Nogomet

Runje i Pletikosa treniraju u Splitu

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 01.08.2011.
Runje i Pletikosa treniraju u Splitu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski reprezentativni vratarski dvojac još uvijek je bez kluba, a s obzirom na tu činjenicu Runje i Pletikosa će ovaj tjedan trenirati s Mladenom Pralijom u Parku mladeži. Sve kako bi što spremniji dočekali prijateljski susret u Irskoj.

Vedran Runje i Stipe Pletikosa još uvijek su igrači bez kluba, iako je Pletikosa bio vrlo blizu potpisa sa škotskim Celticom. Kako se bliži prijateljski ogled s Irskom, ali i rujanski kvalifikacijski ispiti, spomenuti dvojac trenirat će s Mladenom Pralijom na stadionu Radničkog nogometnog kluba Split.

"Runje i Pletikosa se nalaze u specifičnoj situaciji koje smo se pribojavali i siguran sam da će individualni rad uvelike pomoći i nama i njima. Drugim riječima, ne želimo ih se tako lako odreći i sjediti skrštenih ruku, a vjerujemo da će do Malte i Izraela obojica pronaći novi klub", izjavio je na ovu temu izbornik Slaven Bilić.

Ovo nije prvi put da Pralija surađuje sa stožerom reprezentacije jer je do sličnog scenarija došlo i prije gostovanja u Tel Avivu. Također, sve se radi u dogovoru s Mrmićem, s kojim s Bilić jučer našao u Šibeniku. Izbornik dodaje da je s obzirom na obaveze Mrmića u Varaždinu ovo trenutno najbolje rješenje, a nije isključeno ni da se Mladen Pralija uskoro priključi stožeru.

"Nije isključeno, iako je prerano o tome govoriti. To je iz moga kuta gledanja samo stvar forme odnosno toga što će pisati na papiru. Mladen nam sad treba i zato je tu. Sasvim sigurno će putovati s nama u Dublin, a za dalje ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati. No podvlačim, kako god bilo, Mrmić ostaje trener vratara", zaključio je ovu priču hrvatski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2011. u 09:26
    sramota.....pogotovo kad znamo kako su Butina i Didulica letjeli iz repke zbog sjedenja na "klupskoj" klupi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 21:32
    nitko ih neće...osim bilića...Kelava na gol!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 20:33
    reprezentacija nije izlog da se igraci bez klubova prodaju.. jedan minus bilica, drugi minus je lakic, a treci minus je neprepoznatljiva igra hrvatske.. reprezentaciji treba nesto novo, a mislim da bi se trebalo poceti s novim izbornikom..
    Obrisan korisnik
  • Share01.08.2011. u 20:13
    Imao sam tada 12-13 godina i bilo je svjetsko prvenstvo.Ucio sam sve igrace napamet i klubove u kojima igraju.Tada prvi golman Nigerije jedini u albumu,nije imao kluba i bilo mi je cudno kako moze branit za reprezentaciju a ne igra uopce za klub. U nas sada prva 2 golmana nemaju klub.Koliko god ja... [više na forumu]
    Share
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 19:59
    nitko ne govori da su loši,ali jednostavno ne igraju-brane!!! Sjećam se kada je Bilić jednom davno rekao...igrat će samo oni koji igraju u svojim klubovima, a nažalost, ovi nemaju čak ni kluba...
    Obrisan korisnik