Dodatne kvalifikacije za EP 2012., 11.11.2011, 20:00 h
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 0:0 Portugal
Portugal

Video: Portugal na uzvrat bez prednosti

Josip Piršljin • petak, 11.11.2011.
Video: Portugal na uzvrat bez prednosti
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo igrači Bosne i Hercegovine i Portugala odigrali su bez pogodaka. Gosti su u Zenici imali više prilika i bili bliže pogotku, no na uzvrat odlaze bez prednosti.

Za razliku od dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prije dvije godine, Portugalci s Bilinog polja ovog puta odlaze bez pobjede. Iako su igrači Paula Benta bili bolji suparnik u ovom susretu, nisu uspjeli postići pogodak i na uzvrat otići s prednošću. Sastav Safeta Sušića pružio je odličan otpor favoriziranim protivnicima, a da su imali malo više sreće mogli su i slaviti.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali niti previše uzbudljivih situacija na terenu. Nakon uvodnih minuta u kojima nije bilo prilika, prvi su zaprijetili gostujući nogometaši kada je s ruba kaznenog prostora pucao Raul Meireles, no njegov je pokušaj sigurnom intervencijom zaustavio Asmir Begović.

Poslije nekoliko udaraca iz daljine, u dobroj se poziciji našao Cristiano Ronaldo u 25. minuti. Izašao je pred Begovića iskosa s lijeve strane, ali je pravovremeno reagirao Adnan Zahirović i blokirao njegov udarac. U tim su trenucima portugalski igrači zagospodarili terenom i bili puno opasniji, no nisu bili konkretni.

Nani je mogao dovesti svoju momčad u vodstvo, ali to je spriječio Sejad Salihović, a zaprijetio je i Joao Moutinho. Bosanskohercegovački reprezentativci nisu previše ugrožavali vrata Rui Patricija, pokušali su Zvjezdan Misimović i Senad Lulić, ali bez uspjeha. Iako su u prvih 45 minuta bili bolji suparnik, Portugalci ipak nisu na odmor otišli s prednošću.

Gosti su i u nastavak utakmice bolje ušli. Veliku je priliku imao Ronaldo u 51. minuti kada je ponovno izbio sam pred Begovića, ali igrač Real Madrida je loše pucao i propustio donijeti prednost svojoj reprezentaciji. Sedam minuta kasnije nakon gužve u šesnaestercu do lopte je došao Helder Postiga i opasno tukao, no neprecizno.

Ronaldo je i par minuta kasnije zaprijetio, a domaći su nogometaši dobru šansu imali u 74. minuti. Vedad Ibišević, koji je zamijenio Salihovića, se našao pred Patricijom poslije ubačaja, no nije dobro zahvatio loptu, te je ostalo 0:0.

Isti je igrač bio u još većoj šansi u 81. minuti. Izbjegao je zaleđe i izašao sam na portugalskog vratara, ali poslije snažnog udarca lopta je okrznula vratnicu i otišla van terena. Do kraja susreta Portugalci su stvorili još nekoliko izglednih situacija, ali rezultat se nije mijenjao, te se na uzvratnu utakmicu u Portugal odlazi s 0:0.

Dodatne kvalifikacije za EP 2012.

15.11.2011.
Portugal6:2Bosna i Hercegovina
Irska1:1Estonija
Crna Gora0:1Češka
Hrvatska0:0Turska
11.11.2011.
Estonija0:4Irska
Češka2:0Crna Gora
Turska0:3Hrvatska
Bosna i Hercegovina0:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 08:24
    ronaldina je opet pokazala kako igra za reprezentaciju,gledajuci sinoc na momente mislio sam da cura pati od epilepsije. Zaista ju ne razumijem kako se moze toliko valjat po terenu,zaista je presmijesna...
    Obrisan korisnik
  • hanson12.11.2011. u 04:01
    po meni sjajan rezultat nza bosanđerose ! najbitnije da nisu primili gol. nakon kaj su naši praktički prošli, moje srce je 100% uz ljljane!!!
    hanson
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 03:57
    @Lemmy Klimister http://www.youtube.com/watch?v=Uian6q982wA možda ti je sad jasnije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 01:09
    ja, i.......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 00:50
    X
    Obrisan korisnik