Dodatne kvalifikacije za EP 2012., 11.11.2011, 20:15 h
Češka
Češka 2:0 Crna Gora
Crna Gora

Video: Česi u drugom dijelu slomili Crnogorce

Lovro Štrbinić • petak, 11.11.2011.
Video: Česi u drugom dijelu slomili Crnogorce
Foto: EPA

U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine Češka je s 2:0 na domaćem travnjaku svladala Crnu Goru. Utakmicu je odličnom igrom obilježio Tomas Rosicky, a golove su u drugom poluvremenu postigli Pilar i Sivok.

U dvoboj na češkoj Generali Areni bolje su ušli domaćini, a prvi je Božovića dalekometnim udarcem zagrijao Plašil. Ubrzo su i gosti došli do daha, nekoliko puta "pokazali zube", da bi u 17. minuti veliku priliku propustio Mirko Vučinić.

Igrač Juventusa poslao je loptu iz dobre situacije preko gola, a ta šansa označila je početak perioda bolje igre Crnogoraca. No, u 26. minuti došli su i domaćini do prilike, nakon što je Rosicky presjekao gostujuću obranu dodavanjem za Pekharta. Međutim, napadač Češke nije dobro reagirao poslavši loptu pored vrata.

Potom je dio svog talenta pokazao i Jovetić, ali bez značajnijeg učinka, a u 36. je Jiraček reagirao mnogo lošije nego što je trebao. Nakon akcije domaće reprezentacije Jiraček se pridružio današnjem običaju i poslao loptu preko gola.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih prigoda i momčadi su na predah otišle s rezultatom 0:0. Već u trećoj minuti drugog dijela ponovno su zaprijetili gosti. Vukčević je dobro pucao natjeravši tako Čecha na lijepu obranu. Poslije desetak minuta igre u nastavku bude se i Česi, a u 61. minuti Rosicky ponovno pronalazi Jiračeka, ali ovaj s ruba kaznenog prostora još jednom puca preko gola.

No, u 64. minuti domaćini su poveli. Rosicky je pronašao Pilara, a ovaj neobranjivim udarcem šalje loptu u dalji kut pokraj nemoćnog Božovića. Odmah nakon pogotka Crnogorci su pokušali uspostaviti pritisak, no bez većih uspjeha.

Česi su bez većih problema, u dvoboju koji nije obilovao pretjeranom kvalitetom, držali stečenu prednost te povremeno uspijevali zaprijetiti. U 89. je Rosicky nakon lijepog prodora ponovno poslužio Pilara, ali u posljednji trenutak je netko od gostiju blokirao udarac strijelca jedinog dotadašnjeg pogotka.

Kad se činilo da će biti i jedini večeras Crna Gora je još jednom kapitulirala. Rosicky je u prvoj minuti sudačke nadoknade ubacio iz slobodnog udarca, a na prvoj vratnici se našao Sivok i glavom zabio za konačnih 2:0. Česi su tako u posljednji trenutak ostvarili nešto veću prednost pred uzvrat u utorak.

Dodatne kvalifikacije za EP 2012.

15.11.2011.
Portugal6:2Bosna i Hercegovina
Irska1:1Estonija
Crna Gora0:1Češka
Hrvatska0:0Turska
11.11.2011.
Estonija0:4Irska
Češka2:0Crna Gora
Turska0:3Hrvatska
Bosna i Hercegovina0:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometVideoEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 12:41
    I Jovetić je isto klasa, u lošoj Fiorentini on je majstor, tako mlad a igra ko da ima bar 7-8 sezona iza sebe. Možda jučer nije nešto odigrao, ali on mora biti u 1. momčadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 23:31
    istina...cak ni jovetic nije nesto specijalno pokazao. a slabih karika ko u prici. iako na tribinama su dobili utakmicu. Bilo ih je 3-4 tisuće i dobro su ih nadglasali :) Iako imala je Crna gora kod 0:0 pocetkom drugog poluvremena mrtvu. Ali skuno je "frajer sa šubarom" ;))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 23:16
    Evo me bas sam stigao s ove tekme :) generalli arena koja prima 20000 ljudi nije bila ni puna. Ne zive oni za nogomet. rezultat realan. Prevelika ralika u kvaliteti izmedju Vucinica i ostatka ekipe. Ne moze covjek sve sam koikogod vrijedi 40 mil eura.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 23:05
    tako im treba kad su smjenili Cicu šta su mislili osvojiti euro ovako u sljedećim kvalifikacijama neće biti ni peti,Bravo slavenska braća Česi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 22:39
    Da je Dejan bio pametniji i ostavio Cica na klupi tko zna što bi bilo.....
    Obrisan korisnik