije Urugvaj zasjao tek sada, u odličnom se svjetlu pokazao i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici: "Ovaj naslov je rezultat višegodišnjeg rada. Ponosni smo što smo uzeli ovako važnu titulu i tek ćemo kroz godine shvatiti što smo učinili".

"Urugvaj je prvak zato što smo snažni i željni slave. A nogomet evoluira i morate biti dobri u svakoj pojedinoj utakmici. Za samo nekoliko mjeseci ponovno će nas testirati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", nastavio je Diego Lugano.

Lugano je priznao da je o ovakvom trenutku sanjao još od malih nogu, kao i mnogi njegovi sunarodnjaci: "U Urugvaju svi još kao dječaci počnu disati nogomet. Od prvog susreta s loptom sanjate o osvajanju Copa Americe. Sada želimo uživati u tome".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!