Rukomet

Obrvan: "Konkuriramo za drugo mjesto"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • utorak, 11.10.2011.
Obrvan: "Konkuriramo za drugo mjesto"
Foto: Davor Sajko

Momčad CO Zagreba u srijedu ujutro kreće put Švicarske gdje će u četvrtak navečer u sklopu trećeg kola Lige prvaka zaigrati s Kadetten Schaffhausenom. Uoči posljednjeg treninga, trener Zagrebaša Ivica Obrvan poželio je pozitivan rezultat u Švicarskoj koji bi poslužio kao odlična motivacija pred utakmicu s Barcelonom.

Trener Zagrebaša Ivica Obrvan uoči posljednjeg treninga u Zagrebu prokomentirao je što od svoje momčadi očekuje u Švicarskoj: "U Švicarskoj želimo zabilježiti pozitivan rezultat, dakle, pobjeda ili neodlučeni rezultat bi nas zadovoljili. Znamo da igramo protiv dobre ekipe koja je prošle sezone na domaćem terenu pokazala kolika je dobra. Dobar rezultat mnogo bi nam značio kako bismo podigli samopouzdanje i formu prije Barcelone."

U subotu su Zagrebaši zaigrali sa sarajevskom Bosnom koja se na kraju nije pokazala kao pravi protivnik, dok su se Zagrebaši pokazali kao jaka momčad: "Iako Bosna nije na našem nivou što se tiče kvalitete, igrači su pokazali veliki napredak, naime, i mlađi i stariji, oni iskusniji i manje iskusni, svi su bili dobri u svim segmentima igre. Utakmica s Bosnom jako je dobro poslužila kao priprema za Kadetten Schaffhausen", dodao je Obrvan.

Kadetten je u susretu s Barcelonom pokazao koliko je dobra momčad te da se u utakmicu s njime mora ući oprezno, bez podcjenjivanja: "U utakmici s Barcelonom Kadetten je pokazao koliko je dobra ekipa, naime, oni igraju pred punom dvoranom bučnih navijača koji dobro poznaju rukomet i vrše pritisak na suce, naravno, na dozvoljen način i tako maksimalno pomažu svojim rukometašima. Barcelona je pobijedila s četiri gola razlike uz maksimalan angažman što dovoljno govori o njihovoj snazi."

Nakon četvrtka i susreta Lige prvaka, Zagrebaši se u petak vraćaju kući da bi u subotu zaigrali s Lovćenom u sklopu Regionalne lige: "Utakmica s Lovćenom je unaprijed dogovorena te će to možda biti malo naporno s obzirom da igramo u četvrtak, ali će tako biti puno veće zadovoljstvo pristupiti utakmici ukoliko ćemo u Švicarskoj igrati na zavidnom nivou te ako ćemo ostvariti pozitivan rezultat. To je ritam na kojeg se moramo naviknuti i imamo dovoljno igrača da susret s Lovćenom odigramo bez problema", izjavio je Obrvan.

Iako je dvoboj s Barcelonom tek za desetak dana, ona je zasigurno u mislim igrača CO Zagreba: "Barcelona je još daleko tako da najprije sva razmišljanja usredotočujemo na četvrtak i Kadetten, dok ćemo se od ponedjeljka polako pripremati za Barcelonu koja je aktualni prvak Europe i možda, što se igračkog kadra tiče, u ovom trenutku uz Kiel najbolja ekipa u Europi."

Za kraj, trener Obrvan prokomentirao je i koliko je zadovoljan skupinom u kojoj se Zagreb nalazi te što može učiniti u Ligi prvaka ove sezone: "Dobili smo skupinu koja nije ni najteža ni najlakša, naime, u skupini su tri ekipe koje konkuriraju za drugu poziciju, a to smo mi, Francuzi i Švicarci, dok je Barcelona favorit. Međutim, sve ovisi o formi, ozljedama, bolesti jer puno je toga pred nama te nam je glavni i osnovni cilj, koji nam sigurno neće izmaći, plasman među 16 najboljih momčadi. Kada bismo bili drugi u skupini bio bi to u odnosu na prošlu sezonu korak naprijed te se nadam da ćemo u tome uspjeti."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!