Košarka

Dobar nastup Roka Stipčevića

Mišo Gulić • ponedjeljak, 31.10.2011.
Dobar nastup Roka Stipčevića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pepsi Caserta je nakon četvrtog kola ostala jedina neporažena momčad talijanskog košarkaškog prvenstva, a isti status nije uspjela zadržati momčad Cantua. Od hrvatskih igrača najviše se istaknuo Rok Stipčević, dok su Sandro Nicević, Andrija Stipanović i Leon Radošević imali nešto skromniji učinak.

Cimberio Varese našeg Roka Stipčevića je u Rimu svladao Virtus, nakon produžetka, s tijesnih 64:62. Naš reprezentativac je u 35 odigranih minuta ostvario učinak od 15 koševa i osam asistencija, a vrijedi napomenuti kako je u produžetku bio prvo ime svoje momčadi pet koševa. Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Tucker Clay koji je ostvario double-double, 17 koševa i 10 skokova.

Do prve prvenstvene pobjede stigla je i Venecija, a za taj doseg su svladali Montegranaro za koji nastupa Sandro Nicević koji se pak nije baš naigrao, jer je na parketu proveo svega sedam minuta i za to vrijeme zabio četiri koša. Prvo ime susreta bio je Szymon Szewczyk koji je uz 22 koša dohvatio i 11 lopti prometnuvši se tako u junaka susreta.

Armani Milano je neočekivano lako i uvjerljivo slavio na gostovanju kod Sassarija, a Leon Radošević je za pobjedničku momčad igrao 11 minuta i za to vrijeme ostvario učinak od pet koševa i tri skoka. Prvi među jednakima u momčadi Armanija je bio Malik Hairston koji je postigao 17 koševa.

Pepsi Caserta ne prestaje oduševljavati u talijanskom prvenstvu te je sada ostala jedina neporažena momčad, a ovaj put poraz su potpisali igrači Monferrata. Andrija Stipanović je nakon sjajnog izdanja u prošlom kolu ovaj puta bio skromniji pa je za 14 minuta na terenu zabilježio tek četiri koša, a njegovu momčad je predvodio Andre Colllins sa 17 koševa, pet skokova i šest asistencija.

U ostalim susretima Euroligaš Bennet Cantu je poražen na domaćem terenu od Scavolinija, dok je drugi talijanski predstavnik Montepaschi Siena u tijesnoj završnici slavila protiv Angelico Bielle. Još jedan neizvjestan dvoboj odigran je u Bologni gdje je domaća momčad svladala Cremonu, dok takvih problema nije imao Avellino koji je na gostovanju uvjerljivo porazio Terama.

Rezultati četvrtog kola:
Bennet Cantu - Scavolini Pesaro 66:71
Virtus Roma - Cimberio Varese 74:76
Angelico Biella - Montepaschi Siena 67:70
Umana Venecija - Montegranaro 72:62
CS Bologna - Cremona 80:78
Pepsi Caserta - Monferrato 67:52
BT Teramo - Sidigas Avellino 57:71
Sassari - Armani Milano 60:88
Benetton Treviso slobodan

Tablica:
1. Pepsi Caserta 3-0
2. Armani Milano 3-1
3. Bennet Cantu 3-1
4. Sidigas Avelino 3-1
...
16. Terramo 0-4
17. Monferrato 0-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 15:14
    da,u onakvoj ciboni,on pojma nije imo,loptu nije mogo prevest
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 13:17
    bravo rok,ali kakav si bio prošle sezone u ciboni ?!?!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 09:27
    jebote, kad gledam ovog roka u repki (ili lani u ciboni) izgleda kao klaun, a u jakoj talijanskog ligi je sasvim dobar, štoviše, nekad čak i vrlo dobar! ne kužim...
    Obrisan korisnik