Nogomet

HAŠK, Rudeš i Vinogradar u osmini finala

Damir Žbulj, Vedran Filipović • srijeda, 21.09.2011.
HAŠK, Rudeš i Vinogradar u osmini finala
Foto: Sandro Donda

U okršajima niželigaša u osminu finala Hrvatskog kupa plasirali su se HAŠK, Rudeš i Vinogradar...

U susretu dva drugoligaša HAŠK je na svom terenu ugostio ekipu Hrvatskog dragovoljca. HAŠK je u posljednja dva prvenstvena susreta doživio dva identična poraza. Na gostovanju u Sinju, ali i kod kuće od Dugopolja bilo je 4:2 za protivnike te su protiv ove sezone neuvjerljivog Dragovoljca najavljivali prekid loše serije.

Hrvatski dragovoljac katastrofalno je ušao u sezonu, od koje je očekivao ekspresni povratak u prvoligaško društvo. U prva četiri prvenstvena kola osvojen je samo jedan bod, Damira Biškupa na klupi je zamijenio Čordaš, da bi nakon potopa protiv Pomorca, mjesto prvog stratega preuzeo Zdenko Glumac. Vodio je Glumac ekipu do prve ovosezonske drugoligaške pobjede u Sesvetama kod Croatije, ali u dvoboju 1/16 finala Kupa nije mogao preskočiti HAŠK.

U čvrstoj i izjednačenoj utakmici, pogodaka u prvom dijelu nije bilo, a svu akciju vidjeli smo u posljednjih nešto više od pola sata dvoboja. Poveli su gosti iz Sigeta u 58. minuuti utakmice, kada je Marko Brtan zatresao mrežu protivnika.

No, hrabra i odlučna igra HAŠK-u se isplatila u završetku utakmice, kada s dva pogotka stižu do velikog preokreta. Ivan Baković je u 72. minuti poravnao rezultat na 1:1, da bi pet minuta kasnije, još jedan džoker s klupe, trenera Sunare Ivan Horvat zabio za 2:1 te tako Dragovoljcima priredio novi ovosezonski šok. Leon Leuštek je kod domaćih uspio tri minute prije kraja, zbog druge javne opomene, zaraditi isključenje, ali niti prednost igrača više Hrvatskom dragovoljcu u posljednjim minutama utakmice nije bila dovoljna da postignu pogodak, koji bi im osigurao barem produžetak. HAŠK se ovom pobjedom plasirao u osminu finala Kupa Hrvatske, a zanimljivo kako nas dvoboj istih protivnika očekuje i u idućem drugoligaškom prvenstvenom kolu.

Nakon uspavanke u prvom dijelu, probudili su se igrači Rudeša i Pomorca po izlasku iz svlačionica. Domaći kapetan Belak s 20 metara je uputio oštar udarac kojega nije mogao zaustaviti gostujući vratar Davor Burcsa. Poravnali su Kostrenjani u 66. minuti, Rudan je ubacio s desne strane, a najviši u skoku bio je Muminović koji je ušao umjesto Batkoskog.

Šest minuta nakon Marko Anić sjajnim lobom s ruba šesnaesterca matira gostujućeg vratara te odvodi Rudeš u osminu finala. Pomorci su pogodili tri vratnice, no na koncu će žaliti za tim propuštenim prilikama.

U zadnjem dvoboju Vinogradar je bio bolji od Konavljanina rezultatom 1:0. Domaći junak je Marko Povrženić koji je postigao jedini zgoditak na susretu u 62. minuti. Treba istaknuti da su domaćini promašili najstrožu kaznu nekoliko minuta prije vodstva, udarac Eduarda Mognona Verze obranio je Darijo Bencun.

Hrvatski kup

1/16 finala

Jadran Gunja1:5Hajduk
Radoboj0:5Dinamo
Podravac2:4 **Varaždin
Mladost Petrinja0:7Zagreb
Fruškogorac1:3Cibalia
Opatija0:1Osijek
Graničar Laze0:4Slaven Belupo
Radnik Legea2:0Šibenik
BSK Bijelo Brdo1:2Rijeka
Vrbovec0:1Inter-Zaprešić
Rudeš2:1Pomorac
Rudar Labin0:1Istra 1961
Jaska Vinogradar1:0Konavljanin
HAŠK2:1Hrvatski dragovoljac
Split5:0Segesta
Zadar8:9 **Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!