Nogomet

Modrić pokrenuo, Eduardo preokrenuo

Ante Zovko • utorak, 06.09.2011.
Modrić pokrenuo, Eduardo preokrenuo
Foto: Davor Sajko

U sjajnih 15-ak minuta drugog poluvremena Hrvatska je izbrisala blijedo prvo poluvrijeme protiv Izraela. Prva imena u našoj reprezentaciji svakako su bili Luka Modrić koji je vratio naše u život, a olakšao nam ga je Eduardo da Silva s dva pogotka kao iz najboljih dana.

Stipe Pletikosa: Naš osigurač na golu. Odigrao je svoju standardno dobru reprezentativnu partiju, bez kikseva ili situacija u kojima bi izazvao živciranje kod navijača.

Josip Šimunić: Novi stoper Dinama svojim autoritetom ulijeva dozu sigurnosti u obranu. Protiv Izraela nije to bilo "profesorski", ali Joe je svojom pojavom garancija za mirnoću.

Dejan Lovren: Nije prvi put da je pokazao dosta nesigurnosti i lošeg postavljanja u odnosu na protivničke napadače. Kod izraelskog pogotka igrač mu je pobjegao i bilo je kasno za popravak. Treba priznati dobar doprinos kod prekida.

Vedran Ćorluka (do 45. minute): Naš ponajbolji igrač u prvom poluvremenu. Kao desni bek bio je puno opasniji od desnog krila Srne. Na trenutke je unosio toliko potrebnu konkretnost.

Ivan Strinić: I dalje nedostaje njegov veći napadači doprinos. Bio je prisutniji kad je Hrvatska već imala pobjedu u džepu, a vjerojatno bi puno bolje došao u prvom dijelu kad su se naši mučili s kreacijom napada.

Darijo Srna: Kapetan je puno izgubio na prodornosti i na preciznosti centaršuteva. Bio je jako slab u prvom dijelu, ali se donekle iskupio sjajnom asistencijom Eduardu za treći pogodak, a poslije i Jelaviću za gol koji je poništen.

Ognjen Vukojević (do 45. minute): Iako je odradio svoj obrambeni dio posla, opet je imao problema s netočnim dodavanjima, a kod njega će upasti u oči ono koje je pokrenulo akciju za izraelski pogodak.

Luka Modrić: Konačno utakmica u kojoj je veznjak Tottenhama čovjek koji je donio odlučujuću razliku. Briljantnim je golom vratio Hrvatsku u život, a onda je sjajnim proigravanjem pronašao Eduarda i donio preokret.

Niko Kranjčar: U prvom dijelu jedan od najkonkretnijih kod naših, dijelio je dosta lopti, mijenjao strane i odlično surađivao s odličnim Modrićem. Pokazao je da svojom konkretnošću u udarcima iz daljine može unijeti opasnost kad to napadači ne mogu.

Mario Mandžukić: Nije ulazio u prilike po kojima bi se pamtio njegov doprinos na ovoj utakmici, ali je to nadoknađivao borbenošću, pogotovo u obrambenoj fazi jer je vratio dosta izgubljenih lopti.

Nikica Jelavić (do. 88. minute): Odlično je surađivao s veznjacima, otvarao se i pokazao da ima sjajan osjećaj za primanje lopte te pozicioniranje i u najtežim situacijama. Šteta za poništeni pogodak koji bi okrunio njegova nastojanja.

Tomislav Dujmović (od 46. minute): Unio je puno bolju kontrolu lopte na sredini i bio prava poveznica između obrane i kreativnog dijela veznog reda.

Eduardo da Silva (od 46. minute): Na ruku mu je išla ofenziva Hrvatske u drugom poluvremenu i pokazao svu raskoš svoje igre. Utrčavanje i lagano poentiranje za drugi gol pa lijepi trzaj glavom za treći riješili su pitanje pobjednika. Partija iz Eduardovih najboljih dana.

Nikola Kalinić (od 88. minute): Igrao premalo za ocjenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • skembi07.09.2011. u 09:47
    Slažem se da se Strinića ne može previše kritizirati i istina je da nema previše napadačkih sklonosti no uz to moramo sagledati činjenicu na drugoj strani gdje je Srna puuuuuuuno bolji na desnom beku (pozicija koju igra u Šahtjaru) nego kao krilo što je i pokazao u drugom poluvremenu.
    skembi
  • skembi07.09.2011. u 09:42
    Pogledaj još jednom snimku i primjetit ćeš da je Lovren pomislio da igra zadnjeg veznog i ostavio Šimunića samog s dva napadača!!!
    skembi
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 09:18
    Pletikosa nije nista moga kod gola, garantiran van da ono ne brani ni Casillas (ili je on kriv za svaki gol koji mu Messi provuce kraj njega?).Bezveze gadite Strinica vec duze vrime, a to znaci da ste vrlo povrsni gledatelji nogometa. Covik stvarno nema neke ofanzivne kvalitete osin mogucnosti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj07.09.2011. u 00:27
    plete siguran mislim da nije mogao bolje kod gola.lovren plivao joe profesor nogometačarli među boljima, iznenadilo me kaj je izašao al na kraju ispalo dobrostrinić solidan iako na trenutke zna izgledat stvarno mutavniko jako dobar u prvom malo slabiji u drugomluka maestralan, preokrenuo s duduom... [više na forumu]
    Mihalj
  • Dinaminjo07.09.2011. u 00:17
    1. Nisam rekao da je kriv, ali da treba hvaliti reakciju kod čistog gola, ne treba.. Došao je, raširio se, nije dirao loptu.. Da je slučajno isto to napravio malo desno, obranio bi (a mogao je jer je Lovren uspio donekle pokriti lijevu stranu) Nema potrebe za sedmicom za jednu obranu (slobodnjak)... [više na forumu]
    Dinaminjo