Nogomet

BiH i Grčka bez golova, remi Slovenije

Mario Glasnović • srijeda, 10.08.2011.
BiH i Grčka bez golova, remi Slovenije
Foto: EPA

Od brojnih prijateljskih utakmica koje su odigrane u srijedu, nama su najzanimljivije bile one naših susjeda. BiH je remizirala s Grčkom u Sarajevu, bilo je 0:0, a Slovenija je s istim rezultatom odigrala susret protiv Belgije.

Nogometaši BiH odigrali su 0:0 na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu. Zmajevi su prikazali dobru igru protiv naših glavnih konkurenata za odlazak na Europsko prvenstvo, no Bosna i Hercegovina u svom petom susretu, prvom prijateljskom, nije uspjela srušiti neugodnu tradiciju i pobijediti Grke.

Slovenci su istim rezultatom odigrali prijateljsku utakmicu protiv naših protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U susretu koji je sudio naš Mario Strahonja naši susjedi sačuvali su svoju mrežu pred brojnim naletima Belgijanaca.

Igrač susreta bio je slovenski vratar Samir Handanovič, njegovi suigrači uspjeli su uputiti samo jedan udarac u vrata Belgije, dok su belgijski Crveni vragovi najviše prijetili preko opasnog Lukakua.

Škoti su na Hampden Parku pobijedili neugodne Dance s 2:1. Domaći su poveli autogolom Williama Kvista u 22. minuti utakmice. Samo šest minuta kasnije Danska je izjednačila pogotkom mladog veznjaka Ajaxa Christiana Eriksena. Pobjedonosni pogodak za Škote postigao je Robert Sondgrass minutu prije kraja prvog poluvremena.

Australija je u gostima pobijedila Wales. Klokani su golovima Cahilla u 44. i Krusea u 60. minuti utakmice pobjedonosno napustili Otok, a počasni pogodak za Velšane postigao je Blake.

Čile je iznenadio reprezentaciju Francuske na Stade de la Mosson u Montpellieru odigravši 1:1. Izabranici Laurenta Blanca poveli su nakon 20 minuta igre kada je Remy dobro iskoristio asistenciju Benzeme. Ipak, "žilavi " Čileanci nisu se htjeli pomiriti s porazom. Alexis Sanchez u 76. minuti uposlio je Cordovu koji pogađa za konačnih 1:1.

Portugalci su pred domaćom publikom zabili pet golova reprezentaciji Luksemburga. Petardu je započeo Helder Postiga na asistenciju Cristiana Ronalda u 26. minuti. Ronaldo je u 44. minuti udvostručio vodstvo Portugalaca nakon čega se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice publika na Estadio Algarveu radovala se još tri puta. Najprije je Fabio Coentrao povisio na 3:0, a konačni rezultat postavio je Hugo Almeida golovima u 59. i 73. minuti utakmice.

Prijateljske utakmice, 10.08.2011:
Bosna i Hercegovina – Grčka 0:0
Slovenija – Belgija 0:0
Škotska – Danska 2:1
Wales – Australija 1:2
Francuska – Čile 1:1
Portugal - Luksemburg 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 10:22
    Bit će vesela skupina
    Obrisan korisnik