Rukomet

Zagrebašima dolazi Bosna

Damir Žbulj • subota, 08.10.2011.
Zagrebašima dolazi Bosna
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba u subotu u 20.15 sati u zagrebačkoj Areni očekuje susret drugog kola skupine A Lige prvaka. Prošlog vikenda upisana je pobjeda protiv švedskog Sävehofa, dok se ovog očekuje identičan rasplet protiv sarajevske Bosne.

U razmaku od samo tjedan dana rukometaše Croatia osiguranje Zagreba očekuje još jedna domaća utakmica u Ligi prvaka. Nakon švedskog predstavnika u prvom, u drugom kolu u zagrebačku Arenu stiže sarajevska Bosna, predvođena rukometnom legendom Irfanom Smajlagićem. Zagrebaši su ovosezonsko natjecanje otvorili pobjedom protiv Sävehofa, uz ne baš atraktivnu i vrhunsku izvedbu ipak su stigli do sigurne pobjede. Dvoboj s Bosnom također bi trebao biti lišen rezultatske neizvjesnosti, ali igrači i trener Ivica Obrvan svjesni su kako ih uskoro očekuju izuzetno bitne utakmice koje će možda i odrediti njihovu daljnju sudbinu u elitnom europskom rukometnom natjecanju.

Ivica Obrvan: "Vjerujem kako ćemo nastaviti ovaj pobjednički niz i protiv Bosne od koje smo osjetno bolji protivnik. Gostovanje u Banja Luci nam je bila odlična provjera, ali i priprema, barem što se tiče publike i navijanja, za vrlo jaku i tešku utakmicu koja nas očekuje na gostovanju kod Schaffhausena. Protiv Bosne očekujem pobjedu, ali i uz kvalitetnu, borbenu i koncentriranu igru."

Zagrebaši su ove sezone najavili pohod na četvrtinu finala Lige prvaka. Letvica je postavljena visoko, no, cilj je dostižan, a uspjeh će ovisiti i o plasmanu u skupini jer će puno jednostavnije biti krenuti u knock-out fazu barem s druge pozicije. Bosna ove sezone ne bi trebala predstavljati problem rukometašima CO Zagreba. Prošlosezonski kiks, kada su Studenti u Sarajevu uspjeli otkinuti bog hrvatskom prvaku, vrlo izvjesno se ne bi smio ponoviti, ali teško je za očekivati da će se ponoviti rezultat iz prošlogodišnjeg prosinca kada je CO Zagreb demolirao Bosnu s 34:15.

Glavni ovosezonski konkurenti za drugo mjesto u skupini A Zagrebašima će biti francuski Chambery i švicarski Kadetten Schaffhausen. Obje ekipe su već protiv Barcelone pokazale kako će biti ozbiljan protivnik našem predstavniku, a iako je europski prvak u prva dva kola upisao pobjede, i Francuzi i Švicarci su pružili Španjolcima ozbiljan otpor. CO Zagreb mora na najbolji mogući način iskoristiti utakmicu protiv Bosne kako bi do gostovanja u Schaffhausenu 13. listopada bio u optimalnoj formi te kako bi u njihovoj novoj dvorani upisao pozitivan rezultat.

Bosna je u posljednja dva susreta poražena, od Schaffhausena s minus 11 na domaćem parketu prvog kola Lige prvaka te od Metaloplastike u gostima u regionalnoj ligi. Smajlagić ima i problema s ozljedama bitnih igrača, ne može računati na vratara Uvodića te vjerojatno Pažina i Karačića. No, bez obzira na sastav subotnjeg protivnika, CO Zagreb će u ovoj utakmici biti izraziti favorit za osvajanje bodova. U sastavu Bosne ima još nekolicina hrvatskih igrača, poput Danijela Mesarića, krila Rakovića, Hrvoja Tojčića te nas barem iz te perspektive očekuje zanimljiv dvoboj. Studenti su se prošle sezone pomalo iznenađujuće provukli kroz skupinu, ali ove sezone, uz kadar koji imaju na raspolaganju, teško će ponoviti taj uspjeh.

poziv navijačima

Direktor kluba Bartol Kaleb pozvao je navijače da navrate do Arene i uživaju u rukometu: "Što se tiče posjete na prošloj utakmici Lige prvaka, priznajem dio odgovornosti leži i na nama. Slabiji odaziv je i naša krivnja, ali i vi u medijima bi se morali izboriti za više prostora rukometu. Sada u subotu nam u goste dolazi Bosna, s trenerom koji je igrao kod nas, s puno igrača koji su dio karijere proveli u Hrvatskoj i Zagrebu i sigurno će biti odličan mamac za gledatelje. Pozivam ih ovim putem da dođu u što većem broju, da daju podršku našim igračima, jer i klub i rukomet to zaslužuju."

CO Zagreb, nakon dvoboja protiv Sävehofa prošlog vikenda, odradio je gostovanju u Banja Luci, u sklopu regionalne lige. U pravoj rukometnoj atmosferi, pred više od pet tisuća gledatelja, svladali su Borac s pet golova viška. Dobar je na vratima bio Šego, ponovno je odličan bio probuđeni Marino Marić sa sedam golova, Špiler i Kopljar bili su raspoloženi u napadu, a trenera Obrvana može malo zabrinuti slabija forma Ivana Balića, koji nije na najbolji način ušao u novu sezonu. "On je sam sebi najveći kritičar. Protiv Borca u prvom poluvremenu nije odigrao dobro. On će ove sezone imati možda i manju minutažu, ali od njega ništa manje ne očekujem nego inače. Mora maksimalno predvoditi ekipu, potegnuti, ubrzati igru. Iz utakmice u utakmicu bit će sve bolji te uopće ne sumnjam da će biti pravi kada će to biti i potrebno," predviđanja su trenera CO Zagreba.

Utakmicu protiv Bosne treba maksimalno ozbiljno shvatiti, pokušati ju na najbolji mogući način iskoristiti kako bi se uigrala ekipa koja će u idućem kolu na gostovanju kod Schaffhausena loviti vrijedne bodove sa švicarskog gostovanja. Uz ozbiljan pristup i kvalitetnu, borbenu i angažiranu igru Zagrebaši bi protiv sarajevskih Studenata trebali i upisati sigurnu pobjedu.

Posjeta u prvom kolu protiv Sävehofa nije ispunila očekivanja uprave i igrača. Skupilo se nešto manje od tri tisuće gledatelja, ali već u ovom kolu protiv Bosne i trener Obrvan očekuje kako će u zagrebačkoj Areni imati i brojniju podršku te kako će se, uz njihovu dobru predstavu na terenu i na tribinama napraviti prava rukometna atmosfera. "Pozivam i navijače da dođu u još većem broju, dobro će nam doći i podrška s tribina, ali očekujem i kako će imati priliku gledati jednu lijepu rukometnu predstavu," obećao je strateg hrvatskog prvaka. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30 i 50 kuna, a susret drugog kola protiv sarajevske Bosne na rasporedu je u 20.15 sati u zagrebačkoj Areni.

Liga prvaka, skupina A, drugo kolo
Croatia osiguranje Zagreb - Bosna Sarajevo, 20.15 sati

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kadetten26:30Barcelona
RK Zagreb33:19Bosna BH Telecom
Chambéry 33:30IK Sävehof
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!