Hrvatski kup, 1/16 finala, 20.09.2011, 15:30 h, Virje, Sportski park, gledatelja: 300
Suci: Bertol, Matić (Zagreb), Fejer (Bjelovar)
Podravac
Podravac
2:4(0:0, 0:0, 0:0 pp, 2:4 pen) Varaždin
Varaždin

Varaždinci jedva prošli trećeligaša

Iz Virja:Ivana Strahija • utorak, 20.09.2011.
Varaždinci jedva prošli trećeligaša
Foto: Ivana Strahija

U Virju je Varaždin osminu finala Hrvatskog kupa uspio izboriti tek izvođenjem udaraca s 11 metara, nakon što je u regularnom dijelu susreta uspio ostati s igračem manje, zbog isključenja Golubara u 63. minuti, a Glavina je (opet) propustio realizirati penal minutu pred tim.

Podravac
Podravac
Varaždin
12
Dino Balala
5
Tomislav Baltić
6
Marko Senjan
(do 50')
9
Rade Križanović
10
Milan Manojlović
11
Alen Grivić
13
Hrvoje Grčić
(do 85')
14
Filip Đurec
15
Andrej Hrženjak
19
Saša Rukelj
20
Miroslav Šklebar
(do 118')
Pričuvni igrači
18
Igor Sabol
50'
2
Ivan Trupina
85'
 
Antonijo Grgić
118'
Trener
Vjekoslav Vučeta
10
(do 106')
Pričuvni igrači
 
Trener
Tomislav Kocijan

Nakon poslovičnog početnog ispitivanja snaga Varaždinci imaju par prilika iz prekida, dva kornera Dominika Glavine i slobodni udarac Josipa Golubara, k tome je Karlo Šimek prošao po lijevoj strani i pucao u domaćeg golmana, a onda su se osilili domaćini, koji imaju dvije odlične prilike za postizanje pogotka.

U obje je glavni akter bio "drski" Miroslav Šklebar, koji je u prvom navratu izigrao Ivana Conjara, Alena Gluhaka i Adama Sušca te s ruba 16 metara loptu poslao pored vrata istrčalog Saše Drevena, a drugi je puta na asistenciju Milana Manojlovića prebacio gostujući gol.

sustav

Vezane vijesti

Zbog toga što Vugrinec nije bio spreman za utakmicu, Tomica Kocijan odustao je od najavljenog isprobavanja nove 4-4-2 formacije s rombom u sredini te je igrao manje-više standardnih 4-3-2-1.

To je trebalo biti dovoljno upozorenje Varaždincima da je Podravac ekipa željna osmine finala Kupa. Pa ipak, prvoligaši na terenu u Virju pokazuju dosta problema. Tako se u 25. minuti trese i mreža Varaždinaca, doduše samo s vanjske strane, kad su nakon slobodnjaka i kornera Podravci napravili pravu gužvu u kaznenom prostoru Varaždina, a Andrej Hrženjak loptu šalje pored cilja.

U 36. minuti konačno se protegnuti morao domaći golman, Dino Balala, kojeg izaziva Niko Tokić na dodavanje Dine Cerovečkog. Potonji je sam u šansi pet minuta kasnije, puca iz blizine, no domaći je čuvar mreže spreman. Nakon prvih 45 minuta na odmor se odlazi s 0:0.

U drugo poluvrijeme Varaždin ulazi s udarcem iz kuta, kojeg izvodi Glavina, a Jurica Grgec, najviši u skoku pred domaćim golom, loptu šalje pored mreže. U 62. minuti pak Hrvoje Grčić u svojih 16 metara ruši gostujućeg kapetana Šimeka, a sudac pokazuje na bijelu točku.

Najstrožu katnu izvodi Glavina, iako je nedavno istu propustio realizirati protiv Splita, i nevjerojatno ali istinito, opet ne uspijeva. Golman Balala pročitao je njegov šut i obranio svoj gol.

Jedanaesterci

S bijele točke redom pogađaju Rukelj, Šimek, Manojlović i Tokić, na semaforu je 2:2. Tada puca Grgić, a Dreven odlično čita njegov šut i brani svoju mrežu. Iz varaždinskih redova pogađa potom Pajač za 2:3, pa Križanović pogađa vratnicu, dok konačnih 2:4 postavlja Gluhak.

Svega minutu kasnije Varaždinci stižu u još težu situaciju, kad je zbog prekršaja na sredini terena, udaranja Hrženjaka, direktni crveni karton dobio Golubar. Odmah potom trese se mreža iza gostujućeg golmana Saše Drevena, Igor Sabol prošao je po desnoj strani i dodao u sredinu za Šklebara koji točno pogađa, ali sudac diže zastavicu za zaleđe.

Domaća agilnost ne jenjava, iako je to možda bilo za očekivati s obzirom na tempo kojeg su si Podravci nametnuli, već i dalje vrlo opasno prijete gostujućem golu. Na svoju žalost međutim nisu dovoljno precizni u samoj završnici.

U zadnjoj minuti susreta Varaždinci slažu dobru priliku, Tokić je loptu uspio dopremiti Glavini, no ovaj je ne uspijeva ugurati u gol s pet metara.

Utakmica je tako otišla u produžetke, u prvih dodatnih 15 minuta Varaždinci ulaze napadački, a Marko Pajač prolazi po lijevoj strani i pronalazi Tokića, ali ovaj opet priliku propušta u nepovrat. U idućim minutama Varaždinci "kampiraju" u domaćih 16 metara, a potom se akcija seli na drugu stranu igrališta, pa gosti žive opasno.

No, i dalje ostaje 0:0, a u drugih 15 minuta produžetaka odlično ulaze Podravci. Imaju korner kojeg izvodi Saša Rukelj, lopta dolazi do Šklebara, a on je dodaje za Radu Križanovića, koji je iz blizine šalje daleko iznad gola Varaždina.

Već na samom isteku 120. minute slobodni udarac za Varaždin izvodi Pajač s tridesetak metara i puca dobro, u donji desni kut, no još bolje brani domaći golman Balala. Tako se pristupilo lutriji jedanaesteraca, u kojem su Varaždinci bili precizniji i izbjegli novo neugodno iznenađenje.

Tako je Varaždin, mnogo teže od očekivanog i normalnog, ušao u osminu finala Kupa. Ovaj tekst moramo zaključiti s pohvalama Podravcu, koji je u svih 120 minuta utakmice bio ravnopravan Varaždinu po agilnosti na travnjaku.

Hrvatski kup

1/16 finala

Jadran Gunja1:5Hajduk
Radoboj0:5Dinamo
Podravac2:4 **Varaždin
Mladost Petrinja0:7Zagreb
Fruškogorac1:3Cibalia
Opatija0:1Osijek
Graničar Laze0:4Slaven Belupo
Radnik Legea2:0Šibenik
BSK Bijelo Brdo1:2Rijeka
Vrbovec0:1Inter-Zaprešić
Rudeš2:1Pomorac
Rudar Labin0:1Istra 1961
Jaska Vinogradar1:0Konavljanin
HAŠK2:1Hrvatski dragovoljac
Split5:0Segesta
Zadar8:9 **Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 04:20
    stvarno mi ih je žao!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2011. u 21:29
    srećom nije branio krklec. dečko ne može obraniti ništa što mu se puca izvan 16m ili je to samo protiv dinama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2011. u 20:07
    Sale majstore!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2011. u 19:23
    Moji iz Gojanca bi pobjedili ovakav Varteks...majke mi...al opet, drago mi je da je Vartesk prošel dalje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2011. u 18:56
    Bolje da istupe iz lige nego da se i dalje sramote.
    Obrisan korisnik