Nogomet

Nigerija preko Engleza, Španjolska teško

Borna Rupnik • četvrtak, 11.08.2011.
Nigerija preko Engleza, Španjolska teško
Foto: Ivana Strahija

Bez većih iznenađenja protekao je i drugi dan osmine finala na Svjetskom prvenstvu U20 u Kolumbiji. No, jedino su mladi Brazilci lako odradili svoj dio posla...

Nigerija - Engleska 1:0

Nakon što su Englezi u osminu finala ušli s tri identična remija bez pogodaka, obrana im je konačno popustila. Njihovu je mrežu pogodio Egbedi iz blizine nakon dobre akcije Kayodea s lijeve strane u 52. minuti utakmice. Knott je nedugo potom pogodio okvir gola, no to je bilo najviše što su Englezi uspjeli na susretu pa se tako kući vraćaju bez postignutog gola na cijelom turniru.

Francuska - Ekvador 1:0

U utakmici u kojoj su i jedna i druga momčad imale svoje prilike za postizanje pogotka također je presudio jedan trenutak. Ekvadorci su imali i vratnicu u prvom dijelu, ali i spašavao ih je vratar, da bi u 75. minuti dvoboja Griezmann iz drugog pokušaja pred protivničkim golom uspio ugurati loptu u mrežu za mjesto u četvrtfinalu.

Brazil - Saudijska Arabija 3:0

Momčad koja je pobijedila Hrvatsku u prvoj utakmici u skupini, Saudijska Arabija, protiv Brazila je izdržala tek jedno poluvrijeme. Južnoamerički predstavnik preuzeo je kontrolu nad zbivanjima sredinom prvog dijela, a u nastavku je svoju igru pretvorio u tri pogotka. Precizni su bili Henrique tek što je lopta krenula s centra, zatim Gabriel Silva u 69. minuti te Dudu četiri minute prije kraja.

Španjolska - Južna Koreja 7:6 (0:0, 11m)

Od novopečenih četvrtfinalista na terenu su se najduže zadržali Španjolci. Ni 120 minuta nije im bilo dovoljno da slome otpor žilavih Južnokorejaca. Stoga su morali odlučivati udarci s bijele točke. Tragičar je posao Kyung Jung Kim, koji je loptu poslao preko gola.

SP U20, četvrtfinale:
Meksiko - Kolumbija
Portugal - Argentina
Brazil - Španjolska
Francuska - Nigerija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis12.08.2011. u 00:46
    ajmo nigerija, naslov!
    cameosis