Nogomet

Husmani: "Pametnom igrom do pobjede"

Ivana Jurica • utorak, 11.10.2011.
Husmani: "Pametnom igrom do pobjede"
Foto: Ivana Jurica

Poslije reprezentativne akcije u Makedoniji Zeni Husmani priključio se suigračima koji se pripremaju za subotnje gostovanje Cibalije na Šubićevcu. Drugi makedonski reprezentativac Daniel Georgievski ozlijedio se i pitanje je hoće li biti spreman za tu utakmicu. A o gostovanju Vinkovčana na današnjoj su konferenciji za novinare govorili pomoćni trener Ivo Šupe i veznjak Zeni Husmani.

Pomoćni trener šibenskog prvoligaša prvo je informirao o zdravstvenom biltenu: "Jakoliš je jučer na treningu dobio udarac u trtičnu kost, mora otići na snimanje pa ćemo onda vidjeti točniju dijagnozu, odnosno težinu ozljede. Javio nam se i Georgievski koji se, nažalost, ozlijedio na prošloj utakmici. Ni njegovo točno stanje ne znamo, vraća se u četvrtak tako da ćemo u četvrtak biti pametniji".

Atmosfera odlična

Još je jednom Šupe kazao par riječi o stanju i atmosferi u svlačionici: "Stanje u svlačionici je stvarno odlično. Znate da u nekim klubovima gdje se duguje puno manje da se štrajka, dolazi do nervoze, prepirke i tuče među igračima. U ovoj svlačionici, barem do sada, toga nije bilo i to je stvarno za pohvalu. Atmosfera je na razini i nadamo se da će trajati što duže, ako ne može bolja barem ovakva."

"Mi smo već odavno rekli da je nama ova utakmica s Cibalijom najvjerojatnije prekretnica. Ta tri boda su nam važna da bi uspjeli zadržati priključak sredini ljestvice, jer ako ta tri boda ne budemo imali na kontu poslije će biti jako teško približiti se jer će se te momčadi polako početi odvajati. Nama je ta utakmica jako, jako bitna i zbog ukupne atmosfere u klubu, ambijenta u gradu. Naravno i zbog bodova, jer previše smo bodova izgubili, naročito doma. Ta je utakmica ključna da bi imali priključak za mirni nastavak sezone", nastavio je Šupe.

O prvoligašu s Bosuta, Šupe, pak kaže: "Cibalia je prije tri kola promijenila trenera. Poznavajući gospodina Toplaka očekujemo da će on inzistirati na kratkom pasu, brzoj i agresivnoj igri. Cibalia je momčad koja je tri – četiri godine na okupu, poznaju se jako dobro, dobra su klapa. Bit će sigurno tvrda, čvrsta utakmica. Po meni, momčad koja bude manje griješila, koja bude pametnija će pobijediti. Mi ih poznajemo, Goran ih je gledao par utakmica. Znamo sve njihove kvalitete, ali i mane."

Prijateljska s Krkom

Nastavlja se i praksa odigravanja prijateljskih utakmica srijedom. Tako će šibenski prvoligaš ove srijede na Šubićevcu odigrati još jednu utakmicu s liderom Četvrte lige šibensko-zadarske skupine, Krkom iz Lozovca. Početak je u 18 sati.

Poslije jednotjednog boravka u U-21 reprezentaciji Makedonije, koja je u kvalifikacijskoj utakmici odigrala 1:1 protiv Srbije, Zeni Husmani ponovno je na raspolaganju treneru Tomiću. S obzirom da je proteklog tjedna bio u Makedoniji, ima i više informacija o suigraču Georgievskom, odnosno o njegovoj ozljedi: "Georgievski se ozlijedio u zadnjoj utakmici, na gostovanju u Armeniji, dobio je udarac u tetivu. Neće igrati u večerašnjoj utakmici protiv Slovačke. Nadamo se da će se oporaviti do subote."

"Cibalia je jedna tvrda momčad, kao što je i trener rekao. Nezgodan suparnik, ali igramo doma i moramo ići po pobjedu. Da se priključimo sredini tablice i odmaknemo od dna. Igrat ćemo čvrsto, pametno, da uzmemo tri boda. Bodovi su nam nužni. Normalno da svaka utakmica donosi određeni pritisak. Tako i kod ove utakmice pritiska ima, ali mi smo spremni odigrati i pod tim pritiskom i pobijediti", naglasio je veznjak Narančastih.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!