Ostali sportovi

Hrgović zaustavljen u četvrtfinalu

Zvonka Keliš • srijeda, 05.10.2011.
Hrgović zaustavljen u četvrtfinalu
Foto: FaH

Hrvatski boksač Filip Hrgović zaustavljen je u četvrtfinalu Svjetskog boksačkog prvenstva u Bakuu. Nakon što je ovdje prošle godine na SP juniora uzeo zlatnu medalju, ove je godine u seniorskoj konkurenciji poražen u četvrtfinalnom meču od Kazahstanca Ivana Dička, čime je Hrvatska ostala bez predstavnika.

Hrvatska je nakon poraza Filipa Hrgovića na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Bakuu ostala bez predstavnika.

Hrgović je svoj put na Svjetskom prvenstvu u kategoriji preko 91 kilograma započeo u šesnaestini finala gdje je nokautom u drugoj rundi svladao predstavnika Gruzije Mikheila Bakhtidzea. U osmini finala na bodove je bio bolji od Rumunja Mihaija Nistora, da bi ga u četvrtfinalu zaustavio Kazahstanac Ivan Dičko. Dičko je slavio na bodove 20:16.

Na SP-u Hrvatska je imala pet predstavnika, a kako je natjecanje odmicalo dalje u svakom je kolu izgubila po jednog. Naime, već na samom startu, u kategoriji do 75 kilograma, Matej Dujić, poražen je od Rumunja Bogdana Juratonija.

Borna Katalinić bio je uspješan u prvom kolu kategorije do 69 kilograma. Od Chin Cheng Sua bio je bolji na bodove 14:10. Međutim, u nastavku natjecanja Katalinić je također na bodove (17:21) zaustavljen od Irca Roya Sheehana.

U kategoriji do 81 kilogram Hrvoje Sep bio je slobodan sve do šesnaestine finala gdje je na bodove (8:17) poražen od Bosanca Džemala Bošnjaka.

Stjepan Vugdelija svoj prvi nastup zabilježio je u šesnaestini finala gdje je svladao Bosanca Damira Belju sa 17:9, dok je potom u osmini finala prekidom u prvoj rundi poražen od Kubanca Jose Lardueta.

SP u Bakuu ujedno je bio i kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre sljedeće godine u Londonu. Međutim, Hrgoviću je za mjesto u Londonu bio potreban plasman u polufinale ili, pak, četvrtfinalni poraz od budućeg finalista. Stoga preostaje pričekati te vidjeti hoće li Kazahstanac uspjeti stići do samog finala SP-a te hoće li Hrgović imati priliku izboriti Olimpijske igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.10.2011. u 02:37
    samo neka on ostane što duže u amaterima, prerani odlazak u profesionalce bi ga uništio...ima da odradi minimalno iduce 2 olimpijade, a onda moze u pro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2011. u 23:19
    pogrešna taktika...tek u trećoj se probudio ali kasno...da je bio profi meč na 12 rundi filip bi ga nokautirao već u petoj...
    Obrisan korisnik