Hrvatski kup, osmina finala, 26.10.2011, 18:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 5.000
Suci: Igor Križarić (Čakovec), Premužaj (Varaždin), Loparac (Sladojevci)
Hajduk
Hajduk
Ante Vukušić 4', 57'
Nikola Sarić 19'
3:2(2:0) Karlovac 1919
Tomislav Ivičić 69'
Matija Štefančić 90'+1'
Karlovac 1919

Hajduk propustio "unakaziti" Karlovac

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 26.10.2011.
Hajduk propustio "unakaziti" Karlovac
Foto: Duje Bonačić

Hajduk je prošao u četvrtfinale kupa, a konačan rezultat 3:2 ni približno ne oslikava utakmicu koja se danas gledala na Poljudu. Hajduk je vodio 3:0, promašio jedanaesterac, pogodio dvije vratnice, a na kraju je Karlovac iz dva "otpatka" stigao do "pristojnog poraza"...

Karlovac 1919
Hajduk
Karlovac 1919
19
(do 46')
13
(do 60')
Pričuvni igrači
Trener
Krasimir Balakov
1
Ivan Grabovac
24
Josip Barišić
26
Mislav Leko
15
Adnan Likić
(do 70')
17
Emilko Janković
28
Boris Kutleša
(do 46')
21
Adis Stambolija
2
Emil Miljković
16
Andrea Ottochian
4
Antonio Turkalj
(do 30')
7
Tomislav Ivičić
Pričuvni igrači
11
Matija Štefančić
30'
18
Nedjeljko Amić
46'
22
Kenan Čejvanović
70'
Trener
Damir Petravić

Najavljivao je Hajdukov trener Krasimir Balakov da će s Karlovcem "poravnati račune". Puno su bodova Splićani u zadnje tri sezone prosuli s oslabljenim protivnikom kojeg su danas od prve minute shvatili vrlo ozbiljno.

Takav pristup već je u 4. minuti rezultirao vodstvom Hajduka. Mislav Leko je loše izbio jedan ubačaj u kazneni prostor gostiju, a Ante Vukušić bio na pravom mjestu i kaznio taj kiks.

Zvižduci Kukoču

Iznenađujući zvižduci dočekali su Tonča Kukoča na ulasku umjesto Rubena Lime u 70. minuti. Zvižduci se su nastavili i tijekom utakmice, štoviše, bili su sve glasniji i bilo je očito da su mu navijači nešto zamjerili.

Vrlo vjerojatno je riječ o njegovoj nedavnoj izjavi u jednom intervjuu kako ne bi imao problema potpisati za Dinamo da ga Hajduk nije htio. Takve riječi navijači "bilih" ne vole čuti ma koliko iskrene bile, pa je i Kukoč zbog njih "nagrađen" porcijom zvižduka. Vjerojatno će ih slušati još neko vrijeme, dok se ne "iskupi" dobrim igrama na travnjaku.

Vukušić je već u 8. minuti mogao zabiti i drugi gol, ali karlovački vratar je uspio zaustaviti njegov udarac, baš kao i u 31. minuti kad je Vukušić bio u još boljoj prigodi oči u oči s Grabovcem.

Hajdukova "viktorija" dvaput se zaustavila na vratnicama Karlovca, u 13. minuti Tomasov, a u 32. Anas Sharbini bili su tek nekoliko centimetara udaljeni od pogotka. A on je stigao u 19. minuti, kad je Ahmad Sharbini proigrao Nikolu Sarića, koji vara Grabovca za 2:0. Sarić je svoja oba pogotka u dresu Hajduka postigao u kupu.

Prštalo je i dalje oko karlovačke mreže, a opet je iznimno nadahnut bio Anas Sharbini, koji je lijepim potezima stavljao na muke i obranu i vratara Karlovca. Pljeskom su domaći navijači na odmor ispratili svoje ljubimce, koji su mogli voditi i puno uvjeljivije od "samo" 2:0.

I na otvaranju drugog dijela Hajduk je zbio Karlovac u njegovu polovicu, a nakon nekoliko dalekometnih pokušaja, treći pogodak stigao je u 57. minuti. Bila je to još jedna koprodukcija Anas - Vukušić, prvi je obavio pola posla na lijevom krilu, drugi se naklonio na petercu i spustio loptu u mrežu za 3:0.

Pala je nakon toga utakmica u ritmu, Hajdukovci se nisu previše trsili da bi "napunili" karlovačku mrežu, a Karlovčani ionako nisu puno razmišljali o napadu. Ipak, uspjeli su postići pogodak, kojeg im je poklonio Hajdukov kapetan Andrić u 69. minuti. Andrić je neoprezno vraćao loptu svom vrataru ne opazivši Tomislava Ivičića iza lerđa, karlovački napadač se "zahvalio" Andriću i ubacio loptu u mrežu za 3:1.

Hajduk je u 76. minuti propustio s bijele točke zapečatiti pobjedu. Anas je pao u dvoboju s Barišićem u kaznenom prostoru i htio pucati, presreo ga je brat Ahmad kojem je prepustio loptu, no njegov udarac s bijele točke Grabovac je obranio.

Karlovčani su na kraju u sučevoj nadoknadi došli i do drugog gola, iznenadnom kontrom koju je realizirao Matija Štefančić. Bilo je prekasno za nove promjene, ostalo je 3:2, a Hajduk je osigurao prolaz u četvrtfinale kupa.

Usprkos konačnom rezultatu, Hajduk je ostavio dobar dojam i trebao je puno uvjerljivije slaviti. Nakon današnje dominacije protiv Karlovca navijači Hajduka mogu još više žaliti za dva boda koja im je prije 20-ak dana u prvenstvu uzeo isti protivnik.

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.10.2011. u 13:38
    odlična tekma!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 09:41
    @zdeso vecina golova je greska nekoga, mislis da bi malmo stisnio dinamo da vrsaljko nije napravio gresku? a vi mozete hvaliti igru ja vidim semafor a on kaze 3-2 a gosti su rezultat stizali tako da naslov ovog clanka moze biti drugaciji, tj. bio bi da je drugi klub u pitanju, usporedbe radi nakon... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 22:15
    Bez obzira na to voli li Jurišić Hajduka ili ne... Hajduk je danas odigrao odlično. Dosta šansi, proigravanja u prostor, dobrih prodora po bokovima, iako je Anas čak bio malo manje u elementu nego zadnje vrime. Bilo je čak i duplih pasova, što se zadnjih godina jako rijetko vidi u Hajdukovoj igri... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • zdeso26.10.2011. u 22:08
    glavno da si ti objektivan,a ni utakmicu nisi pogledao. Prvi gol je greska Andrica,dodao je protivnickom igracu na 5 metara ispred gola i drugi gol je pao kad je vec sve bilo gotovo,Karlovac osim toga nije zapucao kako treba.2 stative(Anas i Tomasov gadali) i nebrojeno prilike i penal propustenih... [više na forumu]
    zdeso
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 21:57
    ej jurisicu da je dinamo vodio 3-0 onda bi bio naslov dinamo skoro prkockao nemoguce, a ovako kad je hajduk onda se pise hajduk propustio unakaziti karlovac, je prije 20 dana u karlovcu prijatelju moj neobjektivni
    Obrisan korisnik