Liga prvaka, natjecanje po skupinama, skupina D, 2. kolo, 27.09.2011, 20:45 h, Stade de Gerland, gledatelja: 36.000
Suci: Pavel Kralovec, Zlamal, Wilczek (svi Češka)
Lyon
Lyon
Bafétimbi Gomis 23'
Bakary Kone 42'
2:0(2:0) Dinamo
Dinamo

Lyon nije oprostio Dinamove propuste

Borna Rupnik • utorak, 27.09.2011.
Lyon nije oprostio Dinamove propuste
Foto: Davor Sajko

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama u drugom su kolu Lige prvaka upisali i drugi poraz. Lyon je na svom terenu pobijedio 2:0, pogocima Gomisa i Konea iz prvog poluvremena, u susretu u kojem Zagrepčani nisu odigrali potpuno koncentrirano te su morali platiti...

Lyon
Lyon
Dinamo
1
Hugo Lloris
4
Bakary Kone
5
Dejan Lovren
13
Anthony Revelliere
20
Aly Cissokho
6
Kim Källström
7
Clément Grenier
(do 79')
11
Michel Bastos
21
Maxime Gonalons
18
Bafétimbi Gomis
(do 62')
19
Jimmy Briand
Pričuvni igrači
17
Alexandre Lacazette
62'
24
Jérémy Pied
79'
 
Trener
Remi Garde
23
(do 75')
8
(do 46')
16
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Krunoslav Jurčić

Ni u drugom nastupu u ovosezonskom izdanju Lige prvaka Dinamo nije uspio doći do prvog pogotka ili boda. Francuski Lyon, koji igra već 12. uzastopnu sezonu u elitnom europskom natjecanju, potpuno je zasluženo, gotovo rutinski, pobijedio prvaka Hrvatske rezultatom 2:0.

Domaćin je od prve minute odlučio pokazati tko "gazda na terenu", a već u petoj minuti Dinamo je dao naslutiti da obrambena koncentracija u utorak nije na potrebnoj razini. Prazan prostor pred Ivanom Kelavom iskoristio je Bafetimbi Gomis, no lopta je otišla preko prečke. Luis Ibanez prvo je veće kašnjenje zabilježio u devetoj minuti, kada je požrtvovni Jimmy Briand zamalo glavom zahvatio loptu u padu i usmjerio je prema Dinamovom vrataru.

Lyonov jubilej

Lyon je protiv Dinama ubilježio nemali jubilej. Odigrao je 100. utakmicu u Ligi prvaka, što dovoljno dobro pokazuje koliko su respektabilnu momčad maksimirski Plavi imali s druge strane terena.

Uslijedila je repriza: Ibanezov sljedeći propust je ipak spašen, a Gomisovu ulogu u promašivanju sjajne prilike preuzeo je Maxime Gonalons u 17. minuti. Također je pucao preko gola.

Točno po isteku prve polovice prvog dijela ipak je stigla kazna. Pogrešku je ovoga puta napravio Nikola Pokrivač, uposlivši Gomisa, koji majstorski precizno šalje loptu iznad Kelave za vodstvo Lyona. Dinamo u tom razdoblju nije imao što pokazati u napadu, tek jedan pokušaj Sammirovog prodora i dobro proigravanje za Beqiraja koji je osujetio pravodobni Dejan Lovren.

Neprecizni udarci Ibaneza i Calella iz daljine najavili su najbolju Dinamovu prigodu u prvih 45 minuta, niski ubačaj Ibaneza na koji je za pola koraka zakasnio Beqiraj, koji se našao sam ispred nezaposlenog Huga Llorisa. Zaprijetili su Zagrepčani i u protunapadu desetak minuta prije odlaska na odmor, no tada su se vratili pogreškama.

Jedan je dar Ibaneza opet propustio realizirati Gomis, ali Bakary Kone nije oprostio slabu reakciju inače pouzdanog Tonela kod kornera u 42. minuti. Neometan je podmetnuo nogu za 2:0, a Dinamov je čuvar mreže spriječio treći gol Lyona obranivši "zicer" Clementu Grenieru tik prije sučevog zvižduka za poluvrijeme.

Priprema za derbi

Momčad Lyona svojom si je hladnokrvnom predstavom uspješno omogućila miran doček derbija francuskog prvenstva. U nedjelju navečer čeka ih gostovanje na Parku prinčeva, a PSG i Lyon, zajedno s Toulouseom, predvode prvenstvenu kolonu sa 17 osvojenih bodova.

U nastavku je Krunoslav Jurčić na lijevu stranu obrane poslao debitanta u Ligi prvaka, Josipa Šimunića, a na krila Ibaneza i Ivana Tomečaka, a iz igre su izašli Mateo Kovačić i ozlijeđeni kapetan Milan Badelj. Međutim, Lyon se nije dao uznemiriti.

Strpljivo je odrađivao svoj posao i češće bio bliže Kelavi nego Dinamo Llorisu, a prva dva udarca iz kuta za goste ponudila su priliku još jednom impresivnom Domagoju Vidi, koji nije uspio "zakucati" iz blizine, te Tonelu, kojemu je Lloris vrlo dobro obranio opasan udarac glavom.

Ni u posljednjih dvadesetak minuta Lyon nije gubio kontrolu. Udarac je uspio oprobati Adrian Calello, a posljednji trzaj Dinama bio je prodor Jerka Leke, no Lloris je opet neprelazan. Završnu priliku, u sudačkoj nadoknadi, propustio je za Lyon Alexandre Lacazette.

Dinamo će u narednom kolu zaigrati na Maksimiru protiv Ajaxa, a Lyonu slijede okršaji protiv njihovih dobrih poznanika iz Lige prvaka, Reala iz Madrida.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lyon2:0Dinamo
Real Madrid3:0Ajax
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 20:02
    Ma nije dinamo odigrao toliko loše koliko neki pišu. kada bi se tražio krivac po meni bi Jurčić bio na 1. mjestu, jer umjesto da stavi šimunića u obranu i leku na zadnjeg veznog, on ide eksperimentirati sa pokrivačem (kriv je i maminjo što je tog pokrivača uopće i vratio).nemojte zaboravit s kim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 18:51
    što ako Dinamo "tukne" Lyona u Zagrebu 2:0...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 16:29
    POTPIS! Da mi je samo znati gdje su oni koji su pljuvali Rukavinu. Čovjek je u 5 minuta stvorio više problema Lyonovoj obrani, nego što je Bećo u čitavoj utakmici. Rukavina je trebao ući puno prije, ali to je još jedna zasluga Jurčića. Leko je spor, Leko na beku ne može ništa protiv brzih krila i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 14:29
    Pa dobro ljudi većina vas ovdje su teške budale kad moram tak reć.Moram vas zamoliti da obratite pažnju na jedan sitan detalj,a to je raspored Dinama u ligi prvaka.Znači prvo kolo u Zagreb je došao Real Madrid,najuspješnija momčad prošlog stoljeća i jedna od najboljih ekipa današnjice.I Dinamo je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 13:32
    maliopasni koju si ti utakmicu gledao da ti je Ibanez bio odličan? Sreća pa je igrao na ovoj lošijoj strani Lyonovog napada al u svakoj prilici kad je mogao je zaplivao ili izgubio duel, na korenre se nezna postaviti, voditi loptu nezna, nabaciti nezna, "zna" pucati izvana ( 2 od 10 lopti pogode... [više na forumu]
    Obrisan korisnik