Hrvatski kup, 1/16 finala, 21.09.2011, 18:00 h, Split, Park mladeži, gledatelja: 500
Suci: Lukša Klaić (Konavle), Robertino Dujela, Damir Kraljević (oba Zadar)
Split
Split
Damir Rašić 16', 90'+1'
Ivan Baraban 26'
Marko Tešija 70' (11m)
Bojan Golubović 71'
5:0(2:0) Segesta
Segesta

Splitova "petarda" Segesti

Iz Parka mladeži:Vedran Babić • srijeda, 21.09.2011.
Splitova "petarda" Segesti
Foto: Bruno Karadža

Bez ikakvih šokova nogometaši Splita odradili su kup-obvezu i plasirali se u osminu finala. Na stadionu u Parku mladeži ugostili su sisačkog trećeligaša Segestu i kući ga otpratili s visokih 5:0...

Split
Segesta
Split
Segesta
12
Danijel Zagorac
4
Igor Budiša
5
Velimir Vidić
7
Predrag Šimić
(do 60')
9
Ivan Baraban
10
Ante Žužul
(do 68')
13
Damir Rašić
22
Ante Ćapin
25
Filip Marčić
(do 46')
26
Nino Galović
29
Marko Tešija
Pričuvni igrači
2
Goran Radnić
46'
19
Frane Lojić
60'
32
Bojan Golubović
68'
Trener
Tonći Bašić
1
Luka Radošević
2
Veton Martinaj
3
Dino Eberl
4
Mihael Bezić
5
Igor Marić
6
Veli Zenuni
7
Ivan Lovrić
8
Josip Balen
(do 46')
9
Matej Dumbović
(do 64')
10
Marko Milinković
11
Domagoj Bobinac
(do 64')
Pričuvni igrači
14
Filip Križe
46'
17
Alen Lovreković
64'
18
Damir Tome
64'
Trener
Dario Kovačević

Od nekadašnjeg prvoligaša Segeste ostalo je samo ime. Klub je danas u donjem domu ljestvice 3. HNL - Zapad i shodno tome nije bio nikakva prijetnja puno boljem suparniku Splitu.

Ponajbolja momčad 1. HNL slavila je s uvjerljivih 5:0, a u strijelce se između ostalih upisao 19-godišnji Marko Tešija i to s kapetanskom vrpcom oko ruke.

Split je odmah visoko pritisnuo goste ne bi li što ranije pokazao tko je gazda na travnjaku u Parku mladeži i prvu priliku stvorio već u drugoj minuti kada je mladi Tešija na 16 metara dočekao jednu loptu i pucao pokraj gostujućih vratiju.

Siščani su u otvaranju utakmice rijetko prelazili centar, a onda kada bi ga i prešli, uglavnom bi njihovi napadi završili brzo. Ili bezopasnim udarcem iz daljine (Zenuni, Balen) ili jednostavno izgubljenom loptom.

Hrgović u loži

U svečanoj loži stadiona svoje je mjesto našao novi igrač Splita Mirko Hrgović, koji je tamo sjedio u društvu Ivice Križanca. Osim Križanca, na stadionu su bili i neki drugi Splitovi prvotimci koji su u ovoj utakmici dobili "slobodno" poput Ante Vitaića, a uočili smo i donedavnog trenera Šibenika Vjekoslava Lokicu.

Splitovci su, pak, nizali šanse preko Žužula, Rašića, Ćapina i ponovno Tešije, no prvi pogodak pao je iz slobodnog udarca, kad već nije išlo iz igre. U tijeku je bila 16. minuta kada je raspoloženi Rašić namjestio loptu na više od 20 metara udaljenosti i ljevicom prebacio gostujući živi zid za vodstvo "Crvenih". Vratar Segeste Radošević bio je nemoćan.

Iduća prava akcija Splita urodila je podebljanjem vodstva. Ćapin je s desne strane ušao u gostujući kazneni prostor i "servirao" loptu Barabanu, kojemu s par metara udaljenosti nije bilo teško proslijediti loptu u mrežu. Ćapin je tri minute kasnije mogao i sam zabiti, ali je iz nezgodnog kuta pogodio vratnicu.

Nakon toga Splitovci kao da su se zadovoljili stečenom prednošću te su prepustili inicijativu Siščanima, koji su do kraja poluvremena mogli smanjiti rezultat iz jedne solidne prilike. U 35. minuti Dumbović je dočekao odbijenu loptu poslije Balenova slobodnjaka, ali se našao praktički u mrtvom kutu te je pogodio vanjski dio mreže.

Upravo su Dumbović i Balen nešto kasnije bili u potencijalno izglednim situacijama, ali nisu najbolje reagirali pa je tako rezultat ostao nepromijenjen. Posljednji udarac na gol u prvom dijelu imali su domaći kada je Rašić iz dobre situacije gađao prizemno ravno u Radoševića.

U otvaranju drugog dijela vidjeli smo pravu uspavanku. Domaćini nisu imali naročitog interesa za napadačke akcije, a gosti su jednostavno bili nemoćni i nisu uspjeli stvoriti neku priliku za pogodak.

Uspavanku je na trenutak prekinuo Baraban udarcem u 62. minuti, a onda je u razmaku od samo dvije minute Split postigao nova dva pogotka i otklonio sve dvojbe oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo.

U 70. minuti Vidić je uzdrmao gredu nakon ubačaja Rašića, a u nastavku akcije Ćapin je izborio najstrožu kaznu. Nju je uspješno izveo Tešija, koji je dvije minute ranije preuzeo kapetansku vrpcu poslije izlaska dotadašnjeg kapetana Žužula. Tešiji je ovo bio prvi ovosezonski nastup za Split, a nedavno je potpisao trogodišnji profesionalni ugovor.

Već u sljedećoj akciji Ćapin je upisao i svoju drugu asistenciju, ovoga puta strijelac je glavom bio Golubović, koji je ušao upravo umjesto spomenutog Žužula. Moglo je ubrzo biti i 5:0, no munjeviti udarac Barabana prohujao je pored desne Radoševićeve vratnice.

Do kraja utakmice ipak je pao i taj peti pogodak, a on je djelo najboljeg igrača utakmice Rašića, koji je iz skraćenog kornera ljevicom pogodio suprotni kut Radoševićeve mreže.

Hrvatski kup

1/16 finala

Jadran Gunja1:5Hajduk
Radoboj0:5Dinamo
Podravac2:4 **Varaždin
Mladost Petrinja0:7Zagreb
Fruškogorac1:3Cibalia
Opatija0:1Osijek
Graničar Laze0:4Slaven Belupo
Radnik Legea2:0Šibenik
BSK Bijelo Brdo1:2Rijeka
Vrbovec0:1Inter-Zaprešić
Rudeš2:1Pomorac
Rudar Labin0:1Istra 1961
Jaska Vinogradar1:0Konavljanin
HAŠK2:1Hrvatski dragovoljac
Split5:0Segesta
Zadar8:9 **Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crveni0921.09.2011. u 23:14
    je,brate,nisan ni jazna da smo tako jaki! :-D
    crveni09
  • Kauboj21.09.2011. u 22:15
    Jest petarda, ali je barem od "ponajbolje momčadi 1. HNL"...
    Kauboj