Košarka

Sjajni Stipanović za pad Montepaschija

Mišo Gulić • nedjelja, 23.10.2011.
Sjajni Stipanović za pad Montepaschija
Foto: Bruno Karadža

Nakon tri odigrana kola u talijanskoj košarkaškoj Serie A, Bennet Cantu i Pepsi Caserta su jedine momčadi koje su i dalje neporažene. U derbiju kola Andrija Stipanović, član Caserte, je bio ključan čovjek u gostujućoj pobjedi svoje momčadi nad Montepaschi Sienom, dok je preostali hrvatski trojac bio nešto rezerviraniji, Rok Stipčević je zabio sedam, Leon Radošević šest, a Sandro Nicević četiri koša.

Pepsi Caserta je priredila najveće iznenađenje i u Sieni svladala domaći Montepaschi, a ključne koševe postigao je naš Andrija Stipanović, 30 sekundi prije kraja, pri rezultatu 65:65. Gosti su tako i dalje ostali stopostotni, dok su domaći upisali prvi poraz, a ključna je bila treća četvrtina koju je Caserta dobila s 20:8. U redovima pobjedničke momčadi Stipanović je zabilježio double-double, 15 koševa i isto toliko skokova.

Armani Milano, našeg Leona Radoševića, na domaćem je parketu svladao CS Bolognu te tako i dalje ostao u samom vrhu prvenstvene ljestvice. Utakmica je bila riješena već nakon tri četvrtine kada je semafor pokazivao čak 21 koš prednosti Armani Milana pa su u posljednjem periodu priliku dobili svi igrači, što gosti koriste da ublaže poraz. Hrvatski reprezentativac je u pobjedu svoje momčadi, za 15 minuta igre, ugradio šest koševa (šut 3/3) te dohvatio četiri lopte. Ipak, prvo ime ponovno je bio Antonis Fotsis s 15 koševa i sedam skokova.

Pobjedi se radovao i Rok Stipčević, jer je njegov Cimberio Varese svladao "fenjeraša" Monferrato i tako se probio u gornji dom Serie A. Međutim, za pobjedu su se morali itekako potruditi, jer su se gosti u egalu držali sve do nekoliko minuta prije kraja. Zadranin je u 30 odigranih minuta ostvario sedam koševa te po pet asistencija i skokova, dok je prvo ime njegove momčadi bio Diego Fajardo s učinkom od 16 koševa i šest skokova.

Bodovima osvojenim na strani radovali su se i košarkaši Virtusa i to na gostovanju kod Montegranara. Prvi dio susreta pripao je domaćim košarkašima, ali nastavak je ponudio sasvim drukčiju sliku te su gosti bez većih problema upisali nove bodove. Rimljane je do pobjede vodio sjajni Luigi Datome s postignutih 26 koševa, a dobru podršku imao je i u Nihadu Dedoviću koji je ubacio 17. U poraženoj momčadi Sandro Nicević je za 15 minuta igre ostvario skroman učinak od četiri koša.

Sidigas Avellino je do svoje druge prvenstvene pobjede došao u sudaru s Benettonom iz Trevisa, kojemu je to bio drugi poraz. Nakon izjednačene tri četvrtine utakmice, završni period pripao je domaćoj momčadi, koja je odličnom obranom protivničku momčad svela na svega 12 koševa u tom periodu. Najbolji iz redova pobjedničke momčadi bio je Dean Taguan s 26 koševa, dok je Johnson Linton ostvario double-double, 16 koševa i 14 skokova.

Vrijednu pobjedu ostvarili su i košarkaši Sassarija na gostovanju kod Cremone, što će reći kako će naredni tjedan provesti u gornjoj polovici ljestvice. Gostujući košarkaši su tijekom cijele utakmice imali blagu rezultatsku prednost, izdržali do kraja, a do slavlja su ih vodili Diener Drake s 23 te Quinton Hosley s 20 koševa.

Treće kolo donijelo je drugu pobjedu Angelico Bielli, dok je s druge strane Teramo upisao i treći poraz. Domaći su tijekom cijelog susreta bili dominantniji, ali nervoza u završnici ih je skoro koštala bodova, što gosti ipak nisu znali iskoristiti pa su upisali minimalan poraz. Jacob Pullen i Albert Miralles s po 14 koševa bili su najbolji pojedinci u domaćoj momčadi.

Bennet Cantu i nakon trećeg kola ne zna za poraz, a ovaj put su bodove donijeli iz Venecije, nakon vrlo napete i zanimljive utakmice. Iako to nije bilo dovoljno za pobjedu, domaća momčad je pružila najbolje od sebe i prilično namučila jednog od tri talijanska euroligaša. Prvo ime pobjedničke momčadi bio je Gianluca Basile s postignutih 19 koševa, od čega četiri ubačaja za tri poena.

Rezultati trećeg kola:
Sidigas Avellino - Benetton Treviso 83:75
Armani Milano - CS Bologna 79:64
Cimberio Varese - Monferrato 72:64
Cremona - Sassari 89:92
Montegranaro - Virtus Roma 67:76
Angelico Biella - BT Teramo 69:67
Umana Venecija - Bennet Cantu 76.80
Montepaschi Siena - Pepsi Caserta 65:69
Scavolini Pesaro slobodan

Tablica:
1. Bennet Cantu 3-0
2. Pepsi Caserta 2-0
3. Armani Milano 2-1
4. Virtus Roma 2-1
...
16. BT Teramo 0-3
17. NC Monferrato 0-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2011. u 09:28
    nisu ga dali za džabe mijo....na njemu su (za divno čudo!) čak i dobro zaradili. otišao je za 500 000 eura.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 12:24
    nadam se da je cibona zaradila neku lovu od prodaje radoševića jer je zaista veliki potencijal i stvarno se nadam da ga nisu dali džabe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 09:18
    bravo za andriju....15p+15sk protiv siene je sjajan učinak! leon isto dobar u milanu. još je mlad, ali iskorištava dobijene minute...sigurno će napredovati.
    Obrisan korisnik