Hrvatski kup, osmina finala, 25.10.2011, 18:00 h, Stadion na Kantridi, gledatelja: 1.000
Suci: Vlado Svilokos (Sisak), Krmar (Zagreb), Žudetić (Pula)
Rijeka
Rijeka
Fenan Salčinović 59'
1:0(0:0) Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić

Salčinović poslao Rijeku u četvrtfinale

S Kantride:Vedran Filipović • utorak, 25.10.2011.
Salčinović poslao Rijeku u četvrtfinale
Foto: Sandro Donda

Rijeka je minimalnom pobjedom nad zaprešićkim Interom prošla u četvrtfinale Hrvatskog kupa. Domaći junak je Fenan Salčinović koji je snažnim udarcem razveselio Ivu Ištuka kojemu je ovo druga pobjeda u isto toliko utakmica na Kantridi.

Inter-Zaprešić
Rijeka
Inter-Zaprešić
18
(do 83')
Pričuvni igrači
Trener
Ivo Ištuk
12
Ivan Jurić-Bare
3
Saša Balić
8
Ante Budimir
(do 46')
11
Tomislav Bosec
(do 65')
13
Filip Šćrbec
(do 65')
15
Ivan Herceg
16
Tomislav Šarić
18
Hrvoje Plazanić
26
Stephan Vujčić
29
Matija Mišić
31
Luka Hadžić
Pričuvni igrači
9
Arber Abilaliaj
46'
20
Mislav Oršić
65'
23
Adrian Valentić
65'
Trener
Ilija Lončarević

Niko Datković je ipak ostao izvan prve postave, domaći trener Ištuk odlučio se za iskusniji stoperski par Baković - Čagalj. Sandi Križman instaliran je u "špicu" u nedostatku Alfereza, Miloš je zadržao mjesto desne polušpice dok je brk Ilije Lončarevića na klupi ostavio vratara Santinija, Oršića, Abilaliaja, Kramarića...

Sedam minuta igre je prošlo kada je Salčinović lijepo prošao po desnoj strani, ubacio, no lopta nijednog njegovog suigrača u bijelom dresu. Deset minuta kasnije nova gužva pred gostujućim golom, Miloš je izveo slobodan udarac, igrao se fliper ispred Jurić-Bare, no Žuti su otklonili opasnost.

Jedna momčad postojala je na terenu, uzalud je gostujući strateg tjerao svoje igrače prema Lisjakovom golu, no prave riječke prilike, osim nekoliko ubačaja u kazneni prostor, su izostale. Sandi Križman lutao je između dva "žuta" stopera, a Salčinović i Gutierrez bili su cigle u Interovom dvostrukom zidu. Na odmor se otišlo s početnih 0:0, a igra Rijeke vapila je za jednim pravim napadačem. Samir Toplak došao je uživo pogledati sljedećeg protivnika Cibalije, no bilježnica mu je ostala prazna nakon prvog dijela.

Rečeno - učinjeno. Umjesto jedinog Meksikanca na terenu u igru je ušao Armando Mance, izdanak riječke Škole nogometa dok je Abilaliaj zamijenio Budimira.

Nakon pet minuta igre zaprijetio je Miloš, no lopta je otišla iznad gola. Igrači su živnuli na otvaranju nastavka, u 55. Mance je spustio za Križmana, no Jurić-Bare pravodobno je izletio s crte. Uslijedilo je neizbježno...

Kantrida je proključala u 59. minuti, Sandi Križman probio je lijevu stranu, dodao Salčinoviću koji s 18 metara jakim udarcem neobranjivo trese mrežu gostiju. Gosti su pokušali uzvratiti u 64. minuti, ali udarac Boseca lako kroti riječki vratar.

Bijeli su se nakon vodstva povukli, Oršić i Valentić donijeli su energiju u letargičnu Interovu momčad i Ištuk je morao reagirati uvođenjem Vukmana umjesto bosansko-hercegovačkog strijelca. Šarić je u 73. zaledio Kantridu, no njegov udarac glavom odsjeo je na vratnici.

Tražili su gosti najstrožu kaznu nekoliko trenutaka poslije zbog Križmanovog igranja rukom, no Svilokos nije ni trepnuo. Rijeka je mogla zapečatiti sudbinu Zaprešićana u 77. minuti, no Mance je loše centrirao u izglednoj prilici.

Do kraja utakmice Žuti su pleli mrežu pred Lisjakom, no nisu uspjeli postići pogodak koji bi ih odveo u produžetke iako je Abilaliaj imao matnu situaciju, no s tri metra je pogodio točno u riječkog čuvara mreže. Ištukovi igrači tako su se zasluženo plasirali u četvrtfinale Hrvatskog kupa, bili su bolji baš za taj jedan gol.

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!