Ostali sportovi

NHL: Tkachuk novi član Bluesa

Tomislav Pacak • četvrtak, 15.03.2001.

Osim igraca, ovoga tjedna su svoju placu zaradjivali i generalni manageri klubova. Naime, srijeda je bila zadnji dan za moguce zamjene igraca, pa se mnogo klubova odlucilo za pojacati momcad ususret playoffu, odnosno investirati u buducnost. Iako je nekoliko vaznih prijelaza izazvalo zanimanje, najvazniji je svakako onaj u kojem je St. Louis svoje nade za osvajanje Stanley Cupa potkrijepio novom zvijezdom u svojoj momcadi: sada vec bivsi Kojot Keith Tkachuk novo je lijevo krilo Bluesa, koji su u zamjenu Gretzkome dali Handzusa, Nagya i nekoliko izbora na draftu.

Osim Bluesa, momcad je prilicno osnazio i Buffalo, koji je doveo Donalda Audettea iz Atlante (za prava na Kamila Pirosa i izbor na draftu) te Heinzea iz Columbusa (takodjer za draft pick). Washington je osnazio napadacku liniju Canadiensima Trevorom Lindenom i Zubrusom, a u zamjenu za njih su u Montreal poslali Zednika i Bulisa.

Buffalo Sabresi su imali probleme sa zabijanjem golova, ali onda su u grad dosli NY Rangersi. JP Dumont je sa dva gola predvodio Sabrese do lagane pobjede protiv Rangersa, dok je novak Heinze zabio gol i dodao asist u svom debiju. Iako je led napustio porazen, ova utakmica je od posebnog znacenja u karijeri kapetana Rangersa Marka Messiera- svojim asistom je dosao do brojke od 1771 poena u karijeri, cime sada dijeli trece mjesto svih vremena sa Marcelom Dionneom.

Mocne Patke iz Anaheima su prekinule niz od pet pobjeda u Torontu, Maple Leafsi su bili bolji sa 3-2. Najbolji igrac Anaheima je opet bio Paul Kariya koji je po treci puta u zadnjih sest utakmica zabio dva gola, no gol branica Kaberlea 67 sekundi prije kraja donio je Maple Leafsima vazne bodove u borbi za prednost domaceg terena u playoffu. Ni tri razlicita vratara nisu pomogla Trashersima zaustaviti Senatorse- Sensi su zabili osam komada, od kojih su tri djelo rookiea Martina Havlata (prvi hat-trick u karijeri).

Iako je dvoranu napustio s velikom krvavom posjekotinom na glavi, trener NY Islandersa Lorne Henning je otisao iz Pittsburga zadovoljan. Naime, u drugoj trecini je prilikom jednog duela na ledu igrac Pittsburgha nehotice palicom zahvatio glavu Henninga, no zadovoljstvo su mu donijeli njegovi igraci pobjedom 3-1. Edmonton nije uspio nastaviti niz od rekordnih devet pobjeda (club record) na Floridi, ali se barem u Kanadu vracaju s jednim bodom, kojeg su osvojili zahvaljujuci Dougu Weightu i njegova dva gola u trecoj trecini. Pantherse je kao i uvijek predvodio najbolji strijelac lige Pavel Bure sa novim golom, ima ih ukupno 49 u sezoni.

Iako s pojacanim napadom (Tkachuk), St. Loisu je trebala savrsena obrana i produzetak da prekinu niz od sedam utakmica bez pobjede. Steve Young je zabio jedini gol na utakmici protiv Minnesote, dok je rookie Brent Johnson zabiljezio svoj cetvrti shutout sezone. NJ Devilsi su oborili klupski rekord po broju uzastopnih pobjeda, nova brojka je devet. Do slavlja u Phoenixu New Jersey je predvodio Scott Gomez sa golom i asistom, cime su se Devilsi izjednacili s Ottawom na celu istocne konferencije.

Rezultati: NY Rangers at Buffalo 3-6; Anaheim at Toronto 2-3; Atlanta at Ottawa 1-8; NY Islanders at Pittsburgh 3-1; Montreal at Carolina 6-3; Edmonton at Florida 2-2; Calgary at Columbus 0-3; St. Louis at Minnesota 1-0 (pr.); New Jersey at Phoenix 3-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!