Nogomet

Pandev za pobjedu, poraz Izraela

Borna Rupnik • srijeda, 10.08.2011.
Pandev za pobjedu, poraz Izraela
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometna reprezentacija Makedonije, jedan od protivnika Hrvatske u idućem kvalifikacijskom ciklusu, svladala je Azerbajdžan u prijateljskoj utakmici, pobjede su upisali i Japanci i Kinezi, a poraz je doživio Izrael...

Srijedu su za prijateljski ogled iskoristili i Makedonci, koji su snage odmjerili protiv izabrane vrste Azerbajdžana, a vodio ih je Boban Babunski. Utakmicu je presudio jedan jedini pogodak, onaj iskusnog makedonskog reprezentativca Gorana Pandeva nakon 57 minuta igre.

Izraelci, koji još čekaju Hrvatsku u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine, zaigrali su protiv Obale Bjelokosti. Y. Toure i Ya Konan pogodili su za vodstvo Afrikanaca na poluvremenu, a u 69. minuti Kone je povisio na 3:0.

Međutim, Izrael se primaknuo na 3:2 golovima svojih pričuva, Shechtera i Meliksona da bi Drogba s 11 metara, desetak minuta prije kraja, vratio Obali Bjelokosti mirnije vodstvo. Konačnih 4:3 postavio je Melikson svojim drugim golom tri minute prije kraja utakmice.

Japan se suprotstavio svojim dobrim poznanicima iz Južne Koreje i pobijedio 3:0 zahvaljujući dvostrukom strijelcu Kagawi te jednom pogotku Honde. Kina je bila bolja od Jamajke, a pobjedonosni je pogodak postigao Zhao.

Prijateljske utakmice:
Azerbajdžan - Makedonija 0:1
Obala Bjelokosti - Izrael 4:3
Japan - Južna Koreja 3:0
Kina - Jamajka 1:0
Kazahstan - Sirija 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!