Hrvatski kup, 1. pretkolo, 24.08.2011.
Krka
Krka 1:2 BSK Bijelo Brdo

BSK Bijelo Brdo preplivao Krku

Iz Lozovca:Ivana Jurica • srijeda, 24.08.2011.
BSK Bijelo Brdo preplivao Krku
Foto: Sandro Donda

BSK Bijelo Brdo, klub koji je u kratkom periodu od druge županijske lige stigao do Treće lige – istok, u kojoj će premijerno nastupiti ove godine, ostvario je i plasman u šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog Kupa. Momčad Davora Rupnika u Lozovcu je s 2:1 pobijedila četvrtoligaša Krku. Oba je pogotka za gostujući sastav postigao Marijan Nikolić, koji je uz Dejana Prijića i najzaslužniji za trijumf u zaleđu Šibenika. Jedini strijelac za domaćine bio je Svetin Stojan.

Krka Lozovac – BSK Bijelo Brdo 1:2 (1:1)

Lozovac, igralište Lozovac, gledatelja 200

Sudac: Goran Gabrilo – Split

Pomoćnici: Robertino Dujela – Zadar i Mario Pepur – Split

Strijelci: Stojan 6' – Nikolić 21', 74'

Crveni karton: Berečić

Krka Lozovac: Jelić, Pešić, Šubić (od 80. Vukičević), Gaćina, Matić, Grgas-Grando, Bačelić, Stojan, Milat, Vrljić (od 85. Mijić), Vuković. Trener: Zoran Slavica.

BSK Bijelo Brdo: Pintarić, Rakić, Kuburić, Kuić, Berarević (od 90. Glamočak), Nikolić, Dorić (od 46. Vajić), Tunjić (od 70. Berečić), Filipović, Prijić, Vratović. Trener: Davor Rupnik.

Iznimno sparno, vruće vrijeme dočekalo je momčadi u Lozovcu u susretu koji je odlučivao tko će u nastavak natjecanja u Kupu, a tko će svoju priliku morati ponovno tražiti u novoj sezoni. Na kraju posve zasluženo pobjeda je pripala momčadi iz Bijelog Brda, momčadi koja je s pripremama počela znatno ranije nego Krka, što je na terenu i došlo do izražaja.

Ali početak utakmice u potpunosti je pripao domaćinima, već u šestoj minuti došli su u vodstvo. Novi igrač Krke, pristigao nedavno iz kaštelanskog Vala, Svetin Stojan pogodio je izravno iz slobodnog udarca. Osim gola imali su domaći nogometaši i priliku Vukovića čiji je udarac glavom otišao preko gola. Odmah potom bilo je još jednom opasno u gostujućem kaznenom prostoru, ali vratar Pintarić i obrana ipak su uspjeli otkloniti opasnost. Još se jednom Vuković u prilici našao u 17. minuti, no, loše je primio loptu.

Dvije minute potom izjednačenje. Poslije ubačaja s lijeve strane Nikolić je pucao glavom, lopta je putovala dugo, te završila u mreži za 1:1. Od tog trenutka gosti su polako preuzimali inicijativu. Tako je 11 minuta nakon gola strijelac Nikolić nanizao četvoricu domaćih igrača i kad se odlučio na udarac u posljednji ga je trenutak blokirao Grgas-Grando. Do kraja poluvremena još su dvije prilike imali gosti: Nikolić je još jednom primio loptu, poslije loše procjene Grgasa-Granda, a udarac mu je ovaj put blokirao Šubić. U nastavku akcije poslije kornera stvorila se gužva, ali domaćini su to i ovaj put uspjeli riješiti.

I u nastavku prvu su opasniju akciju stvorili domaćini. Stojan je izveo prekid, a Stipe Bačelić nije uspio dobro zahvatiti loptu. Jednako opasno bilo je i na drugoj strani, ali Nikolić je ovog puta pucao ravno u vratara Jelića. U 60. minuti pokušao je Stojan još jednom iznenaditi Pintarića iz slobodnog udarca, no, lopta je ovaj put otišla visoko preko gola. Domaćin se malo vratio u utakmicu nakon toga, zaprijetio je i Milat, bez promjene rezultata.

BSK uzvraća preko Kuburića, otišlo je malo preko gola. Na drugoj strani opet iz slobodnjaka pokušava Stojan, živi zid skreće u korner. I onda, u 84. minuti, gol za rješenje pitanja pobjednika. Prijić je asistirao, a Nikolić s 13 – 14 metara i drugi put pogodio mrežu domaćina. Do kraja utakmice Krka je zaprijetila preko Vukovića čiji je udarac gostujući vratar odbio u korner, pokušao je i Bačelić glavom poslije kornera, ali mreža gostiju nije se zatresla. Nisu domaćini uspjeli na kraju iskoristiti ni prednost igrača više nakon što je isključen Berečić (u nastavku ušao u igru). Momčad iz Bijelog Brda do isteka 90 minuta još je uspjela zatresti prečku - Vajić.

Po isteku 90 minuta uslijedilo je slavlje gostujuće momčadi, veselili su se na centru igrališta. Pobjeda u Lozovcu znači im i nastavak natjecanja u Kupu, a kako nam je kazao njihov trener u šesnaestini finala čeka ih Hrvatski dragovoljac.

Hrvatski kup

1. pretkolo

Rudar Labin5:1Slavija Pleternica
Marsonia 19091:2Split
Zadar2:1Dugopolje
Radnik Legea3:0Međimurje
Radoboj3:0Koprivnica
Krka1:2BSK Bijelo Brdo
Jadran Gunja4:3Zmaj Blato
Plitvica2:3 *Opatija
Fruškogorac3:1Rudar-47
Slatina2:3Podravac
Mladost Petrinja3:1Novalja
Karlovac 19194:1Dinamo Palovec
Belišće4:6 **Rudeš
Sava Strmec0:1Graničar Laze
Vrbovec2:0Moslavina
Istra 19617:0Mladost Ždralovi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!